To lokale gutter klare for hjemmedebut

Bildene er tatt, og kontraktene var signert for lenge siden. Det er to steinklare lokale vikinger som skal ta opp kampen for fortsatt overlevelse i Eliteserien.

-Veldig kjekt å endelig ha på seg denne drakten, sier Fredrik Torsteinsbø om det å ha på seg den mørkeblå. Han forteller videre om når han gikk på gamle Stavanger Stadion, og at dette i bunn og grunn er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse.

Vi snakker med Fredrik og Tommy Høiland mellom slagene i bortegarderoben på Viking Stadion. Selv om det er blitt en drøy måned siden de ble klare for klubben har sommerferien ført til at en ikke har fått tatt de nødvendige bildene før nå. Det er ingen tvil om at de begge ser fantastiske ut ikledd Viking-trøya.

Forskjellige utgangspunkt

I tilfellet Tommy er det egentlig bare atter en debut i mørkeblått som venter på Viking Stadion. Flere av oss husker kampen mot Ham-Kam i 2008, der en purung Tommy kom innpå og spilte seg inn i alles hjerter med oppofrende spill. Han scoret, samtidig som han fikk danske Jan Michaelsen utvist. En ting er sikkert, Tommy har aldri vært tam.

-Jeg gleder meg veldig til å endelig få vise meg frem for Viking Stadion igjen, det har vært noen lange måneder med trening, men nå kjennes det bra ut, sier Tommy. Han er litt mer kjent med den mørkeblå enn det Fredrik har vært, men det føles som en ny begynnelse for ham.

Fredrik har gått en lengre vei enn Tommy for å komme seg til dette punktet, og har gått via Sandnes Ulf og Hammarby på toppnivå. Før spilte han i Vidar, produsenten av Viking-legender som Brede Hangeland og Frode Hansen. Hundvåg-gutten har alltid vært mørkeblå i sitt hjerte, men det tok sin tid før han endelig kunne kalle seg Viking-gutt.

-Ja, det har tatt litt tid, men endelig er jeg her, smiler Fredrik.

Begge spillere har vært med i nedrykkstrid tidligere, da når de spilte sammen i Sandnes Ulf. Nå skal de for enhver pris sikre at om vi eventuelt møter Ulf neste år, da skal det være i Eliteserien. De klarte begge å holde Ulf oppe forrige gang de var i en slik situasjon. Samtidig vil ikke Fredrik gjøre for mye ut av det.

-Det har tross alt blitt en del år siden vi spilte sammen, sier Fredrik. Det har han helt rett i, det er nesten fire år siden de begge spilte for Sandnes-Ulf. Tommy på sin side peker på at han har spilt sammen med flere av guttene på Viking tidligere, og det har han jo helt rett i.

Tøff kamp på søndag

Den første utfordringen for dem i mørkeblått blir å spille mot Lillestrøm. Tommy hadde et leieopphold på Åråsen for noen år tilbake, som ikke gikk helt som ønskelig.

-Det var bare et par måneder, og jeg har vært i mange norske klubber. Det betyr ikke stort for meg, sier Tommy om den biten.

Det er aldri lett å møte Lillestrøm, noe vi smertelig fikk erfare for noen måneder siden. Vi hadde 0-0 inne til overtiden, før Megalvis ødela alt med sin perle på overtid. Nå når vi starter opp høstsesongen er det ekstremt viktig at vi leverer fra første stund.

-Det er blitt noen år siden jeg var her i Norge, men jeg husker Lillestrøm som en tøff motstander, sier Fredrik. Han har ikke glemt at det kan fort kan smelle når en møter kanarifuglene.

Tommy har slitt med en skade, men melder seg klar til kamp søndag. Han har aldri vært redd for å gå i krigen. Fredrik på sin side avsluttet sin karriere i Hammarby med en scoring, og intet ville vært bedre for ham enn å markere sin debut på Viking Stadion med en scoring. En ting er sikkert, det er to mørkeblå hjerter som har ikledd seg trøya.

Annonse: