Sløste med sjansene mot Arendal

(Viking - Arendal 1-1) Sebastian Sebulonsen scoret på vakkert vis knappe kvarteret ut i andre omgang. Men gjestene fra Agder kom tilbake, og kunne fort ha fått med seg seieren. – Ikke godt nok, sa Bjarne Berntsen etter kampen.

Sebulonsens første

Det var en noe daff forestilling vi ble servert da Viking og Arendal møttes til treningskamp søndag kveld. To scoringer kom det, men vi måtte vendte til i andre omgang før ballen lå i nettet.

Sola-gutten Sebastian Sebulonsen headet et innlegg fra Viljar Vevatne kontant i mål tretten minutter ut i andre omgang. En fin scoring, og en kjekk opplevelse unggutten kan ta med seg fra kampen og bygge videre på.

– Veldig gøy! Første scoringen for Viking, så det var kult det, sa målscoreren etter kampen.

Sebulonsen kom fra spill i 2. divisjon før sesongen. Etter å ha imponert for Sola og på prøvespill, ble han hentet til Viking. Nå er han klar til å kjempe seg inn i startelleveren, og han føler selv utviklingen går i riktig retning.

– Det har vært en helt annen hverdag. Mye mer trening, mye mer intensiv trening, men det har vært veldig gøy og jeg føler jeg tar nye steg stadig vekk, sier han.

Sebulonsen kom inn til andre omgang og spilte indreløper sammen med Ylldren Ibrahimaj. I pausen fikk han beskjed om å komme seg inn i boks, og det var akkurat det han gjorde da han satte ballen i mål. 

– Jeg ser Viljar kommer førende med ballen oppover så jeg drar opp hånda. Han ser meg og slår ballen helt perfekt i bakrom, så header jeg den tilbake der den kom fra. Deilig å se den gå i mål, sier han.

Om lagets prestasjon mot Arendal symes han ikke mer enn at det var sånn passe, og at de har mer å gå på. Det var trener Bjarne Berntsen også klar på.

 – For dårlig prestasjon! Selv om spillerne prøver og vil, så er det ikke godt nok. Vi har for dårlig bevegelse i laget og er altfor dårlige til å true bakrom, og dermed ble det for lett å forsvare seg, forklarer han synes også laget hans burde skapt flere sjanser.

– Og når vi skaper sjanser så er vi altfor lite kliniske. Tror vi hadde ti eller elleve headiner over mål i gode posisjoner, så det var rett og slett kvaliteten i avslutningene som var altfor dårlig.

Arendal skapte ikke all verden i kampen. Kun to avslutninger på mål. Til gjengjeld endte den ene i scoring, og den andre ble stoppet på strålende vis av Arild Østbø.

– Vi skal være glade for at de ikke scorer ett til, for det var bare en fabelaktig reaksjonsredning fra Arild som gjorde at de ikke scoret igjen, sier Berntsen og legger til at han er bekymret over at Arendal kom til så store sjanser som det.

Allerede neste søndag er det duket for ny treningskamp. Da kommer Jerv til SR-Bank Arena. Viking-treneren forteller at det han tar med seg fra denne kampen og inn i treningsuken er at mange fikk prøvd seg og fikk muligheten til å vise seg frem. Det er dette treningskampene dreier seg om, og da gjelder det å gripe sjansen når den byr seg.

– De vet vi vurdere prestasjonene deres nøye, både etter trening og kamp, og da gjelder det å vise seg frem på en positiv måte hele veien, avslutter han.

Saken fortsetter under bildet.

Arild Østbø ble ikke satt på mange prøver, men viste seg virkelig frem da laget behøvde det som mest. Målet kunne han ikke gjøre mye med.
Arild Østbø ble ikke satt på mange prøver, men viste seg virkelig frem da laget behøvde det som mest. Målet kunne han ikke gjøre mye med.

Tam førsteomgang

Mens Viking gyver løs på sin andre sesong i Eliteserien etter opprykket i 2018, tar Arendal fatt på sin tredje sesong i 2. divisjon etter nedrykket fra OBOS-ligaen i 2017. Sørlendingene jakter opprykk og vil nok være å se i toppsjiktet i avdelingen hvor også Rogalands-lagene Bryne og EIK holder til.

Viking startet med hjemvendte Arild Østbø i mål, keeperens første kamp i mørkeblått siden 2015. Bak, fra høyre, fant vi Sondre Bjørshol, Fredrik Torsteinbø, Viljar Vevatne og Rolf Daniel Vikstøl. På midten styrte Kristoffer Løkberg, med Joe Bell og Johnny Furdal som indreløpere.

Lengst fremme startet Even Østensen som midtspiss, med Ylldren Ibrahimaj til høyre og Zymer Bytyqi til venstre.

Regnet ga seg før avspark og forholdene i Jåttåvågen var godt innafor med tanke på at vi er i februar. Viking tok tak i kampen fra start av, og styrte banespillet hele første omgang.

Yllden Ibrahimaj hilste på sin gamle klubb med å komme seg fint rundt på høyrekanten og slå inn til Joe Bell i boksen allerede før det var spilt ett minutt. Men dessverre fikk ikke Bell godt treff og det ble ikke noe videre farlig.

Minuttet etter fikk Zymer Bytyqi en god mulighet. Johnny Furdal fikk slått inn høyt, Zymer tok ned ballen og fyrte av, men skuddet gikk over.

Viking hadde som Bjarne Berntsen nevnte flere headinger over mål. Even Østensen hadde et par av dem, hvor han med litt mer tur kunne fått ballen i mål.

Omgangens største sjanse kom da Zymer Bytyqi pluselig befant seg helt alene med keeper.

En lang ball kom i retning Bytyqi, som hadde sneket seg inn bak en Arendal-forsvarer. I det ballen falt ned så det ut til at forsvareren skulle få den unna, men i stedet feilberegnet han og falt over ende, noe som sørget for at veien mot mål lå helt åpen for Vikings nummer syv.

Bytyqi dro seg mot mål og avsluttet, men Arendals målvakt kom ut og gjorde seg stor, og vartet opp med en mesterlig redning.

Tok ledelsen

Til andre omgang gjorde Viking flere bytter.

Herman Haugen kom inn for Sondre Bjørshol, Adrian Nilsen Pereira kom inn for Joe Bell og tok plass på venstrebacken, noe som sendte Vikstøl inn i midtforsvaret og Torsteinbø opp på midten.

Der var også Sebastian Sebulonsen kommet inn for Johnny Furdal. Ylldren Ibrahimaj gikk ned fra kanten til en indreløperrolle ,og på topp var Tommy Høiland og Harald Nilsen Tangen kommet inn. De dannet en angrepstrio sammen med Even Østensen.

Ti minutter ut i omgangen smalt det fra Sebastian Sebulonsen. Unggutten testet skuddfoten fra distanse, men avslutiningen gikk til side for mål. Et par minutter senere lå den i nota fra samme mann.

Viljar Vevatne fikk tid og rom på høyrekanten, drev oppover til han så hånda til Sebulonsen. Da sendte han i vei et strålende innlegg som Sebastian styrte i mål med pannebrasken som om det var den enkleste ting i verden.

Saken fortsetter under bildet.

Sebastian Sebulonsen (20) fikk sitt første mål i Viking-drakt søndag kveld.
Sebastian Sebulonsen (20) fikk sitt første mål i Viking-drakt søndag kveld.

Viking fortsatte å styre, selv om det var noe upresist og stillestående til tider. Tommy Høiland prøvde seg, men måtte se avslutningen sin gå over. Og så scoret plutselig Arendal.

På deres aller første avslutning på mål i kampen måtte Arild Østbø se seg slått. Tobias Arndal klinket til fra distanse og ballen suste i nettet. Vakkert, må det være lov å si.

Og bare minutter etter var Arendal nære ved å ta ledelsen. Hvittrøyene kombinerte fint og fikk avsluttet, men en kjemperedning fra Arild Østbø sørget for at ballen snek seg over tverrliggeren og til hjørnespark.

To minutter før full tid fikk Harald Nilsen Tangen sjansen til å avgjøre for Viking. Lysluggen fikk ballen servert inne i boks og klemte til, men nok en gang gikk ballen over.

Dermed endte det 1-1 på SR-Bank Arena.

Takk til balljentene fra Forus og Gausel 2007, og til alle som tok turen denne søndagskvelden. Velkommen tilbake neste søndag.

Kampfakta

  • Treningskamp, SR-Bank Arena

  • Søndag 9. februar kl. 18.00

  • Viking - Arendal 1-1 (0-0)

  • Lagoppstilling: Arild Østbø – Sondre Bjørshol (Herman Haugen fra 46.), Fredrik Torsteinbø, Viljar Vevatne (Henrik Heggheim fra 64.), Rolf Daniel Vikstøl – Joe Bell (Sebastian Sebulonsen fra 46.), Kristoffer Løkberg (K) ( Adrian Nilsen Pereira fra 46.), Johnny Furdal (Harald Nilsen Tangen fra 46.) – Ylldren Ibrahimaj, Even Østensen, Zymer Bytyqi (Tommy Høiland fra 46.)

  • Benk: Erik Arnebrott, Henrik Heggheim, William Husebø, Herman Haugen, Adrian Nilsen Pereira, Sebastian Sebulonsen, Harald Nilsen Tangen, Tommy Høiland

  • Scoringer av: 1-0 Sebastian Sebulonsen (58.), 1-1 Tobias Arndal (75.)

  • Sjanser: 6-2

  • Hjørnespark: 7-2

Annonse fra Eliteserien: