Tapte med fem mot den regjerende seriemesteren

(Molde - Viking 5-0) Det ble et brutalt møte med Molde onsdag kveld.

(Foto: NTB scanpix)

Kort fortalt

Viking fikk en grusom start på møtet med den regjerende seriemesteren. I sommersola på Aker stadion gikk vertene rett i strupen på Berntsens gutter, og før det var spilt fem minutter fikk de straffespark, etter at Arild Østbø felte Erling Knudtzon i boksen.

Det omsatte Leke James i mål, og det skulle bare gå noen få minutter til før Østbø måtte plukke nok en ball ut av nettet.

Denne gang var det et frispark som ble slått knallhardt inn mot mål. Østbø slo ballen opp i tverrliggeren, men den spratt ned rett foran Etzaz Hussain som enkelt kunne sette inn sin andre scoring for sesongen.

Zymer Bytyqi og lagkameratne kom seg bedre med etter hvert, men tyve minutter ut i andre omgang punkterte Leke James kampen med sin andre scoring for kvelden.

Etter dette satte vertene inn to mål til, og gjorde kvelden helsvart for et Viking-lag som nå virkelig kjenner lukten av bunnstrid.

Ny formasjon

Berntsen gjorde tre bytter i tillegg til å legge om til en ny formasjon før møtet med Molde, og stilte med hele fem forsvarsspillere i startoppstillingen.

Inn kom Axel Andrésson, som en av tre stoppere i en 3-5-2 formasjon, og Adrian Nilsen Pereira og Johnny Furdal som indreløpere. Zymer Bytyqi og Veton Berisha spilte på topp, mens Fredrik Torsteinbø og Rolf Daniel Vikstøl opererte som vingbacker.

Joe Bell var som vanlig anker, og sammen med Andrésson i midtforsvaret sto Vevatne og Heggheim, som skulle få det hett rundt ørene allerede fra avspark.

Sjokkstart

For Molde gikk rett i angrep og spilte i bakrom til Erling Knudtzon. Heldigvis var Arild Østbø våken, kom ut og fikk avverget. To minutter etter var de frempå igjen.

Hjemmelaget fikk masse rom og Magnus Wolff Eikrem fikk tredd ballen gjennom til Knudtzon. Østbø kom ut og felte angriperen, dermed straffespark.

Det satte Leke James enkelt i mål, i sørget med det for en verst tenkelig åpning på kampen for Vikings del.

Og kombinasjonen Eikrem-Knudtzon skapte virkelig hodebry for Viking innledningsvis. To minutter etter scoringen var de på hugget igjen. Denne gang fikk Viljar Helland Vevatne klarert til hjørnespark, et hjørnespark Axel Andrésson klarert ved å vise styrke i luftrommet.

Viking virket usikre i starten. De viste hjemmelaget i overkant mye respekt, lot dem få rom og var upresise i avleveringen når man først vant ballen. Dette medførte at blåtrøyene fikk gjøre akkurat som de ville, og styrte alt på Aker stadion.

Da kvarteret nærmet seg, fikk Molde frispark nede til venstre for Vikings sekstenmeter. Eikrem slo hardt innover i boks, Østbø fikk opp armene og slo ballen i tverrliggeren og ned. Der spratt den rett i Etzaz Hussain som fikk en enkel jobb med å dytte ballen over mållinjen.

Zymer Bytyqi fikk Vikings første mulighet i kampen. Han prøvde seg fra like utenfor sekstenmeteren da det var spilt 15 minutter, men skuddet ble litt for enkelt for Molde-målvakt Andreas Linde.

Løftet seg

Etter en sjokkåpning på kampen, fikk Viking bedre tak utover i omgangen. Molde hadde riktignok ballen mye, men Berntsens gutter fikk mer ro i spillet og kom seg etter hvert høyere opp i banen.

Men hjemmelaget er gode også på kontringer. Et balltap høyt i banen like etter at halvtimen var passert, sørget for en overgangsmulighet for hjemmelaget. Den endt i et innlegg fra høyre, og inne i boksen fikk Leke James avslutte med hodet, men målscoreren kom ikke over ballen og headet over.

Det så virkelig ut som Molde fikk kampen inn i et ønsket spor med sine to tidlige scoringer, for de dro ned tempoet voldsomt og hadde på ingen åte hastverk med å komme seg opp i banen til tross for høyt ballinnehav.

Noe av dette skal selvsagt også Viking ha sin del av æren, da laget ble langt flinkere til å stenge av rom.

Vondt ble verre

Andre omgang startet litt roligere enn den første. Men syv minutter etter hvilen fikk hjemmelaget en gigantisk mulighet da Fredrik Aursnes avsluttet på volley et par meter fra mål. Skuddet var knallhardt, men gikk rett på Arild Østbø som gjorde en strålende redning og holdt ballen i fast grep.

Så gikk Viking rett i angrep og skapte sin største sjanse.

Zymer Bytyqi kom seg gjennom i bakrom, løp fra Molde-forsvaret og kom alene med keeper. Men det som skulle ha vært reduseringen, ble i stedet et skudd som var altfor enkelt for Andreas Linde å redde.

Molde ga flere ganger fra seg rom som Viking kunne ha utnyttet bedre, men da man ikke fikk til det, viste heller Molde frem hva de kan.

For da Viking var inne i en brukbar periode, spilte hjemmelaget seg frem til en god sjanse. Leke James kombinerte fint med Eirik Hestad, og kom seg alene med Østbø. Der var han iskald og la på til 3-0.

Like etter kom Molde gjennom i bakrom igjen. Denne gang var Arild Østbø offensiv og kom ut og fikk avverget.

Viking gjorde flere bytter utover kampen, men greide ikke skape noe fremover. I stedet gikk Molde opp i 4-0 og 5-0.

Først var det Henry Wingo som fikk gå uforstyrret frem til 17-18 meter og skyte i mål. Så satte innbytter Eirik Ulland Andersen er frispark helt nede i hjørnet til venstre for Østbø.

Fem minutter før full tid kom Sebastian Sebulonsen seg gjennom. Han ble tatt inne i feltet og fikk straffespark.

Det tok tidligere Molde-spiller Tommy Høiland. Men som i Bergen bommet han, og dermed gikk man glipp av det som hadde vært et trøstemål.

På overtid fikk først innbytter Ohi Omoijuanfo en kjempesjanse alene med Østbø, men satte avslutningen utenfor. Så var Sebastian Sebulonsen farlig frempå med en heading som gikk i tverrliggeren og over.

Det var det siste som skjedde i kampen.

Kampfakta

8. serierunde, Eliteserien
Onsdag 15 . juli kl. 18.00, Aker stadion
Molde - Viking 5-0 (2-0)
 

Viking: Arild Østbø – Henrik Heggheim (Sebastian Sebulonsen fra 77.), Viljar Helland Vevatne (K), Axel Andrésson – Fredrik Torsteinbø, Johnny Furdal, Joe Bell (Ylldren Ibrahimaj fra 61.), Adrian Nilsen Pereira (Harald Nilsen Tangen fra 77.), Rolf Daniel Vikstøl – Zymer Bytyqi, Veton Berisha (Tommy Høiland fra 61.)

Benk: Trym Sølvberg Ur, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Ylldren Ibrahimaj, Harald Nilsen Tangen, Sebastian Sørlie Henriksen

Molde: Andreas Linde – Henry Wingo, Martin Bjørnbak, Martin Ellingsen, John Kitolano – Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain – Erling Knudtzon (Eirik Ulland Andersen fra 73.), Magnus Wolff Eikrek (K) (Ola Brynhildsen fra 73.), Tobias Christensen (Eirik Hestad fra 60.) – Leke James (Ohi Omoijuanfo fra 86.)

Benk: Alexandro Cranix, Eirik Ulland Andersen, Ola Brynhildsen, Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo, Fredrik Sjølstad, Mattias Moström

Mål av: 1-0 Leke James (str. 5.), 2-0 Etzaz Hussain (13.), 3-0 Leke James (64.), 4-0 Henry Wingo (77.), 5-0 Eirik Ulland Andersen (81.)

Sjanser: 10-3
Hjørnespark: 6-4
Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL
Gule kort: Arild Østbø, Viljar Helland Vevatne
Tilskuere: 200
Annonse fra Eliteserien: