Tapte siste kamp før ferien

(Viking 2 - Brodd 2-3) Even Østensen scoret to ganger. Men det var gjestene fra Storhaug som fortjent tok med seg alle tre poengene fra SR-Bank Arena fredag kveld.

Fredag avsluttet rekruttlaget første halvdel av sesongen hjemme mot Brodd. Etter 14 spilte kamper ligger Thomas Pereiras lag plassert som nummer to, syv poeng bak opprykksfavoritt Fløy som slo Pors lørdag.

Brodd startet sesongen med fem seire på de seks første kampene. Så møtte de Viking 2, tapte, og siden det har de syv kamper uten trepoenger.

På SR-Bank Arena var det likevel Storhaug-laget, for anledningen ledet av speaker på SR-Bank Arena, Øyvind Jacobsen, som tok ledelsen.

Da klokka tikket mot 20 spilte minutter, havnet ballen i beina til Casper Aalen Norseng. Han skjøt fra like utenfor sekstenmeteren, curlet ballen i en perfekt bue rundt keeper og i lengste hjørnet, og 1-0 til grønntrøyene.

Men før det hadde hjemmelaget vært nære på.

Viking 2 startet nærmest med rent juniorlag. Eneste unntak var Even Østensen, som ikke ble med A-laget til Trondheim denne helgen siden hans kone er høygravid.

Før det var spilt fem minutter hadde en av juniorene, Lars Erik Sødal, et skudd i stolpen. Viking spilte seg fint fremover i banen på venstresiden, og ballen havnet etter hvert over til Maximilian Taraldset Hæstad på høyrekanten. Han driblet av en man og ga ballen videre til Sødal som skjøt via stolpen og ut fra om lag 16 meter.

Hjemmelaget hadde ballen mest i starten. Men Brodd prøvde seg på kontringer. Fabian Calderon skjøt utenfor etter en fin overgang ti minutter ut i kampen. Det samme gjorde Petter Olsen Haukali like etter.

På tredje forsøk satt den derimot for Brodd, da Casper Aalen Norseng ordnet 1-0.

De mørkeblå slet med å komme seg til sjanser mot et godt organisert Brodd-lag. Halvveis ut i omgangen prøvde Henrik Heggheim seg på et skudd fra distanse, men ballen gikk et godt stykke over mål. Dette var likevel det nærmeste Viking hadde vært på en stund. Og det viste seg å være et forvarsel på hva som var i vente.

For ikke lenge etter ble Even Østensen spilt fri i bakrom. Inne i boksen, fra skrått hold, var angriperen nådeløs og satte ballen iskaldt i mål. 1-1.

Kampen fortsatte å være jevnspilt. Adrian Amundsen Bergersen prøvde skuddfoten og fikk godt treff fra 20 meter, men gjestenes keeper var raskt nede og fikk kontroll.

Brodds toppscorer, Sindre Haarberg, kom seg etter hvert til en god sjanse og traff stanga. Og like etter sendte Marco Scheffler laget i ledelsen da han dukket opp på bakre stolpe etter kampens første hjørnespark, og banket ballen i mål. Dermed 2-1 til gjestene.

Det ble også pauseresultatet.

Even Østensen kom til andre omgangs første sjanse. Først lurte han to Brodd-spillere slik han fikk fri bane mot mål. Så avsluttet han, men keeper gjorde en god redning. På returen kom Bergersen og satte ballen like utenfor.

De mørkeblå kom enda nærmere et kvarter senere, etter å ha spilt seg lekkert gjennom Brodd-forsvaret. Kristian Knarvik fikk til slutt sendt i vei et skudd fra inne i boksen. Dessverre var Kasper Gade i gjestenes mål på plass med en feberredning, og fikk slått til corner.

Med tyve minutter igjen å spille oppsto en snodig situasjon. Først var Østensen nær å sette et innlegg i mål, men en Brodd-spiller kom først og fikk klarert til corner. På corneren så det ut som Østensen slo ballen i mål med hånden, riktignok etter en del riving og sliting inne i feltet, og gjestene ville ha ham utvist. Dommeren nøyde seg med tilsnakk, til stor frustrasjon på Brodd-benken.

Men da Viking ikke fikk ballen i mål, i hvert fall ikke på lovlig vis, økte heller gjestene ledelsen. Et frispark fra 16 meter ble skrudd inn i mål av Adonis Brahimi. Dermed 3-1 til Brodd med under et kvarter igjen å spille.

Rekruttene reduserte fem minutter før slutt, da Even Østensen raget høyest inne i feltet og fikk stanget ballen i mål.

Med to minutter igjen fikk Lars Erik Sødal en kjempesjanse. Et frispark ble slått inn i boks, der stakk Sødal hodet frem og fikk headet på mål, men der sto også keeper.

Til tross for en god sluttspurt ble det ikke flere scoringer. Dermed avsluttet rekruttlaget vårsesongen med tap.

Kampfakta

• 14. serierunde, Norsk Tipping-ligaen avdeling 3

• Fredag 11. juli kl. 18.30, SR-Bank Arena

• Viking 2 Brodd 2-3 (1-2)

• Viking: Trym Sølvberg Ur – Henrik Heggheim, Mikkel Kvinnesland (Jesper Moksnes fra 75.), Sebastian Sørlie Henriksen, William Schjølberg Husebø – Jacob Jørgensen, Lars Erik Sødal, Kristian André Knarvik (Heine Åsen Larsen fra 66.) – Maximilian Taraldset Hæstad (Tobias Vik Åsbø fra 86.), Even Østensen, Adrian Amundsen Bergersen (Kevin Iyzio fra 84.)

• Benken: Nicolai Walvik Gundersen, Tobias Vik Åsbø, Anders Hiim, Jesper Moksnes, Kevin Iyzio, Heine Åsen Larsen

• Mål av: 0-1 Casper Aalen Norseng (18.), 1-1 Even Østensen (27.), 1-2 Marco Scheffler (41.), 1-3 Adonis Brahimi (77.), 2-3 Even Østensen (84.)

• Sjansen: 6-4

• Corner: 3-1

• Gule kort: Eriel Pires Antonio, Casper Aalen Norseng, Adonis Brahimi (Brodd), Even Østensen