Tok seg videre til semifinale

Juniorene havnet under med to mål i bortemøtet med Lillestrøm. Men guttene holdt hodet kaldt, kom tilbake og gikk til slutt seirende ut av NM-kvartfinalen.

Man må kunne si at det har vært en fin uke for klubbens unge spillere, og ikke minst de som jobber med dem. Først vant både G16- og J16-laget hver sin NM-kvartfinale på SR-Bank Arena lørdag. Så kom Akademiklassifiseringsrapporten, som viste at Viking er landets nest beste klubb på spillerutvikling. Og så tok altså G19-laget seg videre til semifinale i NM. Alt dette i løpet av fem dager. Da er det lov for samtlige involverte å gi seg en liten klapp på skulderen.

Tøff start

Men det startet ikke så bra i LSK-hallen for Thomas Pereiras G19-lag. Vertene tok ledelsen allerede i kampens første spilleminutt. Vikings keeper, Nicolai Walvik Gundersen, reddet først en avslutning fra skrått hold, men på returen kom Lasse Nordås og hamret ballen i mål. Dermed 1-0, og en verst tenkelig start på kampen for De mørkeblå.

Viking skapte så et par store sjanser. Daniel Pollen hadde en heading som var nære på fra inne i boksen, etter et fint innlegg fra Sondre Auklend. Men hjemmelagets keeper gjorde en solid redning.

Kristian Knarvik var også svært nære da han satte ballen like utenfor etter en frekk frisparkvariant. Lars Erik Sødal vippet ballen opp og lobbet over muren. Der hadde Knarvik sneket seg inn, og han avsluttet på direkten, like utenfor.

Også Lillestrøm hadde sine muligheter, og rett før pause lå ballen i nettet igjen. Etter å først ha vartet opp med en kjemperedning, måtte Gundersen i Viking-målet se seg slått tre minutter før hvilen da Alexander Sannes var iskald alene gjennom og satte ballen i lengste hjørnet.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-0. 17 minutter ut i andre omgang kom reduseringen.

Comeback og straffespark

Nok en gang var det en frisparkvariant. Adrian Amundsen Bergersen slo over på bakre. Der var Sebastian Sørlie Henriksen og fikk headet ballen inn foran mål, hvor Daniel Pollen strak foten frem og fikk pirket den forbi keeper.

Men da Viking jaget utligning, scoret i stedet Lillestrøm. Heldigvis ble målet annullert for offside, og syv minutter før slutt fikk De mørkeblå straffespark.

Det satte Adrian Amundsen Bergersen høyt, hardt og utagbart i mål, og med det var lagene like langt.

Ved full tid var stillingen 2-2, og heller ikke i løpet av de to ekstraomgangene greide noen av lagene å sikre seieren. Dermed måtte det hele avgjøres på straffer.

Jakob Jørgensen, Harald Nilsen Tangen, Sebastian Sørlie Henriksen og Adrian Amundsen Bergersen satte Vikings fire første straffer. Innimellom her skjøt Lillestrøm over på ett. Det betydde at da Jesper Moksnes steg frem for å skyte lagets femte straffespark, ville han bli helt hvis han bare satte ballen i mål. Det gjorde han!

Med venstrefoten satte han ballen til høyre. Og selv om keeper var etter, hadde han ikke sjans til å redde. Dermed blir nok et Viking-lag å finne i en NM-semifinale denne sesongen.

Trener Thomas Pereira sier det var en deilig seier, og han oppsummerer kampen på følgende måte:

– Vi får en kalddusj etter 42 sekunder der de scorer 1-0. Det gjør at vi må jage en scoring fra første stund. Vi skaper noen farligheter utover omgangen, men er ikke kliniske nok. Deretter scorer de 2-0 to min før pause på et brudd som vi helst skulle unngå i kampen, forteller han og fortsetter:

– Gikk over til plan B i 2.omgang, men lykkes ikke helt med det det første kvarteret. Men vi sto fortsatt i det og lykkes fra det 60.min. Da scorer Daniel på et frispark, og det gjør noe med guttene. De får mer selvtillit og Adrian scorer fortjent på straffe i det 85.min. Etter 2 x 5 min ekstraomganger blir det straffer, og der er vi bedre enn Lillestrøm, sier Pereira som gir laget skryt for at de greide å snu kampen.

Vi gratulerer, og ønsker lykke til i semifinalen. Den går mot Rosenborg på SR-Bank Arena 31. oktober.

Neste torsdag er det Bjarne Berntsens gutter som skal spille NM-kvartfinale. Da venter Aalesund borte. Vi gleder oss!

Kampfakta

• Kvartfinale, NM G19 Telenor Cup

• Torsdag 19. september, kl. 16.00

• LSK-hallen

• Lillestrøm - Viking 2-2 (6-7 etter straffesparkkonkurranse)

• Vikings lag: Nicolai Walvik Gundersen, Sebastian Sørlie Henriksen, William Schjølberg Husebø, Daniel Pollen, Henrik Heggheim, Lars Erik Sødal, Harald Nilsen Tangen, Sander Amble Haugen, Adrian Amundsen Bergersen, Kristian Knarvik, Sondre Auklend

• Benk: Trym Sølvberg Ur, Nils Vallotto, Jacob Jørgensen, Heine Åsen Larsen, Jesper Moksnes, Anders Hiim

• Mål av: 1-0 Lasse Nordås (1.), 2-0 Alexander Sannes (42.), 2-1 Daniel Pollen (62.), 2-2 Adrian Amundsen Bergersen (str. 84.)