Stang ut i Kristiansund

(KBK - Viking 4-2) Viking var nære på å få med seg poeng hjem fra en jevn, underholdende og sjanserik kamp på Nordmøre. Men det ble bare nesten. Dermed stoppet rekken med kamper uten tap på ti for De mørkeblå. (Foto: NTB Scanpix)

Kort fortalt

Da Runar Hove kom inn fra benken og stusset ballen til Rolf Daniel Vikstøl som satte inn 2-3, øynet man håp om en opphenting og kanskje ett poeng med hjem til Stavanger. Men hjemmelaget holdt ut, og punkterte kampen på overtid.

Amahl Pellegrino var kampens store spiller. Først satte han inn 1-0 på tampen av første omgang. Så scoret han 2-1 og 3-1 da timen var unnagjort i Kristiansund.

Innimellom der utlignet Fredrik Torsteinbø med en lekker volley. Og da Vikstøl reduserte til 2-3, levde håpet.

Men Berntsens gutter kom ikke nærmere enn et stolpetreff, og da satte heller hjemmelaget inn sitt fjerde for dagen og sikret med det sin første seier over Viking.

– Sjanser var det nok av, men vi var ikke effektive nok og slapp inn for lette mål, sa Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.

Kampfakta nederst i saken.

Andy tangerte rekorden

Svein Kvia spilte i 551 kamper for Viking mellom 1965 og 1980. Med det antallet kamper har han tronet alene på topp over spillere med flest kamper for klubben.

Men mot Kristiansund denne kvelden fikk han selskap der oppe. For da André Danielsen gikk ned trappene fra garderobene på Kristiansund stadion og ut på kunstgresset, var det for å spille sin 551. kamp i mørkeblått. En enorm prestasjon!

Berntsen gjorde flere endringer på laget sammenlignet med sist. Hele ni, for å være eksakt. I mål var Amund Wichne på plass, som da Viking vant i Kristiansund i 2017.

I forsvaret var nevnte André Danielsen tilbake på høyrebacken, mens Rolf Daniel Vikstøl bekledde venstrebacken for første gang siden 1. september. I midtforsvaret tok Tord Johnsen Salte plass ved siden av Viljar Helland Vevatne.

På midten startet de to innbytterne som kom inn og scoret mål forrige kamp, Samúel Kári Fridjónsson og Fredrik Torsteinbø, sammen med Johnny Furdal, som kun fikk ti minutter mot Tromsø før han måtte ut og etter en hodesmell.

På topp startet Zymer Bytyqi, som hadde målgivende og et frispark i tverrliggeren i samme oppgjør i 2017. På motsatt side var Even Østensen, mens Jostein Ekeland, som nylig ble kåret til årets student ved BI Stavanger, var midtspiss.

– Det er først og fremst fordi vi har tre tøffe kamper den kommende uken, derfor må vi ta hensyn, sa Berntsen om laguttaket. Treneren var likevel trygg på at de kom til å gi KBK god kamp.

Som vanlig var det en strålende ramme rundt matchen i Kristiansund, med masse folk på tribunene og bra kok under innmarsj.

To angrepsvillige lag

Omtrent samtidig som dommer Tore Hansen blåste kampen i gang, åpnet himmelens sluser seg over Nordmøre. Inspirert av dette pøste begge lag baller i bakrom i starten, noe som ga muligheter.

Omgangens første sjanse fikk Flamur Kastrati. Spissen fikk vendt opp inne i boks i duell med Tord Johnsen Salte og kom seg i brukbar avslutningsposisjon. Men skuddet fra skrått hold gikk over.

Like etter fikk Jostein Ekeland en bakromspasning han tok ned og holdt på å gjøre om til en gedigen sjanse. Pasningen var strøken, Ekeland la den ned på foten like utenfor sekstenmeteren, men akkurat da kom Christophe Psyché til unnsetningen og fikk ryddet unna.

Etter 19 minutter var Kastrati frempå igjen. Denne gang fikk han et innlegg fra venstre over på bakre stolpe. Headingen gikk over.

Viking serverte et strålende angrep noen minutter senere. Fridjónsson kastet langt inn feltet. Ballen havnet ut til Furdal i returrommet, som spilte fri Fridjonsson inn i boks. Islendingen la så over på bakre stolpe hvor Rolf Daniel Vikstøl lå og ventet. Dessverre ble sørlendingens heading litt for enkel for Sean McDermott, som for øvrig også er sørlending.

Det nykomponerte forsvaret fikk tidvis kjørt seg mot et hissig og angrepsvillig hjemmelag. Da halvtimen nærmet seg, testet Amidou Diop skuddfoten. Etter KBKs fjerde hjørnespark havnet ballen ut til Diop som skjøt fra hjørnet av sekstenmeteren. Ballen gikk som et prosjektil gjennom luften, og seilte like over målet til Amund Wichne.

Så var det duket for kveldens midtspiss, Jostein Ekeland. Først skaffet han hjørnespark da han headet et innlegg fra André Danielsen via en forsvarsspiller og til hjørnespark. Så skjøt han mellom beine på keeper og i stolpen da hjørnesparket havnet i beina hans på første stolpe.

Og nå rullet Viking opp angrep etter angrep.

Even Østensen kom seg fri på venstre etter en strålende pasning fra Torsteinbø. Østensen la ballen inn foran mål, hvor Ekeland var centimetere unna å få foten på ballen foran mål.

Så var det Zymer Bytyqi som ladet kanonen to ganger i løpet av ett minutt.

Først skjøt han hardt fra over 20 meter, men McDermott reddet. Så gjorde han som i 2017: skjøt i tverrliggeren og over.

Da det nærmet seg pause og så ut til å gå mot en målløs førsteomgang, dukket Amahl Pellegrino opp.

Spilleren som kom fra Strømsgodset og som sto med fem mål på syv kamper for Kristiansund før kveldens kamp, hadde få problemer med å sette ballen i mål, etter at hjemmelaget hadde rullet opp et meget pent angrep.

– Kjedelig å få den imot på slutten. Bra angrep av dem, men vi faller litt for dypt, sa Viljar Helland Vevatne til Eurosport på vei inn i garderoben.

Bjarne Berntsen mente det var mye bra i første omgang, men at laget hans var litt for unøyaktige på siste tredjedel.

Nydelig utligning – men Pellegrino stjal showet

Målscorer Pellegrino fikk en god sjanse med en gang etter pause. Spissen kom seg gjennom og fikk avsluttet, men ballen gikk via en Viking-spiller over målet og til corner. Dette skremte nok noen, men det var Viking som skulle få ballen i mål først etter hvilen.

For fire minutter ut i omgangen serverte Fredrik Torsteinbø oss en klasseavslutning. En bandasjert Johnny Furdal hadde ballen nede ved hjørneflagget og ga den til Rolf Daniel Vikstøl. Han så opp og slo inn på direkten. Der kom Torsteinbø på løp og klemte til med en herlig volley. Ballen suste inn i mål bak en sjanseløs McDermot, som riktignok hadde fingrene på den, men ikke maktet å stoppe skuddet. Vakkert!

Hjemmelagets trener Christian Mikkelsen sa i pausen at det var en skikkelig boks til boks kamp. Og det var det så absolutt. Men etter Viking-scoringen var det hjemmelaget som tok over, og det ble spill mot én boks det neste kvarteret.

I hovedrollen fant vi Amahl Pellegrino, som hadde stilt inn siktet sitt på høyre hjørne.

Det første forsøket måtte han se Amund Wichne slå ut til hjørnespark. Men etter en times spill på Kristiansund stadion, fant han veien til hjørnet med ballen.

Fra skrått hold fikk han stå noe uforstyrret å bare prikke ballen i mål til 2-1.

Bare få minutter senere gjorde han akkurat det samme da han snek seg inn bak André Danielsen, fikk ballen og satte fart mot mål. Dermed 3-1, og det så tungt ut for Viking.

Med tyve minutter igjen å spille gjorde Berntsen sitt første bytte. Inn for Tord Johnsen Salte kom Runar Hove. Han løp rett opp fra benken og stilte seg på første stolpe. Der stusset han et langt innkast fra Fridjónsson videre til Rolf Daniel Vikstøl som satte ballen inn i det åpne målet. Dermed ny spenning.

I løpet av kampens ti siste minutter fikk Viking flere muligheter til å utligne.

Først etter et hjørnespark. Ballen havnet hos Ibrahimaj som slo over på bakre stolpe. Ballen ble headet tilbake inn igjen, Even Østensen gikk ned og Runar Hove fikk til slutt avsluttet på mål. Men i veien for utligningen lå Sean McDermott.

Det skal sies at situasjonen med Even Østensen hadde en eim av staffespark.

Like etter kom Benjamin Källman seg fri. Men skuddet hans gikk himmelhøyt over.

Den aller største muligheten kom i det siste spilleminutt av ordinær tid. Ylldren Ibrahimaj slo en innoverskrudd corner som gikk via hårtuppene til Runar Hove og i stolpen. En kolosal sjanse, men dette var ikke dagen hvor marginene spilte helt på lag med Viking.

Og da gikk det som det ofte gjør. På overtid satte Sondre Sørli inn 4-2 og punkterte kampen.

Tapet gjør at KBK klatrer opp i ryggen på Viking, og ligger kun to poeng bak med sine 38. Brann spiller mandag, og kan havne på 39 ved seier.

Kampfakta

 • 26. serierunde, Eliteserien

 • Søndag 27. oktober kl. 18.00, Kristiansund stadion

 • Kristiansund - Viking 4-2 (1-0)

 • Viking: Amund Wichne – André Danielsen, Tord Johnsen Salte ( Runar Hove fra 72.), Viljar Helland Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Johnny Furdal (Ylldren Ibrahimaj fra 73.), Samúel Kári Fridjónsson, Fredrik Torsteinbø (Benjamin Källman fra 78.) – Zymer Bytyqi, Jostein Ekeland, Even Østensen

 • Benk: Iven Austbø, Runar Hove, Zlatko Tripic, Ylldren Ibrahimaj, Kristian Thorstvedt, Benjamin Källman, Adrian Nilsen Pereira

 • Kristiansund: Sean McDermott – Aliou Coly, Christophe Psyché, Dan Peter Ulvestad, Erlend Sivertsen – Andreas Hopmark, Amidou Diop – Liridon Kalludra (Sondre Sørli fra 78.) – Amahl Pellegrino (Henrik Gjesdal fra 90.), Flamur Kastrati (Meinhard Egilsson Olsen fra 86.), Torgil Gjertsen

 • Benk: Serigne Mbaye, Christoffer Aasbak, Olav Øby, Meinhard Egilsson Olsen, Bent Sørmo, Sondre Sørli, Henrik Gjesdal

 • Mål av: 1-0 Amahl Pellegrino (43.), 1-1 Fredrik Torsteinbø (49.), 2-1 Amahl Pellegrino (59.), 3-1 Amahl Pellegrino (63.) 3-2 Rolf Daniel Vikstøl (72.), 4-2 Sondre Sørli (90.)

 • Sjanser: 10-6

 • Hjørnespark: 8-8

 • Dommer: Tore Hansen, Feda IL

 • Gule kort: Amahl Pellegrino

 • Tilskuere: 4301

Annonse fra Eliteserien: