Sandnes Ulf - Viking. Zlatko Tripic. Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Viking - Levanger

Søndag handler det om å slå tilbake og ta tre viktige poeng. Vi ser nærmere på hva som venter.

Begge beina i opprykkskampen

Selv om det ble et sviende nederlag borte på Sandnes forrige lørdag, er vi fortsatt med i opprykkskampen og har sånn sett alt i egne hender. For øyeblikket ligger Mjøndalen på 2. plass med to poeng mer. Mens Aalesund er helt øverst med et forsprang på seks poeng. Men begge er motstandere i løpet av høsten, så alt er opp til oss selv. Like bak Viking lurer forøvrig Sogndal, de skal på ingen måte avskrives i jakten på de to opprykksplassene.

For Viking er status på de ni siste kampene syv seire og to tap. Formen er med andre ord god, til tross for to unødvendige nederlag.

Les hva Bjarte Lunde Aarsheim og Even Østensen tenker om kampen ved å følge linkene under/til høyre.

Kamp om viktige poeng

Søndagens motstander begynner sakte, men sikkert å sakke akterut i kampen om å overleve i OBOS-ligaen. For øyeblikket ligger Levanger elleve poeng bak sikker plass, seks bak kvalik, og på de elleve siste kampen har laget kun tatt to poeng. Dette gjør naturligvis at de vil kjempe knallhardt for hvert eneste poeng, og de kommer nok ikke til selge seg billig når de kommer til Stavanger. 

Sist lagene møttes endte det 0-0, i det som faktisk er Vikings eneste uavgjortkamp denne sesongen. 


Laget fra Trøndelag tok et sterkt poeng mot Kongsvinger sist, og selv om det ser helsvart ut og de ikke har vunnet siden Florø ble slått i slutten av mai, har de på ingen måte gitt opp. På topp har de rutinerte målscorere som Robert Stene og Jo Sondre Aas, som begge har kapasitet til å gjøre livet surt for våre forsvarsspillere. I tillegg har de en farlig type i den hurtige kantspilleren Ermal Hajdari.

Flest mål for Levanger

7 mål – Robert Stene
6 mål – Jo Sondre Aas
3 mål – Karl Andreas Wrele

Flest mål for Viking

13 mål – Tommy Høiland
7 mål – Kristian Thorstvedt
6 mål – Zlatko Tripic

Spillerstatus

Viljar Vevatne og Kristian Novak er fortsatt ute med skade en stund til. I tillegg har også Iven Austbø pådratt seg en skade, noe som gjør at unge, lovende Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott tar plass i troppen mot Levanger. Med unntak av nevnte forfall ser det bra ut, og det er heller ingen Viking-spillere ute med karantene søndag.

Her er søndagens kamptropp:

Amund Wichne, Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott – Tord Johnsen Salte, Markus Nakkim, Axel Óskar Andrésson, Rolf Daniel Vikstøl, Claes Kronberg, Sondre Flem Bjørshol – Kristian Thorstvedt, Steffen Ernemann, Fredrik Torsteinbø, André Danielsen, Johnny Furdal – Zlatko Tripic, Tommy Høiland, Zymer Bytyqi, Ylldren Ibrahimaj, Even Østensen.

For Levanger er Tom Erik Heir Nordberg, som fikk rødt kort mot Kongsvinger forrige helg, ute med karantene.

Kortstokken Levanger

5 gule + 1 rødt – Tom Erik Heir Nordberg
2 gule + 1 rødt – Hampus Holmgren
4 gule – Adria Mateo Lopez

Kortstokken Viking

3 gule + 1 rødt – Rolf Daniel Vikstøl
3 gule – Kristian Thorstvedt
2 gule – Rasmus Martinsen, Usman Sale, Zlatko Tripic, André Danielsen, Tommy Høiland, Markus Nakkim, Fredrik Torsteinbø og Viljar Vevatne

Tidligere møter

Levanger - Viking 0-0 (OBOS-ligaen, 2018)

Kom på kamp

En revansjesugen spillergruppe er klar til kamp, og håper å se så mange som mulig på tribunen. Avspark er klokken 18.00 søndag, og billetter finner du her

FanZone med hoppeslott for de minste åpner én time før kampstart bak hovedtribunen. Det samme gjør publikumspuben bak motsatt langside.

Annonse fra Eliteserien: