Før kampen: Viking – Åsane

Etter 2 gode bortekamper sikter Viking seg inn på seier i søndagens hjemmekamp mot Åsane.

Viking er klar for årets andre hjemmekamp på SR-Bank Arena på søndag. og jakter sin første hjemmeseier. Midtstopper Leo Østigård er ute med skade etter et overtråkk i cupkampen mot Madla og er utilgjengelig. Vår andre midtstopper, Markus Nakkim, tror imidlertid at Viking skal løse Øystigård skadeavbrekk på en grei måte.

- Leo har vært blant våre bedre spillere de første kampene her, så det er klart at det er dumt at han står over, men troppen er såpass bred og jevn at vi kommer til å løse det på en grei måte. Viljar gjorde en god figur på stopper plass i vinter, mens både Tord og Rasmus har masse erfaring som midtstopper, så dette går fint.

Leiesoldaten fra Vålerenga er innstilt på at Viking nå skal slippe skuldrene ned å gjøre jobben som kreves for å vinne også på hjemmebane.

- Vi har gjort to gode bortekamper, nå gjelder det å vise hjemmepublikummet at vi kan spille god fotball. Vi gleder oss!

Om Åsane

Etter tre kamper ligger Åsane på 7.plass med én seier, én uavgjort og ett tap. Sesongen startet bra med 3-1 seier hjemme mot nabo Nest-Sotra. Deretter spilte de en dårlig kamp borte mot Strømmen der de tapte 3-0, før HamKam tok med seg 1-1 hjem fra Bergen i forrige runde. I kampen mot HamKam brant Åsane flere store sjanser som kunne økt 1-0 ledelsen de hadde, men bortelaget satte inn et straffespark mot slutten av kampen.

Forrige sesong endte Åsane på 12.plass i Obos-ligaen, der de også var et av divisjonens dårligste bortelag. Lagets store stjerne, Erik Huseklepp, plukket i fjor ti målpoeng på bare 12 kamper for laget. Mannen som har spilt i Brann og Haugesund, samt Bari i Italia og Portsmouth i England, er en spiller man bør se opp for også denne sesongen.

I forsvar på finner vi tidligere Vidar-spiller og siddis, Sondre Bjørshol, som gikk til klubben i 2016.

Åsane har holdt seg i Obos-ligaen siden opprykket i 2014, men har ikke endt høyere enn 10.plass. 

Annonse fra Eliteserien: