På tide å reise seg

Mjøndalen kommer på besøk i 3. serierunde. Her er litt forhåndsstoff før onsdagens kamp.

Slik ser du kampen

Kun 200 tilskuere slipper inn på SR-Bank Arena til denne kampen, grunnet strenge smittervernsregler. De heldige har allerede blitt kontaktet.

Det betyr at de aller fleste blir nødt til å se kampen foran skjermen. Her er en oversikt over hvor du kan få med deg kampen.

• TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har Eliteserien i en av sine pakker. Bare sørg for at du har det inkludert i din pakke. Kampen vises på Eurosport Pluss 2.
  • Stream: Ønsker du å streame seriepremieren, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay

Tre i sekken i Bergen

Etter en skuffende seriepremiere hjemme mot Bodø/Glimt, reiste Viking til Bergen søndag med mål om å revansjere seg mot Brann. Bjarne Berntsen fortsatte med samme lag som sist, og i første omgang så det svært lovende ut.

Viking slet riktignok med å spille seg frem til de store sjansene. Men omgangen gjennom hadde de for anledningen gråkledde spillerne full kontroll på det meste Brann foretok seg. På en annen dag hadde man kanskje også fått et straffespark, da Even Østensen fikk seg en saftig knyttneve i hodet og gikk i bakken.

Men dette var ikke dagen der ballen rullet Vikings vei, og som i treningskampen mot Haugesund like før seriestarten, og mot Bodø/Glimt i seriepremieren, falt alt sammen i andre omgang.

Brann fikk to altfor enkle mål i løpet av det første kvarteret etter hvilen, og da så plutselig kampen kjørt ut. Tommy Høiland kom etter hvert inn, ble felt og fikk straffespark – en solid sjanse til å redusere og komme inn i kampen igjen. Men da til vanlig så sikre Høiland (har scoret på ti av ti straffer de siste to sesongene) prøvde seg på en i overkant nonchalant avslutning som gikk rett i klypene til Branns keeper, så de fleste hvilken vei det bar.

Bergenserne kontret inn enda et mål helt på tampen, og da ble det til slutt en tung kveld mellom de syv fjell.

Det gledelige var at både Sebastian Sebulonsen og Jefferson de Souza fikk eliteseriedebutene sine.

Slik stilte Viking mot Brann:
Iven Austbø – Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne (K), Adrian Nilsen Pereira – Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg, johnny Furdal – Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Even Østensen

Les mer: Tung kveld i Bergen

Heldigvis kommer kampene tett om dagen, så det er bare å hive seg rundt og fokusere på neste motstander kjappest mulig etter hver kamp. De neste ti dagene venter fire nye kamper, noe som gjør at sesongens seks første runder har blitt unnagjort på bare 18 dager!

Onsdag kveld er det Mjøndalen som står for tur. I fjor vant Viking klart da bruntrøyene var på besøk. Gjestene tok riktignok ledelsen etter bare fire minutter. Men Even Østensen, med en lekker piruett, Benjamin Källman, Runar Hove og Johnny Furdal sørget for 4-1-seier.

(Viking - Mjøndalen 4-1, Eliteserien 2019)

Fem siste Viking

Brann - Viking 3-0
Viking - Bodø/Glimt 2-4
Viking - Sandnes Ulf 5-0 (treningskamp)
Haugesund - Viking 1-1 (treningskamp)
Sandnes Ulf - Viking 1-3 (treningskamp)

Bli med i Målklubben og få sjansen til å vinne flotte premier

Vant hjemme

Mjøndalen ble det første hjemmelaget til å vinne i årets Eliteserie. Det gjorde de da de slo Sarpsborg 08 1-0 på lørdag, etter scoring av tidligere Haugesund-spiss Shuaibu Ibrahim.

Og en spiss som scorer mål kan det virke som Mjøndalen har savnet. På sine fem siste kamper (tre treningskamper og to seriekamper) har de kun scoret det ene målet. Så har de samtidig bare sluppet inn to mål, begge i samme kamp, så gjerrige bakover er de også.

I fjor var Mjøndalen et av fire lag som endte på 30 poeng i Eliteserien. Lillestrøm og Tromsø havnet på plassene bak og rykket ned. Seieren over Vålerenga hjemme i siste serierunde var altså nok til å så vidt berge plassen for Vegard Hansen og co.

I første serierunde av årets sesong spilte de 0-0 mot Stabæk på Nadderud, i en kamp de fort kunne ha vunnet. Med fra start da, og i forrige serierunde, var tidligere Viking-spiller Markus Nakkim. Midtstopperen fra hovedstaden var på lån i Stavanger under 2018-sesongen, spilte 26 seriekamper fra start og var viktig for opprykket. Han ble en populær spiller, som ga alt på banen og som også leverte på tribunen, og i avisen som kronikkforfatter.

Nå er han altså i Mjøndalen, etter en overgang fra Vålerenga.

Slik startet Mjøndalen forrige kamp:
Sosha Makani – Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg – Stian Aasmundsen, William Sell, Lars Olden Larsen, Tonny Brochmann, Vetle Dragsnes – Fredrik Brustad, Shuaibu Ibrahim

Fem siste MIL

Mjøndalen - Sarpsborg 08 1-0
Stabæk - Mjøndalen 0-0
Sandefjord - Mjøndalen 0-0 (treningskamp)
Mjøndalen - Vålerenga 0-2 (treningskamp)
Strømsgodset  Mjøndalen 0-0 (treningskamp)

Skader og suspensjoner

Sondre Flem Bjørshol, Arild Østbø og Yann-Erik de Lanlay er fortsatt uaktuelle grunnet skade.

Joackim Olsen Solberg og Vamouti Diomande er usikre for gjestene.

Ti siste møter mot hverandre

Viking - Mjøndalen 4-1, 2019

Fantasy topp tre Viking

9 poeng – Fredrik Torsteinbø