Midtbygden - Viking, Liban Ali Abdi

Lokaloppgjør i 3. divisjon

Viking 2 er i god form om dagen og tok forrige lørdag sin sjette strake seier. Mandag kommer et annet topplag på besøk til SR-Bank Arena når Vardeneset tar turen fra andre siden av byen.

Gutta på tur

Lagene i 3. divisjon avdeling 4 er tilbake fra ferie og startet opp igjen allerede forrige uke. Viking 2 dro til Bergen for å møte Fana, og kom hjem igjen med tre poeng, tre mål og sin sjette strake seier, noe som gjør at de ligger på 2. plass etter tolv spilte kamper.

Ifølge lagets trener Thomas Pereira var Viking 2 gode den første halvtimen og ledet da fortjent 1-0. Så kom Fana mer inn i kampen og hadde sin største sjanse rett før de mørkeblå gikk opp til 2-0. Da var kampen punktert, og 3-0 ble satt inn rett før slutt.

Rekruttlaget stilte ungt og uten noen fra A-troppen, og leverte en solid prestasjon mot et lag som før dette oppgjøret sto med fem strake seire.

– En sterk seier mot et godt hjemmelag, sier Thomas Pereira.

Målene ble scoret av Maxmillian Taraldset Hæstad, Liban Ali Abdi og toppscorer Thomas Klemetsen Jakobsen.

Også neste uke spiller A-laget kamp dagen etter rekruttlaget, noe som gjør at det er usikkert hvilke A-lagssspillere som eventuelt blir tilgjengelige til rekruttkampen mandag. Men akkurat det bekymrer ikke Thomas Pereira seg for:

– Flere A-lagsspillere blir tilgjengelige da, men juniorspillerne har prestert godt og jeg vet at de presterer vel så bra som A-lagsspillerne, sier Viking-legenden.

Kampen mot Fana var forøvrig Viking 2s femte i Hordaland denne sesongen, og statistikken er imponerende 15 av 15 poeng og 27-5 i målforskjell. Med andre ord trives gutta på tur.

Brødreduell avlyst

Mandag er det Vardeneset som kommer på besøk, et lag som så langt har prestert bedre enn mange ventet. Laget som rykket opp i fjor ble tippet rett ned igjen av flere forståsegpåere, men ligger etter 12 serierunder på 5. plass, seks poeng bak Viking 2. Til forrige ukes kamp, hvor de slo Varegg 4-2 hjemme, hadde laget fra Tasta utfordringer med å skrape sammen nok spillere, noe som medførte at både lagets trener, Richard Enge, og klubbens daglige leder, Morten Osaland, måtte bli med for å fylle opp troppen. Til kampen mot Viking må de også klare seg uten deres kanskje viktigste spiller så langt i år, kaptein og toppscorer Steffen Klemetsen Jakobsen.

Han skrev nemlig under for Vidar denne uken, og snyter oss dermed for det som kunne blitt en artig brødreduell på SR-Bank Arena mandag. Steffen er nemlig bror til Viking 2s toppscorer Thomas Klemetsen Jakobsen. Steffen har så langt – og endte for så vidt på – 11 scoringer, og ligger med det på plassen foran lillebror Thomas, som står med 10, på toppscorerlisten i 3. divisjon avdeling 4. Forhåpentligvis smetter lillebror forbi på mandag.

Kom på kamp

Siden A-laget ikke spiller hjemme denne runden er dette en ypperlig mulighet til å få med seg litt av de mørkeblå likevel. I tillegg pleier det jo å smelle godt i lokaloppgjør, og med profiler som gir og tar på begge sider kan det fort bli et fyrverkeri av en kamp.

Møt opp på SR-Bank Arena førstkommende mandag og få med deg Viking 2 - Vardeneset. Avspark er klokken 19.00, og det er gratis inngang.

Annonse fra Obos-ligaen: