Viking - Sandnes Ulf. Bjarne Berntsen er fornøyd. Foto: Tore Fjermestad

Tok sin tredje strake seier

(Pors - Viking II 1-3) Bjarne Berntsen så rekruttlaget vinne komfortabelt i Porsgrunn. (Arkivfoto: Tore Fjermestad)

Lørdag tok rekruttlaget turen til Telemark hvor Pors ventet. Hjemmelaget, som ledes av Tommy Svindal Larsen, lå før kampen på niendeplass. Og har tidligere i sesongen tapt hjemme for både Brodd og Madla, i tillegg til serieleder Fløy-Flekkerøy.

Viking 2 lå på sin side som nummer to, tre poeng bak sørlendingen på topp.

Med seg fra start hadde Viking et lag som minnet litt om det som spilte treningskamp mot Start onsdag. Henriksen og Heghheim i midtforsvaret, Vallotto på backen. Wichne i mål. Ekeland og Østensen, og selvsagt Johnny Furdal, som fikk seg én time i denne kampen. På benken satt også Bjarne Berntsen og overvar dette oppgjøret som kom noe tregt i gang.

Seks minutter ut i kampen kom den første virkelig store sjansen. Vallotto slo en flott krosser fra høyre til venstre. Ballen ble så slått inn foran mål av Even Østensen og Jostein Ekeland avsluttet, men keeper fikk reddet og ballen gikk til corner.

Kampen var jevn, selv om gjestene så litt hvassere ut når de angrep. Etter en halvtime kom tre mål på ti minutter.

Først fikk Viking straffe etter en fin kontring som endte med at Ekeland ble lagt i bakken. Even Østensen gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket, fintet vekk keeper og sørget for 0-1 i Porsgrunn.

Men det skulle bare ta noen minutter før det var hjemmelagets tur til å få straffespark. En lang ball i bakrom sendte Wichne ut i duell med en Pors-spiss, noe som resulterte i et nytt straffespark, og Kim Sjøberg Bentsen fikset utligning.

Men Viking gikk rett i angrep fra avspark og spilte seg flott gjennom. Kristian Knarvik kom alene med keeper og var iskald, og satte inn 2-1 til rekruttene.

Ti minutter ut i andre omgang punkterte Jostein Ekeland kampen etter å ha blitt servert en gavepakke fra hjemmelagets keeper. Etter dette kontrollerte de resten av oppgjøret, selv om Pors hadde noen brukbare sjanser.

Seieren gjør at rekruttlaget klatrer forbi Fløy-Flekkerøy med flere scorede mål. Men sørlendingene har én kamp til gode.

Neste uke kommer Storm på besøk til SR-Bank Arena. Den kampen har avspark lørdag kl. 13.00.

Kampfakta

• 9. serierunde, Norsk Tipping-ligaen avdeling 3

• Pors stadion

• Lørdag 8. juni kl. 13.00

• Pors - Viking 2 1-3 (1-2)

• Litt , William Schjølberg Husebø – Lars Erik Sødal, Sander Amble Haugen, Johnny Furdal (Jacob Jørgensen fra 60.) – Kristian Knarvik, Jostein Ekeland (Ivar Øidvin fra 60.), Even Østensen (Adrian Amundsen Bergersen fra 71.)

• Benken: Steffen Olsson Bolmo, Jesper Moksnes, Jacob Jørgensen, Adrian Amundsen Bergersen, Ivar Øidvin

• Mål av: Even Østensen (31. str.), Kim Sjøberg Bentsen (38.), Kristian Knarvik (39.), Jostein Ekeland (57.)

• Gule kort: Nils Vallotto, Kjetil Svarteberg, Daniel Lauritzen