Knallgod førsteomgang til ingen nytte

Det skulle være en festdag i Jåttå, og det åpnet bra. Desverre er det tydelig at vi bare må kjempe videre, i det som er blitt en tøff sesong for laget.

Det var mange bytter etter vår blemme oppe i Sogndal forrige uke, og Usman Sale fikk sin første start for året. Det var god stemning i Jåttå når kampen startet, og supporterne fikk se et Viking-lag som ga alt for trøya.

God start

Vår første sjanse kom allerede etter fem minutter. Zymer forserte fint på sin kant, ga ballen videre til Julian som fikk den ut til en fremadstormende Kronberg. Dansken satte den desverre noen cm utenfor, men det var tydelig at vi absolutt ikke skulle gå i samme fella som mot Sogndal. Vi fortsatte å presse. 

Det resulterte i en fortjent 1-0 ledelse etter 11. minutter. André Danielsen ble felt på midten av Aafks banehalvdel, og det resulterende frisparket fra Kristoffer Haugen ble headet pent inn av Aafks Vebjørn Hoff. Aafk-keeper Lie hadde ingen sjanse på å avverge det.

De neste minuttene av kampen var vi høyt og lavt mot laget fra Jugendbyen, og spesielt Mathias Bringaker ga merke fra seg når han gikk inn i en susende sklitackling midt på banen. Den var egentlig klokkeren, men dommeren ga likevel frispark. Sigbjørn Slinning ville vært stolt av den.

Et frustrerende aspekt i løpet av omgangen var at Usman Sale nok satte en uoffisiell rekord for flest offsider i løpet av en omgang. Det kunne i det minste virke slik, men nigerianeren var ellers tidvis et friskt pust. 

Selv om vi presset på og var det beste laget fikk vi likevel et mål i fleisen. Vi mistet ballen på midten av banen, og det hele endte med at Karol Mets feide en Aafk-spiller overende innenfor egen 16-meter. Det var et soleklart straffespark, og Mos gjorde ingen feil fra straffemerket. 

Etter det skjedde det ikke stort fra noen av lagene. Aafk var mer med, og det var egentlig ikke så ufortjent at lagene gikk til pause med 1-1. 

Den verst tenkelige avslutningen

Etter såpass høy intensitet i førsteomgang var det kanskje bare å forvente at den andre ikke skulle være helt på samme nivå, men det første kvarteret var det særdeles lite å skrive hjem om. Det virket som energien vi la for dagen hadde forsvunnet i løpet av pausen, men det skal også sies at Aalesund ikke akkurat var på topp de heller. 

Vi hadde vår første sjanse i andreomgang etter 66. minutter, da Kronberg forserte fint oppover fra sin høyreback og fyrte av et skudd mot Lie. Desverre for vår del ble den slått til et corner, en dødball vi ikke fikk noe ut av. Innbytter Stian Michalsen hadde også et ok forsøk, men det ble avverget av Aafk-forsvaret.

På det tidspunktet hadde Viking et visst press, men også Aafk kom til sine farligheter. Iven Austbø viste ved flere anledninger godt keeperspill. Etter 76. minutter hadde Samuel et bra gjennomspill til Zymer, som desverre ikke fikk avsluttet skikkelig, og den påfølgende corneren ga intet resultat. 

I det 84. minutt var det nesten selvmål igjen for Aalesunds del, men headingen gikk rett utenfor.

Så skjedde det som absolutt ikke skulle skje. Det hadde tatt 87. minutter når Aalesunds Gyasi skar inn fra kanten. En lekker avslutning senere og Aalesund var oppe i ledelsen.

Vi skapte desverre lite som respons til dette, og det ebbet ut med borteseier. Det er intet annet vi kan gjøre enn å kjempe knallhardt fremover. 

Kampfakta: 
Viking 1-2 Aalesunds FK

Sted/dato:

Viking Stadion, 16.05.2017 

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Målscorere:

Hoff (selvmål) (VIK) 11'

Mos (AAFK) 27'

Gyasi (AAFK) 87'

Gule kort: 

Veldwijk (AAFK) 31'

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø - Claes Kronberg, Michael Ledger, Karol Mets, Kristoffer Haugen - André Danielsen, Julian Ryerson - Usman Sale (Michalsen 60'), Samuel Adegbenro, Zymer Bytyqi (Ernemann 78') -  Mathias Bringaker (Haukås 85')

Benk: Amund Wichne, Rasmus Martinsen, , Michael Haukås, Stian Michaelsen, Steffen Ernemann, Robin Shroot

Aalesund (4-4-2): Andreas Lie - Mikkel Kirkeskov Andersen, Oddbjørn Lie, Daniel Gretarsson (Barstad 78'), Adam Örn Arnason - Sonde Brunstad Fet, Marlon Mateus da Silva (Berisha 65'), Vebjørn Hoff, Edwin Oppong Anane-Gyasi - Lars Veldwijk, Mostafa Abdellaoue

Benk: Pål Vestly Heigre, Valmir Berisha, Anders Myking Waagan, Emil Solnørdal, Joakim Barstad, Jørgen Hatlehol

Annonse fra Obos-ligaen: