Viking - Jerv. André Danielsen lobber ballen over motspiller. Foto: Tore Fjermestad

André har signert

Kontinuitetsbæreren over alle i klubben, selveste Mister Viking, tar ett år til.

André Danielsen har vært mørkeblå helt siden han kom fra SIF som 14-åring. Han hadde riktignok et kort opphold på Bryne i 2005. Men det ble kort. Og i 2006 var han tilbake i Viking, hvor han blant annet fikk være med på den vanvittige 5-0-seieren over Brann i siste serierunde, da klubben berget plassen i Eliteserien på uforglemmelig vis.

Debuten hans kom på Stavanger stadion første serierunde i 2003, i en 3-0-seier over Bryne. Med andre ord er han den eneste av dagens spillere som har A-lagskamper mens klubben ennå holdt til på Eiganes. Han ble også junior-norgesmester med Viking dette året.

Siden den gang har det blitt mange kamper. Mange trenere. Og ikke minst mange forskjellige lagkamerater. Ikke engang portvaktene på stadion har sett like mange komme og gå som ham. Han har overlevd det meste i Jåttåvågen. Også nedrykk. Og opprykk.

(2-0-scoringen mot HamKam i sommer var en perle)

André Danielsen har vært trofast i alle år. Spilt med hjertet utenpå drakta, for å bruke en klisjé. Det finnes ikke mange slike typer i dagens fotball. Spillere som vier hele sin karriere til én klubb – klubben i deres hjerte. Derfor er spillere som André Danielsen så viktige – så unike.

Siden 2007 har midtbanespilleren spilt de fleste seriekampene. I 2014 ble han omskolert til høyreback, noe han taklet med bravur, og som attpåtil førte ham inn i landslagsvarmen. Debuten med flagget på brystet fikk han i en privatlandskamp mot Russland, og han var i troppen til Norges tre EM-kvalifiseringskamper den høsten.

Nå er han tilbake på midtbanen, og i år har veteranen nok en gang vært involvert i mange kamper. Selv om han også har slitt litt med ryggen – slik man jo ofte gjør når man begynner å dra på årene. Likevel er han ikke klar til å gi seg, og nå har han altså signert for enda en sesong i mørkeblått – den  sekstende i rekken.

Vi greier ikke se for oss et Viking uten André Danielsen, så vi er veldig glade for at han tar – i hvert fall – ett år til.