Finaledrømmen brast

Juniorlaget er ute av cupen. I semifinalen trakk Sogndal det lengste strået. Men det måtte straffer til for å skille de to lagene.

Slet med gjestenes spiss

Like etter arbeidstid, under flomlys og i øsende regnvær, tok Vikings juniorer torsdag imot Sogndal til semifinale i norgesmesterskapet. De mørkeblå kom fra en sterk borteseier over Molde i kvartfinalen, og hadde planer om å endelig gå hele veien til en finale igjen. Noe som ikke har skjedd siden 2008. Gjengen fra saftbygda ønsket på sin side å bli historiske ved å kvalifisere seg til en finale for første gang.

Etter en noe tam innledning kom kampens første sjanse etter et kvarter. Sogndals kraftspiss Akor Adams, som Viking slet med ofte i løpet av kampen, ble spilt gjennom alene med Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott i Viking-målet, men keeperen kom ut, gjorde seg stor og reddet avslutningen.

Harald Nilsen Tangen fikk Vikings første sjanse. Herman Johan Haugen gjorde et godt forarbeid nede på høyresiden og fikk gitt ballen til Tord Johnsen Salte. Jærbuene slo inn i feltet hvor Nilsen Tangen ventet og fikk avsluttet, men gjestenes keeper var på plass og reddet.

Mer eller mindre samme oppskrift ble tatt i bruk igjen noen minutter senere. Men denne gang spilte Harald Nilsen Tangen ballen til Liban Ali Abdi. Spissen fyrte av fra 15-16 meter, men skuddet ble blokkert.

Både Thomas Klemetsen Jakobsen og Kristian Thorstvedt hadde hver sin mulighet da det var spilt rundt en halvtime, men ballen ville ikke i mål. Også Herman Johan Haugen hadde et godt forsøk fra skrått hold, men Sogndals keeper hadde en god dag på jobben.

Like før pause ble det ropt på hands da Harald Nilsen Tangen skjøt i en Sogndal-spiller i feltet, men dommer lot spille gå. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Kom tilbake etter tidlig baklengs

Et lite stykke inn i andre omgang kom kampens første scoring. Herman Johan Haugen hadde akkurat hatt en kjempesjanse for Viking da Sogndal gikk i angrep. Gjestene kom seg fri på kanten og fikk lagt inn foran mål. Der var Mathias Sundberg høyest og headet ballen knallhardt i mål via keeper og stanga.

Et par minutter etter scoringen fikk Akor Adams en kjempesjanse til å øke ledelsen, men avslutningen gikk like utenfor.

Tjue minutter før slutt kom utligningen. Lasse Egeland, som senere ble kåret til Vikings beste denne kampen, stanget inn et frispark fra Adrian Nilsen Pereira. En fortjent utligning.

Til tross for et par gode sjanser på slutten kom det ikke flere mål. Og etter to ekstraomganger, på fem minutter hver, var det duket for straffesparkkonkurranse.

Etter at begge lag hadde scoret på sine fire første straffer, kom avgjørelse. Først bommet Kristian Thorstvedt på Vikings femte straffe, så scoret Akor Adams på Sogndals siste, og sendte med det hvittrøyene til cupfinalen.

Vi takker gutta våre på juniorlaget for nok et godt NM, og gratulerer samtidig Sogndal med seieren og en plass i årets NM-finale. Der møter de Rosenborg, som slo ut Lillestrøm.

Norgesmesterskapet 2018

1. runde: Vardeneset -. Viking 1-5
2. runde: Viking - Klepp 7-0
3. runde: FK Haugesund - Viking 1-1 (2-5 etter straffer)