Poengjakt i hovedstaden

I fjor var hovedstaden god mot oss. Kommer årets første trepoenger lørdag kveld? Avspark på Intility Arena er 20.30 i kveld.

Slik ser du kampen

Det er fortsatt kun tillatt med 200 tilskuere i Eliteserien. Det betyr at det ikke blir mulig for bortesupportere å se oppgjøret fra tribunen. 

Da må man heller benke seg foran skjermen, og her er en oversikt over hvor du kan få med deg lørdagens kamp.

  • TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har tilgang til Eliteserien i en av sine pakker. Denne kampen vises på TV Norge.
  • Stream: Ønsker du å streame kampen, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay

Poeng mot Mjøndalen

Onsdag ble 3. serierunde spilt på SR-Bank Arena. Viking tok imot ubeseirede, gjerrige Mjøndalen, og fikk det tøft. Gjestene tok ledelsen etter 19 minutter. Da fikk Shuaibu Ibrahim tid til å vende opp og sette ballen i mål etter et hjørnespark. Derfra og ut var det kun Viking det dreide seg om.

Berntsens gutter dominerte banespillet. Men Mjøndalen la seg lavt og gjorde ting vanskelig for Viking. Kreative Sondre Auklend var en av de som greide å åpne forsvaret til gjestene, men bakerst hadde Mjøndalen også en god målvakt som tok det som kom.

Kampen hadde flere kontroversielle situasjoner. Veton Berisha gikk i bakken i gjestenes sekstenmeter og ble belønnet med gult kort for filming. Det samme fikk Tommy Høiland like før slutt. Berisha fikk også knottene til tidligere Viking-spiller Markus Nakkim i bakhodet/skulderen. Gult kort sa dommer. Javel? tenkte de fleste andre som så situasjonen.

Men Berisha skaffet også et straffespark, fem minutter før pause. Spissen tok det selv, var sikker og banket inn sin første scoring på Stadion på nesten fem år.

Les også: Berishas første scoring etter comebacket

Det endte 1-1, og selv om flere av spillerne pekte på at det var et steg i rett retning, manglet to poeng. De glapp på siste tredjedel av banen, hvor både Veton Berisha og Sondre Auklend var klare på at det må bli bedre.

Slik stilte Viking mot Mjøndalen:
Iven Austbø – Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Joe Bell, Kristoffer Løkberg – Ylldren Ibrahimaj, Sondre Auklend, Jefferson de Souza – Veton Berisha
 
 

I grønn sone

Man har visst om det en stund, men fredag kom endelig bekreftelsen på at Viking befinner seg i grønn sone – for første gang siden NFFs økonomiske oppfølgings- og klassifiseringssystem ble innført i 2008.

Viking er en av bare syv klubber i Eliteserien som havner i grønn sone. Åtte klubber er i gul, mens en klubb er i rød sone.

Å havne i grønn sone betyr helt enkelt at man har kontroll på økonomien. En deilig beskjed å få før en ny tøff bortekamp.

IMG_20200626_155646
Daglig leder Eirik W. Henningsen og økonomisjef Markus Grass har all grunn til å smile, og selvsagt ble det servert kake for å feire grønn sone.

Vålerenga blir ingen enkel oppgave, men vi har gode minner fra hovedstaden.

For cupfinalen glemmer vi selvsagt ikke med det første. Oslos gater fulle av Viking-supportere. Oslo Spektrum. Rockefelller. Og selvsagt Ullevaal. De minnene blir sittende i en stund.

Men det gikk ikke så verst da Viking gjesten Intility Arena heller. Even Østensen puttet to ganger i første omgang. Så leverte Adrian Nilsen Pereira fra seg en rakett, før finske Benjamin Källman satte punktum og 4-0.

Iven Austbø sto i tillegg som en levende vegg, og reddet blant annet et straffespark.

Alt dette gjorde Viking foran hundrevis av fans på bortefeltet. En enorm støtte som gjorde opplevelsen enda sterkere, og som i aller høyeste grad bidro til Vikings største seier borte mot Vålerenga siden 1950.


(Vålerenga - Viking 0-4, 2019)

Fem siste Viking

Viking - Mjøndalen 1-1
Brann - Viking 3-0
Viking - Bodø/Glimt 2-4
Viking - Sandnes Ulf 5-0 (treningskamp)
Haugesund - Viking 1-1 (treningskamp)
 
 

Fagermo gikk på smell mot gamle kjente

Vålerenga startet sesongen bra, men har hatt en nedadgående kurve. I første serierunde ble Sarpsborg 08 slått 1-0 borte, mens det ble 2-2 i hjemmekampen mot Stabæk. Onsdag kveld gikk Oslo-laget skikkelig på trynet i Skien. Et tap som nok svidde ekstra mye for Vålerengas nye trener, Dag-Eilev Fagermo.

For etter det som må kalles en evighet i fotballsammenheng, tolv sesonger, forlot Fagermo Odd til fordel for Vålerenga før denne sesongen, da Ronny Deila dro over dammen for å trene New York City FC.

Men da Fagermo skulle tilbake til Skien, ventet ingen varm velkomst. Riktignok tok Vålerenga ledelsen. Matthías Vilhjálmsson scoret på straffe etter bare seks minutter. Men derfra og ut gikk det nedover.

Først utlignet Odd noen minutter senere, etter at Vålerengas målvakt hadde vært noe uheldig i feltarbeidet. Så, i andre omgang, scoret Rosenborg-klare Torgeir Børven hat-trick og sørget for 4-1-seier.

Vålerenga har kvittet seg med masse spillere i vinter/vår, blant annet Markus Nakkim og Samúel Kári Fridjónsson, som begge har vært utlånt til Viking. Inn har navn som Fagermos tidligere elev Fredrik Oldrup Jensen og Benjamin Stokke, med fortid i KBK og Sandefjord, kommet.

Slik stilte Vålerenga forrige kamp:
Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson, Bård Finne
 


(Odd - Vålerenga 4-1, 3. serierunde 2020)

Fem siste VIF

Odd - Vålerenga 4-1
Vålerenga - Stabæk 2-2
Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1
Vålerenga - Bodø/Glimt 1-0 (treningskamp)
Vålerenga - Jerv 1-2 (treningskamp)
 

Skader og suspensjoner

Viking må klare seg uten Runar Hove, som skadet seg mot Mjøndalen, og Sondre Flem Bjørshol, Yann-Erik de Lanlay og Arild Østbø som allerede er på skadelisten.
 
For Vålerenga er Adam Larsen Kwarasay og Fredrik Oldrup Jensen uaktuelle. Mens kapteinen Jonatan Tollås Nation er spilleklar etter å ha vært ute med skade. 
 

Ti siste møter mot hverandre

Vålerenga - Viking 0-4, 2019
Viking - Vålerenga 1-1, 2019
Viking - Vålerenga 1-7, 2017
Vålerenga - Viking 1-0, 2017
Viking - Vålerenga 0-2, 2016
Vålerenga - Viking 0-2, 2016
Vålerenga - Viking 2-4, 2015
Viking - Vålerenga 3-4, 2015
Viking - Vålerenga 5-5, 2014
Vålerenga - Viking 1-1, 2014
 

Toppscorer Viking

1 – Even Østensen, Fredrik Torsteinbø og Veton Berisha
 

Toppscorer VIF

2 – Matthías Vilhjálmsson
1 – Aron Dønnum og Herolind Shala
 

Flest målgivende Viking 

1 – Adrian Nilsen Pereira og Ylldren Ibrahimaj
 

Flest målgivende VIF 

1 – Matthías Vilhjálmsson og Magnus Lekven
 

Råtassene Viking 

2 gule kort – Tommy Høiland
1 gult kort – Rolf Daniel Vikstøl, Even Østensen, Veton Berisha og Viljar Helland Vevatne
 

Råtassene VIF 

1 gult og 1 rødt kort – Herolind Shala
2 gule kort – Aron Dønnum, Felix Horn Myhre og Magnus Lekven
1 gult kort – Fredrik Oldrup Jensen, Christian Borchgrevink, Sam Adekugbe og Kristoffer-August Klaesson
 

Kort totalt Viking 

6 gule kort

Kort totalt VIF 

11 gule kort og 1 rødt

Fantasy topp tre Viking

11 poeng – Fredrik Torsteinbø
9 poeng – Ylldren Ibrahimaj og Veton Berisha
8 poeng – Even Østensen
 

Fantasy topp tre VIF

17 poeng – Matthías Vilhjálmsson
11 poeng – Aron Dønnum
10 poeng – Herolind Shala
Annonse fra Eliteserien: