TrenerLøftet i full gang

Som første del av det nyoppstartede samarbeidsprosjektet er TrenerLøftet nå i gang.

I januar sendte Viking for første gang ansatte ut til samarbeidsklubbene for å bidra som trenerutviklere. Vi har foreløpig kommet godt i gang i Madla, Forus og Gausel, Riska, Staal og Sola, og utvider etter skolestart med blant annet Brodd, Hinna, Vaulen og håper på enda flere. Det har vært utrolig kjekt å treffe så mange flotte mennesker og å se hvor mye arbeid som legges ned for at regionens barn og unge skal få oppleve læring og mestring.

TrenerLøftet er et initiativ fra Viking hvor vi ønsker å bidra mer ut i klubbene rundt oss, vi tilbyr oppfølging av trenerne for jenter og gutter i alderen 7 til 9 år, med fokus på både det sportslige og det pedagogiske. Annenhver uke får samarbeidsklubbene besøk av en av våre ansatte. Klubbene får i forkant av besøket tilsendt ferdiglagde økter som trenerne kan bruke om de ønsker. Under gjennomføringen av øktene bidrar vi med veiledning som foregår på klubbens og trenernes egne premisser.

Prosjektet er et samarbeid mellom Viking og NFF Rogaland, dette betyr at de som deltar på TrenerLøftet mottar delkurs 1 og 2 av NFF Grasrotreneren, helt uten kostnad. Man slipper å bruke ekstra ettermiddager og kvelder på kursing, man får alt i egen klubb og i egne treningstider.

"Dette samarbeidet øker kvaliteten på treningene og gir oss trenere verdifull kunnskap og utvikling både som trenere og mennesker. Ikke bare er øktene bra, vi blir og gjort oppmerksom på en mer pedagogisk tilnærming til spillerne. Dette er rett og slett helt topp. Jeg har lært masse disse månedene, og ser frem til fortsettelsen med stor glede. Heia trenerløftet!"

- Leiv Inge Stokka, Sola Fotballklubb

Takk til samarbeidspartnerne våre; Kaefer Energy, Rosenberg WorleyParsons Group, Lyse og SR-Bank Stiftelsen som gjør dette arbeidet mulig.

Ønsker din klubb å vite mer om samarbeidsprosjektet kan man kontakte Lars Johan Myklebust på [email protected].

 

Annonse fra Eliteserien: