Viking - Levanger, Bjarne Berntsen og Morten Jensen. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Tar imot Sola på SR-Bank Arena

Fredag kl. 18.00 er det duket for årets første treningskamp.

En liten måned med mye – og ikke minst hard – trening er unnagjort. Nå er tiden inne for å måle krefter med andre lag. Først ut er Sola, som i fjor imponerte og rykket opp til 2. divisjon.

Bjarne Berntsen sier det har vært fint å komme i gang med treningene igjen etter nyttår. Men med det fokuset de har hatt de siste ukene, spørs det om spillerne synes det samme.

– Hovedfokuset har vært å jobbe med fysikken. Mye tøff trening – hard trening. Doble økter. Stort sett går det på å bygge opp og få større fysisk kapasitet, forteller treneren og forklarer videre at det alltid er sånn man starter når man har hatt en pause.

Mot Sola kommer Viking til å spille med to ulike ellevere. Det vil si at alle tilgjengelige spillere skal få prøve seg i 45 minutter hver. Det betyr også at vi får se både Runar Hove og Samúel Kári Friðjónsson i mørkeblått for første gang.

Troppen er stort sett skadefri, men Viljar Vevatne er forstatt ikke spilleklar etter skaden han pådro seg i fjor sommer. Heller ikke Fredrik Torsteinbø og Harald Nilsen Tangen blir å se på banen mot gultrøyene fra flyplasskommunen.

Tøff konkurranse

Selv om resultatet ikke betyr noe så tidlig i oppkjøringen, ønsker Bjarne Berntsen likevel å se gode prestasjoner. Og han håper spillerne er innstilte på å vise seg frem.

– Vi har tøff konkurranse i de aller fleste ledd, så jeg er helt sikker på at de vil bruke denne anledningen, sier han.

Sola rykket som nevnt opp til 2. divisjon i fjor, og blir en god test for gutta våre.

– Sola var kjempegode i fjor, og har en del gode spillere. Vi fikk jo en tøff start i fjor med Bryne i første kampen, så vi får jo håpe at vi greier å gjøre det bedre enn det, sier Bjarne.

Flomlysene skrus på og kiosken åpnes, og det vil være gratis inngang for alle. Portene er åpne på den nordre langsiden. 

Velkommen på kamp!

My Post
Annonse fra Eliteserien: