Gatelaget

Gatelaget er et lavtelskertilbud til kvinner og menn med ulike former for rusmiddelavhengighet. De trener hver mandag og onsdag på SR-Bank Arena.

Vikings gatelag er et lavterskeltilbud til kvinner og menn med ulike former for rusmiddelavhengighet. Med det mener vi personer i aktiv rus, mennesker under rehabilitering eller dem som har klart å bli rusfrie. Det skal være et tilrettelagt opplegg på dagtid, hvor målsettingen vil være å gi utøverne på laget en bedre livskvalitet gjennom felleskap og trening.

Vi håper at fotballtreningen kan bli en integrert aktivitet for mange, en arena hvor de kan etablere nye nettverk. En aktivitet som kan bli en del av den enkeltes recovery – eller bedringsprosess.

Vi samarbeide med Helse Stavanger, Avdeling fir rus og avhengighetsbehandling om tilbudet.

– Det er veldig kjekt om vi kan bidra til å hjelpe noen av dem som kanskje har det verst i samfunnet, og kanskje også er lengst unna det glansede mediebildet som lages av toppfotballen, sier Svein Fjælberg, som har ansvaret for klubbens gatelag.

Fjælberg, som har nesten 300 kamper i Viking-drakt, har tro på idrettens rolle i sammenhenger som dette:

– Ja, idretten, og kanskje spesielt lagspill, har muligheter til å gjøre noe for denne gruppen. Vi kan tilby kameratskap, teamarbeid og inkludering. I tillegg er idretten i seg selv positiv uansett livssituasjon. Fysisk fostring har god effekt, påpeker han.

Dette er Vikings gatelag:

• Sosial relasjonsbygging
  • Praktisk læring og mestring
  • Bevisstgjøring av egen helse
  • Betydningen av riktig kosthold
  • Veiledning og bistand
Treningsdager: Mandag og onsdag
Sted: SR-Bank Arena
Tid: 10.30 - 14.00

Viking besørger fotballsko/treningstøy, og det blir servering av mat i forbindelse med trening.

Trener og kontaktperson
Svein Fjælberg