Viking - Strømsgodset 0-0. Publikum, Vikinghordene.

Få lysglimt i en tragisk affære på Marienlyst

Vi kunne enten få heng på vår nærmeste rival i nedrykkstriden, eller så kunne vi havne enda mer bakpå. Vi scoret to, desverre scoret vertene fire.

Det har ikke vært et lett år for Viking. I dag prøvde vi oss på et formasjonsbytte, spillere i nye roller, men det var ikke til mye nytte.

Bra førsteminutt, tragiske resterende 44

Det kunne virke som om vi skulle vise oss fra vår absolutt beste side, når vi allerede etter et halvt minutt spilte oss til en corner etter bra spill av Zymer Bytyqi. Michael Ledger kom seg fri fra sin markør og headet mot mål, men desverre for vår del var Espen Bugge Pettersen der og readet enkelt.

Desverre var det også slutten på våre tendenser til bra spill de neste 30 minuttene.

Strømsgodset tok rett og slett helt over, og i det tiende minutt spilte Vilsvik igjennom Erik Ulland Andersen. Iven Austbø klarte ikke å avverge avslutningen til Andersen, som gikk under og i mål. Det var sløvt forsvarsspill i forkant når den tidligere Vard-spilleren fikk gå inn i feltet uhindret.

Etter målet ble vi lagt skikkelig under press, og vi skal være glade for at Michael Ledger ved to anledninger klarte å blokkere avslutninger fra farlig hold.

Et lite lyspunkt kom i det 17. minutt, når Zymer Bytyqi kom til avslutning etter gode kombinasjoner på midtbanen, men desverre var den relativt ufarlig for Godsets målvakt.

Rett etter så vi ny sløvhet i det å plukke opp spillere på vei igjennom, og Strømsgodsets stopper Jakob Glesnes fikk gli fint igjennom og sende avgårde et skremmeskudd som gikk rett over Iven Austbø.

De mørkeblå hang rett og slett ikke med i omgangen, i det 29. minutt kombinerte Godset fint med en særdeles lekker pasning fra Vilsvik som åpnet forsvaret vårt, men heldigvis for vår del satte Jonathan Parr den skyhøyt over.

Så heldige var vi ikke i det 33. minutt, etter at vi hadde fått et frispark mot oss i farlig posisjon. Det var muligens noe billig, om enn ikke feilaktig, men målet var det ingen tvil om. Ulland Andersen skjøt ballen i ryggen til Glesnes, som hadde nok rom til å få avsluttet flott på volley, og den var utagbar for Iven.

De neste tolv minuttene var det ikke så mye som skjedde, Viking hadde et par ok kombinasjoner og en god pasning i feltet som Ryerson nesten fikk avsluttet på, men det var en fullt fortjent ledelse for laget fra Drammen.

To mål..too little, too late

Andreomgang startet også på verst tenkelig vis. En hadde knapt nok fått satt seg ned med kaffeen før Strømsgodset scoret sitt første mål, etter en god soloprestasjon fra Jradi.

Like før hadde et skudd fra Appiah i god posisjon blitt blokkert, men vi fikk den rett i retur. Det kunne stilles spørsmålstegn ved sikringen som ble Michael Ledger til del, da han ble helt alene. Skuddet gikk forbi en hjelpeløs Iven Austbø, og det var altså 3-0 etter 50 minutter.

Som ikke det var nok ble fadesen komplett når Jradi scoret kort tid etter, da en fin opprulling fra Strømsgodset endte med at han kontrollert kunne sette sitt andre mål i nettet bak Iven Austbø.

Etter det hadde Godset full kontroll de neste ti minuttene, men de mørkeblå klarte faktisk å skape et mål nærmest ut av ingenting. Zymer kom seg fri på sin høyreside og satte ballen i nettet bak Bugge Pettersen.

Etter dette kunne det virke som om Strømsgodset tok veldig lett på det, for vi tok mer og mer over, og fikk atter en redusering fra Samuel. Dette som følge av et frispark og det oppstod litt klabb og babb i feltet, Ledger kjempet knallhardt, og ballen falt til Samuel. Det gjenstod da ti minutter av kampen.

De påfølgende minuttene hadde vi et visst press, men resultatet var aldri i tvil. Det var en fullt fortjent seier til Strømsgodset, og selv om vi hadde et par lyspunkter i kveldens kamp kan vi ikke la oss lure. Mot Kristiansund må vi gjøre alt bedre, og vi må gjøre det fra starten av. Så enkelt er det.

Kampfakta:

Strømsgodset 4-2 Viking

Sted/dato: Marienlyst Stadion/29.05.2017

Dommer: Espen Andreas Eskås (Bækkelagets SK)

Målscore:

Ulland Andersen (SIF) 10'

Glesnes (SIF) 33'

Jradi (SIF) 50'

Jradi (SIF) 53'

Bytyqi (VFK)  65'

Samuel (VFK) 79'

Gule kort: