Zymer Bytyqi sørget for seier over Frøyland

Hjemmelaget ledet til pause. Men i andre omgang våknet Viking og tok seg etter hvert greit videre til 2. runde i cupen.

Havnet under

Som i 2006 møttes Viking og Frøyland til 1. runde i cupen. Den gang endte det med en komfortabel 6-1-seier til de mørkeblå. Denne gang skulle det ikke bli fullt så enkelt.

For det var et hardtkjempende Frøyland, som hittil i sesongen hadde vunnet alle sine kamper, som inviterte til fest torsdag.

Over tusen tilskuere møtte opp i vinden, og de mange fremmøtte fikk se et fjerdedivisjonslag som ikke hadde tenkt å gi noe gratis eliteseriemotstanderen.

Viking fikk lite til å stemme på gresset i første omgang. Et par halvsjanser, et farlig skudd fra Kristian Thorstvedt og noen nestemuligheter ble det. Men lite som skapte trøbbel for Morten Helmen i hjemmelagets mål.

I stedet var det en ung, tidligere Bryne-spiller, som nylig fylte 19 år, som sørget for å varme publikum i kulden. Scott Vatne viste at han nok hører hjemme på et langt høyere nivå en fjerdedivisjon. I hvert fall gjør skuddfoten hans det.

To ganger i løpet av første omgang måtte Erik Arnebrott ta frem det aller beste i seg da Vatne fyrte av. Først skjøt han fra 20 meter, så på et frispark fra 35. Begge gangene måtte Arnebrott slå til corner.

Og det var på corner kveldens første scoring skulle komme.

Fem minutter før hvilen slo nevnte Vatne inn. På første stolpe kom Aslak Ravndal som flikket videre bakover. Og på bakre stolpe dukket Morten Karlson opp og banket ballen i mål.

På dette tidspunktet var det heller ikke så ufortjent at Frøyland tok ledelsen. Og for de av oss som var på Jæren på denne dag for nøyaktig et år siden, kom det en viss frykt krypende.

Saken fortsetter under bildet.

Ylldren
Frøyland kjempet hardt, og Ylldren Ibrahimaj og de andre Viking-spillerne måtte virkelig jobbe for å komme seg videre i cupen.

Våknet og kontrollerte

Pausen ble brukt godt, for da andre omgang startet var det et helt annet nivå på det Viking foretok seg. Og de neste førtifem var det nærmest spill mot ett mål.

Zymer Bytyqi slet på skyggesiden i første omgang. Siste halvdel av kampen fikk han skinne sammen med sola, og kantspilleren snudde kampen for de mørkeblå.

Ti minutter ut i omgangen utlignet han på lekkert vis. Usman Sale kom seg rundt på høyrekanten og fikk lagt inn, og på første stolpe møtte Bytyqi og dro frem et frekt hælspark.

Halvveis ut i omgangen dro samme mann seg fint inn i banen fra sin venstrekant. Omtrent midt foran mål ladet han kanonen og fyrte av, og sendte Viking i ledelsen. Hjemmelagets keeper var på ballen, men maktet ikke å holde den ute.

Viking fortsatte å kontrollere og holde ballen inne på Frøylands halvdel. Og tyve minutter før slutt punkterte Kristian Thorstvedt kampen.

Nok en gang var Bytyqi involvert. Han spilte ballen inn til Adrian Nilsen Pereira i boksen. Pereira ga videre til en feilvendt Høiland, som med to mann i rygg fikk dyttet ballen videre. På 10-12 meter kom Kristian Thorsvedt og smalt ballen i mål, og sørget for 3-1-ledelse.

Scott Vatne hadde nok et kjempetreff fra distanse på tampen, men også denne gang fikk Erik Arnebrott slått til corner.

Flere mål ble det ikke, og etter to minutter med tillegg blåste dommer Mischa Kellerhals av.

Mandag blir oppsettet for 2. runde klart, og det er en viss mulighet for at det ikke blir veldig langt å dra for å spille neste cupkamp.

Kampfakta under videoen.

Kampfakta

• 1. runde NM, Frøyland stadion

• Frøyland- Viking 1-3 (1-0)