FiberCupen 2018

For femte år på rad ble FiberCupen arrangert av Lyse og Viking. Og for en turnering det ble.

– Det startet for fem år siden da vi ønsket å lage en turnering for kundene våre i Lyse Fiber. Vi fant fort ut at det å koble på Viking ville gi turneringen et ekstra løft, og det har bare vokst og vokst. Hvor skal det ende!?

Ordene kommer fra Bjørn Ketil Birkeland, FiberCup-general og representant fra Lyse Fiber. Han og resten av de som bidrar til arrangementet kan nok en gang være fornøyde etter enda en vellykket turnering.

Samlet nok en gang inn mye penger

Fibercupen ble arrangert 28. september i Randaberg Arena, og rundt 680 spillere fordelt på 64 lag deltok i det som er landets største sponsorturnering i fotball.

SR-Bank / Nordan slo Schibsted / Magnar Eikeland i finalen og ble med det vinner av hele turneringen. Men viktigst av alt var det at det ble samlet inn penger til Kreftforeningen og Vardesenteret i Stavanger.

– For oss i Viking er dette et av de viktigste arrangementene vi har hvert eneste år. Sammen med vår hovedsamarbeidspartner får vi muligheten til å samle inn penger til en viktig sak, mens vi gjør det vi kan best; nemlig å spille fotball. Det er helt perfekt!, forteller Eirik Henningsen, Daglig leder i Viking Fotball.

På de fire foregående årene har det blitt samlet inn over 1.000.000,- til Kreftforeningens lokale initiativer. Tellemaskinen er ikke stoppet helt enda, men vi håper på et bidrag på godt over 300.000 i år. Fantastisk!

God stemning både på banen og banketten

De nærmere 700 spillerne som deltok fikk utdelt bag, fullt draktsett levert av Diadora, drikkeflaske og litt andre "giveaways". Og de aller, aller fleste var fornøyde med opplegget.

– Kudos til gutta som arrangerer! Vel gjennomført turnering, og kanonkjekt å være med, sa Tom Erik Maldal som var med på vinnerlaget til SR-Bank.

Alle de 64 lagene møtte hverandre, og til å skille mellom rett og galt var blant andre dommer-legenden Davy Wathne hyret inn.

Davy og co
Dommere ble hentet fra øverste hylle.

Discovery var med hele dagen og har sydd sammen en fin snutt fra arrangementet, som vises under Fotballkveld sendingen førstkommende Søndag. Vi publiserer link i våre sosiale medier etter den er vist på TV.

Finalen mellom SR-Bank / Nordan og Schibsted / Magnar Eikeland ble spilt på SR-Bank Arena, og hadde over 450 tilskuere. Alle var med på banketten som ventet etterpå. Der ble det avholdt auksjon med Pål Mangor Kvammen, som samlet inn over 70.000,-.

I tillegg opptrådte FiberCup-vennen Rune Bjerga, før Fibercupens egen DJ tok over utover kvelden.

Årets Spleis

Telia Bedrift Sør stakk av med prisen som årets Spleis Lag. De samlet inn totalt 26.500,- til saken i løpet av dagen. Makalaus innsats av gjengen ledet av lag-kaptein Eirik Hogstad.

- Vi kom på ideen om å fyllet et kjøleskap med Tine produkter og selge til inntekt for saken. Det kombinert med Fibercup-profilen Alex Hart sine sokker som vi solgte på standen, så ble summen anseelig. Neste år skal det bli enda bedre. Ideeene er klar, sier Hogstad stolt.

Team Telia

Tusen takk til alle som bidrog under turneringen. Vi gleder oss til neste år!

Lagbilder:

Tidligere vinnere