Velkommen, Benjamin!

Den 21 år gamle kraftspissen Benjamin Källman er klar.

Overgangsvinduets første signering blir den finske landslagspilleren Benjamin Källman. 

I utgangspunktet er dette en låneavtale ut sesongen, med opsjon på kjøp.

- En spennende spillertype som allerede har debutert, og scoret, for det finske A-landslaget, sier Bjarne Berntsen.

Kan bli klar til søndag

Källman kom til Stavanger onsdag ettermiddag, og vil ha sin første økt med laget allerede på torsdag. Om alt papirarbeidet går i orden, er han tilgjengelig for kamptroppen til søndagens kamp mot Molde.

- Vi håper han kan være tilgjengelig for troppen, men han har ikke kamper på en stund, så her må vi se ting litt ann på de første par øktene. Han er nok ikke aktuell for å ta en startplass direkte.

Landslagspiller

Kallmann er Inter Turkus eiendom, som spiller i den finske toppdivisjonen. 21-åringen har imidlertid vært på utlån i blant annet skotske Dundee og Vendesyssel FF i den danske superligaen de siste sesongene. 

Her har han gjort sakene sine så bra at han fikk sjansen fra start for det finske landslaget i EM-kvalifiseringskampen mot Liechtenstein i Juni. Her kvitterte han seg for en scoring i 2-0 seieren.

y8jOs8-d29U (1)
Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Liechtenstein v Finland - Rheinpark Stadion, Vaduz, Liechtenstein - June 11, 2019 Finland's Benjamin Kallman celebrates scoring their second goal with Teemu Pukki and Lassi Lappalainen REUTERS/Arnd Wiegmann

 

Benjamin Källman

  • Alder: 21

  • Nasjonalitet: Finsk

  • Høyde: 1.81 m

  • Posisjon: Spiss

  • A-landskamper (mål): 2 (1)

  • Tidligere klubber: Ekenäs, Inter Turku, Dundee (lån), Vendsyssel FF (lån)

 

 

Annonse fra Eliteserien: