Velkommen hjem Fredrik!

Fredrik Torsteinbø er Vikings nyeste signering. Hundvåg-gutten kommer hjem etter sitt opphold i Hammarby i Allsvenskan, og er steinklar for å bidra til de mørkeblå.

- Det er veldig kjekt å være tilbake i Stavanger. Viking var rett klubb for meg, og jeg ser frem til å kunne bidra, sier en glad Fredrik Torsteinsbø til oss i gangene på Viking Stadion.

Fredrik har spilt for Hundvåg, Vidar og Sandnes Ulf her i distriktet. Han bestemte seg for å søke lykken i Hammarby i 2014, og har spilt over 70 kamper for svenskene. Han noterte for seg en scoring og en målgivende pasning i oppgjøret mot Örebro på lørdag.

- Jeg har vært i liknende situasjoner før, da med Sandnes Ulf, og jeg vet hva som skal til for å redde plassen, fortsetter Fredrik. Han var med på å berge plassen til Ulf når de forrige gang var oppe i Eliteserien.

Glede i det sportslige apparatet

Ian Burchnall er storfornøyd med å ha fått Fredrik i land. Til nå har vi sikret oss Tommy Høiland, Sime Gregov og Fredrik til høstsesongen.

Fellesnevneren for Tommy og Fredrik er ikke bare deres fortid i Sandnes Ulf, de er også lokale spillere.

Felles for alle tre er at de kommer fra den aldersgruppen Viking har savnet spillere i, mellom 23 og 29 år. Dette skaper en bedre balanse i troppen når høstsesongen starter. Dette er ikke tilfeldig.

- Ja, dette er veldig bra for oss, sier en uforskammet morgenblid Ian Burchnall. Han er klar på at vi har manglet spillere i denne alderen, som fremdeles er unge, men samtidig har erfaring og kan bidra på det høyeste nivå.

Det er nå gått tre år siden Fredrik forlot Sandnes Ulf til fordel for Hammarby, og utviklingen har i Ians øyne vært svært positiv.

- Det er tydelig at han har tatt steg siden han reiste til Sverige. Han har blitt en bedre spiller, og utviklet seg på flere områder, fortsetter Viking-treneren.

En av Fredriks store styrker (og forbannelser ifølge ham selv) er hans evne til å bekle flere posisjoner. Ian er dog klar på hvor han kommer til å brukes.

- Selv om han er i stand til å spille mange roller er det primært sett ving vi ønsker å bruke ham som. Det er der han er best, sier Burchnall, som samtidig ikke lukker døren for å bruke ham i en nummer 10-rolle. Han ser på Fredrik som en fotballklok spiller, i tillegg til å være sterk på hodet.

Kontrakten har varighet ut 2020. I dag tidlig gjennomgikk Fredrik den medisinske testen, før han signerte på papiret som gjør ham til Viking-spiller.

- Det var rett tidspunkt for meg nå å komme hjem til distriktet. Kona er herifra, jeg ville hjem, og da er det flott å få muligheten her, avslutter Fredrik før han haster videre til samtaler med lokale medier. Det er en hektisk dag og mye som skal gås igjennom.

Fredrik starter treningen med oss i løpet av kort tid, men vil først være spilleklar til hjemmekampen mot Lillestrøm 6. august. Med Fredrik på plass ser det sportslige apparatet for seg å forsterke med to-tre spillere til før vi snakker avspark på Viking Stadion.

Fokuset vil ligge på å forsterke sentrallinjen, det vil si midtstopper, sentral midtbanespiller og spiss.

Samarbeidsvillige svensker

Viking FK vil benytte anledningen til å takke Hammarby for deres løsningsorienterte innstilling i forbindelse med overgangen. Vi setter svært stor pris på måten de har håndtert dette på, og ser frem til å ha med dem å gjøre en gang i fremtiden.

Annonse fra Eliteserien: