NM G16, Viking - Vålerenga 4-1. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

En sesong over all forventning

Mestere i den nasjonale serien og cupfinale. Dette har vært et strålende år for Vikings G16-lag.

Siste seriekamp i år er spilt, vi vinner 5-3 borte mot Molde på Aker Stadion og står igjen som vinnere av den nasjonale serien for gutter 16. En sterk prestasjon som vi er både ydmyke og stolte over.

I denne serien er det 16 gode lag, og tøff motstand hver eneste helg året rundt. Når man da kan krone seg med seriemesterskap tilslutt må det være lov å si seg godt fornøyde med sesongen.

Serien består av to puljer med åtte lag i hver, hvorav de fire beste fra hver pulje kvalifiserer seg til spill i avdeling 1 om høsten. Vi satte oss et mål i starten av sesongen om å bli topp to i vår gruppe om våren, og dermed kvalifisere oss.

Vi starter sesongen med to hjemmeseiere mot Haugesund og Kristiansund. Prestasjonen er bra og vi viser godt offensivt spill og solid defensiv struktur. Det gjør at vi kommer ut med seks poeng og en god start på sesongen.

Vi blir nok kanskje litt høye og mørke når ferden går videre til bortekamp i Bergen. Der møter vi et revansje sugent lag som etter et 3-0 tap på nasjonalt tiltak tidligere i vinter, ønsker å sette oss på plass. De spiller oss regelrett av banen etter alle kunstens regler. All honnør til bergenserne for den kampen, og vi reiser hjem til Rogaland for å samle oss.

Noen dager senere er det Lillestrøm som står på motsatt banehalvdel. Nok en gang blir vi litt omstendelige og vi blir kontret i stykker mot et godt LSK-lag. Etter disse to kampene måtte vi sette et bein i bakken og bli enige om hvordan vi ønsker å fremstå.

Neste tur går til Trondheim og Rosenborg. Dette er kampen hvor vi skal slå tilbake og vise oss som det laget vi ønsker å være. Etter en kjedelig start slår vi tilbake og drar i land tre poeng. Den seieren blir nok stående som den avgjørende for hvordan resten av sesongen ser ut.

Vi får troen vinner de resterende kampene på våren og siden har vi ikke sett oss tilbake. Etter kampen i Trondheim har vi stått frem som et LAG. Og vi klarte målet om andre plass og kvalifisering til avdeling 1.

Høstsesongen har gått som en drøm. Ikke bare har vi spilt mange gode kamper og dratt i land mange trepoengere i serien, seks seire og et tap, vi har også kjempet oss frem til en finale i NM. Verdt å nevne er at vi har vunnet samtlige hjemmekamper i løpet av sesongen.

Spillergruppen fremstår som et solid kollektiv og vi har fått utviklet mange spillere som vet viktigheten av å spille sammen og la individet vokse frem i laget. Det har gjort oss vanskelige å bryte ned defensivt samtidig som vi har mange strenger å spille på offensivt.

Nå gleder vi oss vanvittig mye til Telenor Arena og NM finale. Seriemesterskapet er ferdig feiret og alt fokus ligger i å gjøre en god kamp mot Stabæk i finalen.

Takk for i år!

Annonse fra Obos-ligaen: