Et forum for kraften i ledelse

Hva ligger det av kraft i lederskapet? Hvordan brukes denne kraften, og gjør vi det som trengs for at medarbeiderne skal lykkes. Spørsmålene fylte lokalet og inspirerte deltagerne da Reidar Kvammen Forum møttes for første gang i 2018-sesongen. 

Vikings utvidede nettverksprogram for ledere samler representanter for 25 bedrifter, og er inne i sitt andre år. Ambisjonen er å presentere et sterkt faglig innhold i en trivelig sosial ramme. Med gode diskusjoner, hyppige treff og med det også bedre anledning til å gjøre forretning seg i mellom. Slik kan Vikings samarbeidspartnere bli hverandres samarbeidspartnere, som det var flere tilfeller av i fjor.

_MG_3561_red
Roger Årdal, Daglig Leder i Evan & Jones International, holder i trådene i Reidar Kvammen Forum 2018

Fasilitatoren for forumets faglige del er Roger Ådland, daglig leder i Evans-Jones International. I iQuebeS lokaler på Strandkaien i Stavanger, innledet han samlingen:

-       Jeg snakker gjerne om tre ”T-er” i lderskapet, sa han og skrev også tre ord på tavlen:

-       Trygghet. Det er viktig for at medarbeiderne skal ta utfordringer og ansvar. Tillit. Noe av det sterkeste vi kan si til folk, er at vi tror på dem. Trivsel. Skal medarbeidere prestere, må de trives.

Fotball hele livet for Morten Jensen

Til høyre for ham satt programmets hovedforedragsholder, Morten Jensen. Vikings 38 år gamle assistenttrener skilter med en bachelor i økonomi og en master i ledelse fra USA, og har altså fulgt en noe uvanlig vei inn i fotballtreneryrket. Historien hans er også fascinerende annerledes. 

På et eller annet vis har det alltid handlet om fotball for Jensen. Men engasjementet tok en helt ny vending sommeren 2016. Jensen var på Gladmaten, og ikke bare en, men to ganger, havnet han i fotballdiskusjoner. Ikke bare en, men to ganger, kjente han at han ble avfeid også. Samme kveld bestemte han seg. Han skulle vise alle. Han skulle satse alt på å bli fotballtrener. Det var hva han brant for, det var hans kall. Han la en plan, levde i forhold til den, gikk all in, med støtte fra heimen. 

_MG_3565_red
Morten Jensen leverte et inspirerende foredrag

Halvannet år gikk, så lyste en melding opp på mobilen. Den var fra Viking. Vil du komme og presentere dine tanker om klubben og fotballtrening for oss? sto det. Og som Jensen viste til under sitt foredrag: ”The opportunity of a lifetime needs to be seized during the lifetime of the opportunity”. Så han dro til. Og ble ansatt i en klubb med en klar målsetting: Opp fra Obos.

Jensen presenterte en kombinasjon av nøkkelord- og egenskaper for ham selv som trener – og leder - i Viking:

- Positiv

- Opportunistisk (søkende)

- Sosialt sterk

- Tydelig

- Bruke tid på medarbeidere, man-management

- Kommunikasjon – snakke til hjertet

- Lidenskap

- Endringsledelse

- Analytisk

- Taktiker

- Integritet

- Ydmykhet

- Folkelighet 

- Sulten til å bli bedre er det som kan få oss og byen tilbake i fotballtoppen igjen, sier Morten Jensen.

Kun få ledige plasser i forumet

Ønsker noen å være med i Reidar Kvammen Forum, er det fremdeles en åpning for det. Ta kontakt med Vikings markedsavdeling for en plass ved bordet. Neste møte holdes 30. mai. Da kommer Ada Sophie fra Stine Sophie Stiftelse. Det ligger an til et nytt sterkt foredrag og en ny god, faglig diskusjon.

PS: Reidar Kvammen, da, denne slentrende dribleren? Han var fotball-Norges framtid da han debuterte på landslaget som guttunge. En bråmoden løper da Norge snappet OL-bronsen i 1936. Og da norsk fotball stavret seg opp i stående etter krigen, en periode Kvammen selv tilbrakte i tysk fangenskap, fantes han fremdeles i fremste rekke. Kvammen sa nei til Arsenal, var den første fra Norden som nådde 50 landskamper og er den dag i dag toppscorer i Viking, med 202 mål.

Annonse fra Eliteserien: