Viking - Molde. Amund Wichne.  Foto: Tore Fjermestad

Tapte mot Mandalskameratene

(Viking 2 - MK 2-3) Amund Wichne og lagkameratene ledet til pause. Men målvakten måtte se gamleklubben snu kampen og ta alle poengene i lørdagens toppoppgjør på SR-Bank Arena. (Arkivfoto: Tore Fjermestad)

Viking 2 lå før kampen på 2. plass, tre poeng bak serieleder Fløy. Kameratene fra Mandal, som hadde med seg blant andre evigunge Tor Olve Fagnastøl (44) fra start, er nyopprykket og lå på 4. plass, seks poeng bak De mørkeblå.

Wichne og rekruttlaget hadde vunnet sine fem siste kamper før lørdagens oppgjøre, MK fem av sine seks siste kamper.

Adrian Nilsen Pereira, Fredrik Torsteinbø og Jostein Ekeland spilte første omgang. Alle aktuelle for A-lagstroppen som drar til Mjøndalen søndag. André Danielsen var kaptein og spilte hele kampen på midtbanen.

Selv om det er to lag som scorer mye mål som møttes, måtte man vente helt til slutten av første omgang før kampens første mål kom. Det sørget Petter Bakken for, og hjemmelaget tok ledelsen med fem minutter igjen til pause.

Og det skulle komme flere mål før lagene gikk i garderoben.

Unge herr Lars Erik Sødal økte først til 2-0 i det 44. minutt, så reduserte gamle mister Tor Olve Fagnastøl for gjestene like før dommer blåste av. Dermed 2-1 til pause.

Andre omgang startet der den første slapp, og før det var spilt fem minutter lå utligningen i mål bak Amund Wichne. Målscorer for MK var Tobias Aanensen.

Like før timen var unnagjort sendte Joacim Godhei Holtan gjestene i ledelsen, en ledelse de holdt kampen ut og som betydde at det endte 2-3 på SR-Bank Arena.

Samtidig som Viking tapte, vant opprykksrivalen Fløy hjemme mot Vardeneset. Heltene fra Tasta kjempet godt, men serielederen sto løpet ut, vant 3-2 og sikret seg et seks poengs forsprang på rekruttlaget. Mandalskameratene klatret oppi ryggen på De mørkeblå, og ligger nå bare tre poeng bak på 3. plass.

Neste kamp for Viking 2 er bort mot Start 2 om en uke. Siste kamp før ferien er hjemme mot Brodd fredag 12. juni kl. 18.30.

Kampfakta

• 12 serierunde, Norsk Tipping-ligaen avdeling 3

• Lørdag 29. juni kl. 15.00, SR-Bank Arena

• Viking 2 - Mandalskameratene 2-3 (2-1)

• Viking: Amund Wichne – William Schjølberg Husebø, Henrik Heggheim, Sebastian Sørlie Henriksen (Jesper Moksnes fra 52.), Adrian Nilsen Pereira (Bjørn Dirdal fra 46.) – Maxmilian Taraldset Hæstad (Keven Iyzio fra 78.), André Danielsen, Fredrik Torsteinbø (Adrian Amundsen Bergersen fra 46.), Lars Erik Sødal – Petter Bakken, Jostein Ekeland (Jacob Jørgensen fra 46.)

• Benken: Trym Sølvberg Ur, Tobias Vik Åsbø, Jacob Jørgensen, Jesper Moksnes, Adrian Amundsen Bergersen, Keven Iyzio, Bjørn Dirdal

• Mål av: 1-0 Petter Bakken (39.), 2-0 Lars Erik Sødal (44.), 2-1 Tor Olve Fagnastøl (45.), 2-2 Tobias Aanensen (49.), 2-3 Joacim Godhei Holtan (57.)

• Gule kort: Henrik Heggheim, Adrian Nilsen Pereira