Supporterinfo: Alt man trenger å vite om cupfinalehelgen

Haugesund - Viking
Ullevaal stadion (Sognsveien 75, 0840 Oslo)
Søndag 8. desember
Avspark klokken 13.15
 

Vi tar det viktigste først

Cupfinalen er søndag. Fest og moro blir det nok av lørdag. Kampdag handler det om å være på plass og gi støtte til spillerne som har en knalltøff oppgave foran seg. Skal kongepokalen hjem, må alle bidra!

Det er veldig viktig at folk er tidlig ute. Når så mange mennesker skal komme seg til stadion samtidig, vil ting ta tid. Så planlegg godt.

Finn ut på forhånd hvilken inngang du skal bruke, hvilket transportmiddel som passer deg best og når du bør komme deg av gårde for å være på plass på Ullevaal tidsnok.

Lenger nede i saken finnes informasjon om de ulike kollektivtransporttilbudene.

kart_mal
Gjør deg kjent med hvilken inngang du skal bruke på forhånd.
Kom tidlig!

– Min opplevelse under begge de cupfinalene jeg spilte var at det ga ekstremt mye energi å komme inn på Ullevaal til det folkehavet, sier Bjarte Lunde Aarsheim, som spilte finale både i 2000 og 2001.

Assistenttreneren, som står med hele 425 kamper i den mørkeblå trøyen, hyller fansen og er tydelig på at støtten laget har opplevde gjennom sesongen har hatt noe å si for at det har gått så bra som det har.

Den støtten skal spillerne få kjenne på også søndag!

Vi ber derfor folk om å være på plassene sine senest klokken 12.30 – altså 45 minutter før avspark. Da er det Viking som får oppmerksomheten, og det vil bli gjort intervjuer på gressmatten foran supporterne.

Ein blåe dag synges før spillerne kommer ut for å varme opp, og da ønsker vi å ha den mørkeblå veggen klar. Og det skal synges slik at all måkeskrik overdøves!

De aktive, syngende supporterne (alle skal strengt tatt synge, det er cupfinale!) er plassert bak målet i Bendit-svingen. Dette er et rent ståfelt, selv om det er nummererte sitteplasser på billettene (Felt 127 og 129). Capo (forsanger) styrer sangfeltet, og her gjelder de samme reglene som hjemme på Felt O.

Det blir også tifo på tribunen når det nærmer seg kampstart. Noe som blir utrolig kult, og som vi håper folk tar hensyn til.

OBS! Kle dere godt, man skal tross alt tilbringe en del timer på arenaen. Værmeldingen har snudd, og nå er sjansen store for surt vær med snø, slaps og det hele. 

Det finnes flere spisesteder både på innsiden og utsiden av stadion, så ikke vær redd for at du skal gå rundt sulten hvis du kommer tidlig.

Og så må man huske på å ha det kjekt. Nyt øyeblikket, kjenn på atmosfæren og vær til stede. Dere er på cupfinalen – en uforglemmelig opplevelse!

Slik kommer du deg til Ullevaal

Vi regner med at de fleste som har tenkt seg på kamp allerede har ordnet transport østover, så vi tar utgangspunkt i at man befinner seg i Oslo sentrum.

Å gå opp til Ullevaal stadion vil ta deg om lag én time. Men i hovedstaden har de det man kan kaller et meget velutviklet kollektivtilbud, så transportalternativene er mange.

T-banen

Både nummer 4 og nummer 5 går til stadion.

Fra Jernbanetorget tar det ca. 15 minutter, og T-banen går hele tiden, så det er bare å stille seg på perrongen.

Trikken

Fra Jernbanetorget er det nummer 17 og nummer 18 som gjelder. Det tar ca. en halvtime, og man går av på John Collets plass, hvor det så følger en ti minutters gåtur bort til stadion.

Buss

Fra Jernbanetorget tar man nummer 54 (mot Kjelsås stasjon) til stoppet Øvre Stabburvei. Her går man av og spaserer til stoppet som heter Bergrådveien. Derfra tar man nummer 23 (mot Lysaker) frem til stadion.

Bussturen tar totalt ca. en halvtime.

Vi anbefaler at folk gjør seg kjent med hvilket alternativ som passer best og når man bør starte turen. Det kommer til å vrimle av folk utenfor stadion, og det er over 27.000 mennesker som skal benyttes seg av de ulike fremkomstmidlene, så beregn god tid.

Billetter kan enten kjøpes gjennom RuterBillett-appen, i billettautomater på T-banestasjonene og større knutepunkter for trikk og buss, eller i en av kioskene til Narvesen, 7-eleven, Deli de Luca og Mix.

Klikk deg inn her for å komme til Ruter sin reiseplanlegger.

Slik kommer du deg fra Ullevaal

Mange har tenkt seg vestover igjen søndag, og da har man gjerne ikke like god tid etter kampslutt. Her er noen alternativer.

T-banen

Her gjelder også nummer 4 og 5. Begge går hele tiden etter kampen, og stopper ved Forskningsparken, Blindern, Majorstuen, Nationaltheatret, Stortinget og Jernbanetorget, hvis man skal mot sentrum.

Turen tar i utganspunktet 10-15 minutter. Men her er det mange mennesker som skal fraktes, så regn med at ting tar litt lenger tid.

Trikken

Spaser i ti minutter bort til John Colletts plass. Herfra tar man enten nummer 17 eller 18. Turen tar rett i underkant av en halvtime, og trikken kommer titt og ofte.

Bussen

Ta nummer 23 (mot Simensbråten) frem til stoppet Tåsen senter. Der går du av og skifter til nummer 34 (mot Ekeberg hageby) som går helt til Jernbanetorget. Turen tar rundt en halvtime.

Flytoget

Går hvert 10. minutt fra Oslo S, spor 1, (hvert 20. minutt fra Nationaltheateret) og bruker ca. 20 minutter til Gardermoen.

Fra Oslo S er det også mulig å ta lokaltog (mot Eidsvoll) til Gardermoen. Det tar ca. 40 minutter og går fra spor 11.

Også her anbefaler vi å legge en god plan på forhånd, slik at man vet nøyaktig hvordan man skal angripe kampen mot tiden, som garantert vil oppstå for mange etter at finalen er unnagjort.

Klikk deg inn her for å komme til Ruter sin reiseplanlegger.

Xp_kKUtXpB0
T-banen er et godt alternativ både til og fra Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Dette skjer lørdagen

Som nevnt innledningsvis skal man slippe å kjede seg denne helgen, og spesielt lørdagen kan bli lang og innholdsrik for de som ønsker det.

Allerede klokken 11.00 starter køppvorspielet, i regi av Vikinghordene og Viking Oslo. Dette foregår på Brygg i Storgata 7, en kort rusletur fra Oslo S og Oslo Spektrum.

Her blir det et knallsterkt program med gjester som Erik Thorstvedt, Erik Pedersen, Dagbladets Morten P, som tippet Viking sist på tabellen før sesongen, og flere.

I tillegg kommer artister som Goggen og Lennart, og Trygve Wiese.

Viking - Chelsea fra 2002, samt andre Viking-godbiter vil rulle og gå i bakgrunnen.

Dette arrangementet har 18 års aldersgrense og koster 200 kr (betales med Vipps i døren). Overskuddet går til supporteraktivitet i Hordene.

Lokalet tar 650 mann, og det er ventet fullt hus.

Klikk deg inn her for å komme til Facebook-arrangementet

Viking-fest i Spektrum

Det offisielle cupfinaleshowet finner sted i hovedstadens storstue, Oslo Spektrum. Dørene åpner kl. 18.00 og arrangementet starter presis klokken 19.

Det vil være både stå- og sitteplasser tilgjengelig. Det blir også et eget alkoholfritt område med fri aldersgrense, som er perfekt for familier som har med seg barn. Familieområdet vil være på felt 107-111.

Morten Abel, Stavangerkamaretene, Leif og kompisane, Kriminell Kunst og Frode Rønli er noen av artistene du får oppleve live i Spektrum lørdag kveld.

I tillegg til et knallsterkt musikalsk program, som vil generere allsang man ikke har hørt maken til i hovedstaden, vil gjester som Erik Thorstvedt, Thomas Pereira og selveste Benny Lennartsson dukke opp for å lire av seg gamle anekdoter.

Showet ledes av Aslak Sira Myhre og Mimir Kristjansson, og spillere og støtteapparat tar selvsagt turen innom.

Kjartan Salvesen beskriver det hele som "en blanding av Nobels fredspris-konsert, Mods-konsert på stadion og Rogafest".

Det er lagt inn enorme ressurser i showet, som garanterte blir en fest man ikke kommer til å glemme.

Har du kjøpt billett til det opprinnelige showet på Rockefeller, vil denne være gyldig som ståplassbillett i Spektrum.
Dersom det ønskes sitteplass, må disse byttes inn hos Ticketmaster (815 11 211)

st0ACPkIgbU
Det blir høy allsangfaktor og deilig stemning når tusenvis av supportere samles til fest i Oslo Spektrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Etterfest

De som har lov til å være lenge oppe, kan ta turen bort til Rockefeller når festen i Spektrum er over. Her vil man også kunne oppleve lokale artister som Gilberdal, som vant NRKs cupfinalelåt-konkurranse, Trygve Wiese, Ole Bjørn Bredesen, kjent for låten "Vikingslaget", Lennart, Tori og Frank, Ringnes Ronny, Goggen og Magnus Bokn. 

Billetter kan kjøpes i døren eller ved å klikke seg inn her.

Etter dette er det bare å skru på vekkerklokken. Søndagen starter tidlig.

Supporterutstyr

Har du lyst til å smykke deg med litt offisielt supporterutstyr, vil det selvsagt være mulig å få tak rundt om i hovedstaden.

Under følger utsalgssteder og tidspunkt:

Clarion Hotel Oslo (Lobbyen)
Dronning Eufemias gate 15, 0191 Oslo
https://goo.gl/maps/EAHM2zS5zEePzEno9
Lørdag 11-14
 
Clarion Hotel The Hub (Lobbyen)
Biskop Gunnerus' gate 3, 0106 Oslo
Lørdag kl. 11-14
 
Oslo Spektrum (Foajee)
Sonja Henies plass 2, 0185 Oslo
Lørdag kl. 18.00 – 20.30
 
Rockefeller (ved inngangen)
Badstugata 2, 0183 Oslo
Lørdag kl. 21.00 – 23.30
 
Produkter:
Skjerf, flagg, flere typer luer, hansker etc.
 

Cupfinaledagen

Søndag morgen er det bare å komme seg ut av sengen, ta seg en rask dusj og en cowboyfrokost, før man starter dagen med å lese seg gjennom alt som har blitt skrevet om kampen. 

Våre to lokalaviser, Stavanger Aftenblad og Rogalands avis, kommer til å dekke finalen grundig, og det vil helt sikkert være mulig å scrolle seg frem til noen artikler hos riksmediene også.

På våre nettsider vil det også komme forhåndssaker.

Supporterkoordinator

Vår supporterkoordinator, John Magne Danielsen, er på plass i Oslo. Han svarer gjerne på supporterrelaterte spørsmål skulle man ha det, og kan nås både på epost og telefon.

Supporterkoordinator
John Magne Danielsen
 

Oppsummering

Lørdag:
Kl. 11.00 - 17.00: Køppvorspiel på Brygg
Kl. 18.00 - 21.30: Cupfinaleshow i Oslo Spektrum
Kl. 21.30 - 01.30: Etterfest på Rockefeller
Søndag:
Kl. 13.15: CUPFINALE!
 
Kos dere i storbyen, og ta vare på hverandre!
BaT_rWNrGrM
Takk for støtten hittil i år. Ses på Ullevaal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 

Annonse fra Eliteserien: