Viking - Tromsdalen. Viking feirer 1-0 scoringen til Johnny Furdal.  Foto: Tore Fjermestad

Slik ser sesonginnspurten ut

Kun fire serierunder gjenstår av årets OBOS-liga. Det er tid for neglebiting!

For Viking gjenstår fire knalltøffe oppgjør før vi kan sette en strek over OBOS-ligaen 2018. Borte mot Aalesund, hjemme mot Ull/Kisa, borte mot Mjøndalen og så hjemme mot Kongsvinger helt til slutt. Dette er kamper mot lag som alle mest sannsynlig vil ha noe å spille for, lag som ikke allerede har fått sin skjebne forseglet i det de står på motsatt banehalvdel av våre mørkeblå. Men slik er OBOS-ligaen. Og det er jo også noe av det som er så fascinerende med den nest øverste divisjonen vår; den lever som oftest til siste spilleminutt av siste serierunde.

Det eneste som er noenlunde sikkert i år er at Levanger med all sannsynlighet må ta et steg ned. Utenom dem er faktisk alle andre lag involvert i enten opprykkskamp eller nedrykkstrid.

Når det kommer til kampen om de to direkte opprykksplassene, er døra fortsatt åpen for Viking – selv om den nå kanskje ikke er på vidt gap, men mer på gløtt. Mjøndalen og Aalesund får som nevnt besøk av de mørkeblå i innspurten. I tillegg har de også i hvert fall én knalltøff bortekamp igjen hver.

Mjøndalen skal til Florø i siste serierunde for å møte et lag de enda har til gode å slå - på en bane de tapte hele 5-0 på i fjor. Aalesund skal til Fosshaugane for å møte Sogndal i den 28. serierunden, et lag tangotrøyene ikke har slått på fire kamper. Med andre ord finnes det kanskje en potensiell snubletråd for våre to opprykksrivaler nettopp her.

Men først og fremst må Viking gjøre jobben selv, og skulle en av de to øverste plassene glippe får man muligheten til å gjøre som Ranheim gjorde i fjor, nemlig ta seg opp via kvalifisering.

Datoene for kvalifiseringen er ennå ikke satt, men når man kommer så langt spilles kampene slik:

Kamp 1: Laget som ender som nummer tre i OBOS-ligaen spiller hjemme mot laget som ender som nummer seks i OBOS-ligaen.

Kamp 2: Laget som ender som nummer fire i OBOS-ligaen spiller hjemme mot laget som ender som nummer fem i OBOS-ligaen.

Kamp 3: Vinneren av kamp 1 spiller kvalifiseringskamp mot vinneren av kamp 2. Det høyest rangerte laget i inneværende sesongs seriespill spiller hjemme.

Vinneren av kamp 3 spiller så kvalifiseringskamper hjemme og borte mot laget som ender som nummer 14 i årets Eliteserie. Vinneren av disse to kampene blir belønnet med en plass i Eliteserien 2019. Det trekkes om hvem som spiller hjemme først i disse oppgjørene.

Mye på spill

Det blir mye neglebiting nå på tampen. Det er mye som står på spill. Og for å sikre direkte opprykk har Viking altså gjort seg avhengig av at andre snubler. Det gjør selvsagt ingenting for å dempe nervene her på oppløpet. Men likevel, det er jo dette som driver oss, dette som gir fotballen mening og dette som er deilig. Det er jo når mye står på spill man kjenner det best. Kjenner hva det betyr. Hva det vil si. Og det er når mye står på spill lidenskapen lever og tar overhånd - på godt og vondt, selvsagt.

Så bli med oss i innspurten. Bli med på det som forhåpentligvis blir en ny flott høst i Vikings historie. Så skaper vi nye store øyeblikk sammen!

(Under finner du fullstendig oversikt over de fire siste serierundene i OBOS-ligaen)

Mest Lest

Slik ser de siste fire serierundene i OBOS-ligaen 2018 ut:

Runde 27

Sogndal - Notodden
Strømmen - Aalesund
Viking - Kongsvinger

Da er det bare å spenne seg fast for en intens avslutning på OBOS-ligaen 2018!

La moroa begynne!