Treningstips til unge fotballspillere

Hvordan kan man legge opp treningen i disse utfordrende tidende? Vår utviklingsavdeling har satt sammen et forslag for ulike aldersgrupper.

I denne artikkelen finner man en ukeplan som kan benyttes i forbindelse med egentrening de neste ukene. Det er mange måter å trene på, og dette er på ingen måte en fasit. Kanskje kan programmet fungere som inspirasjon for deg til å lage ditt eget program? Bruk det som du vil. Det viktigste er at du trener og koser deg med fotball også i denne perioden.

I tillegg finner du styrkeprogrammet og forslag til øvelser på våre facebook- og nettsider.

Husk også «Skill Challenge» som etterhevert legges ut på våre plattformer.

I Viking ønsker vi å trene de fysiske ressursene gjennom fotballtrening så langt det lar seg gjøre. I denne perioden er det dessverre litt vanskelig å få til, så vi har valgt å legge inn et utholdenhetsprogram for å kompensere for den høyintensive fotballtreningen som en går glipp av i disse dager.

Husk at dersom du øker treningsmengden for mye og for brått, vil det øke skaderisikoen din.

Lytt til kroppen din: Kanskje skal du starte med litt færre økter?

Det er utfordrende å trene godt i disse dager, men det er på ingen måte umulig. Bruk kreativiteten din, så finner du stort sett gode løsninger på det meste.

Husk å følge retningslinjene til FHI/NFF og lokale retningslinjene i ditt nærområde / idrettsanlegg. Bidra så godt du kan i denne dugnaden. Det går fint å utvikle seg som fotballspiller likevel.

Vi fraråder STERKT at fotballøktene gjennomføres på noen av regionens fotballanlegg er stengt - men at man finner andre egnede steder til å gjennomføre kreative og gode økter. Det er ikke mye plass man trenger - og teknikktrening kan gjennomføres i hagen, gårdsrommet eller i garasjen. Det er bare flott med variasjon i underlag for å utvikle nærteknikken sin.

Dette er ikke tiden for å finne smutthull i FHI sine anbefalinger, men tiden for å trene godt alene. Utenfor ditt lokale idrettslag sine anlegg.

Sett deg mål! Hva ønsker du å bli bedre på de neste ukene?

Til trenere rundt om i regionen:


STEAL WITH PRIDE! 

Ingenting gjør oss mer glad om dette innholdet er til hjelp for noen der ute - og spre det gjerne ut til alle trenerne i din klubb om dere synes det er verdifult eller tilpass det til ditt lags behov / nivå.

Har dere allerede laget ukeplaner til deres spillere - så kan kanskje egentreningsøktene i slutten av artikkelen være til hjelp til de spillerne som vil trene litt ekstra?

 

Forslag til ukeplaner finner man her:

 

Ukeplan 13- 15 år
 
Ukeplan 16 - 19 år

 

Bruk disse som inspirasjon - og gjør de tilpasninger akkuratt du trenger.


Forslag til spesifikke økter:


Egentrening - Midtstopper - Medtak

Egentrening - Midtbane - Vendinger

Egentrening - Spiss, Kant, Midtbanespillere - Avslutninger

Egentrening - Backer og kanter

Egentrening - Føring, vending og pasning

Egentrening - Midtbane - slippe ball til riktig tid

Egentrening - Keepere

Egentrening - Innlegg

Egentrening - Utsidespillere

Egentrening - Persepsjon, medtak og pasning

Egentrening - Føring & Innlegg

Midtstopper - Egentrening

Spiss - egentrening

Egentrening - Pasningspill

Egentrening - Midtbanespiller (Pasningspill)

Teknikk - Egentrening

NB!
Alle illustrasjoner er fra en vanlig fotballbane av praktiske hensyn. Disse øvelsene kan helt fint gjennomføres på plener, eller andre åpne områder som ikke er på en fotballbane. Vi fraråder alle å benytte regionens fotballanlegg i denne perioden - for å redusere risikoen for smitte. Vi anbefaler også at øktene gjennomføres alene.


På vegne av utviklingsavdelingen i Viking Fotball,

Mats Ullereng
Utviklingsleder 

Annonse fra Eliteserien: