Viking - Kongsvinger. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Serieåpningen: Supporterinfo

Lørdag 4. april sparker Viking og Strømsgodset i gang årets Eliteserie på Marienlyst i Drammen. Her er informasjon til de av dere som vurderer å overvære oppgjøret.

– Uansett hvor vi har reist så har man gjerne hørt mer av Viking-fansen enn hjemmesupporterne

Viking opplevde en enorm støtte både borte og hjemme forrige sesong. Mobiliseringen og engasjementet som har bygget seg opp rundt klubben siden sesongen i OBOS-ligaen, har vært fantastisk, og det hele kulminerte under cupfinalehelgen i Oslo da mørkeblå fans tok over hele hovedstaden og vi til slutt stakk av med kongepokalen.

I 2019 hadde vi mange bortekamper hvor våre supportere stilte opp i hopetall. I noen tilfeller var det flere hundre fans på plass, noe spillerne og alle andre i og rundt klubben satte og setter enorm pris på.

– Det supporterne gjør for å støtte oss både på hjemme- og bortebane, gjør oss spillere utrolig ydmyke og stolte over å representere klubben, uttalte Sondre Bjørshol da han forlenget kontrakten sin.

Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim, som har vært mørkeblå nærmest hele livet, er klar på at støtten hjelper spillerne.

– Uansett hvor vi har reist så har man gjerne hørt mer av Viking-fansen enn hjemmesupporterne. Til og med mot Klanen yppet vi oss. Det var det samme i OBOS også; sinnsyk støtte på bortebane og full stadion hjemme et par ganger. Det hjelper oss, fortalte han like før cupfinalen.

Mot Sandnes Ulf 13. mars, en treningskamp og åpningen av Ulfs nye hjemmebane, går det mot en stappfull kortside med Viking-supportere, noe som er herlig å se og som tyder på at man begynner å glede seg til sesongstart. Og nå nærmer det seg virkelig avspark i Eliteserien!

Bli med på kamp: Sandnes Ulf - Viking på Øster Hus Arena

I år er vi såpass heldige at vi får gleden av å åpne ballet. Lørdag 4. april klokken 16.00 sparkes oppgjøret mot Strømsgodset i gang på Marienlyst, og da håper vi å se så mange som mulig av dere på bortefeltet!

Her følger litt praktisk info rundt hvordan man tar seg til Drammen, finner stadion og får tak i billetter.

Med bil:

Det tar ca. seks og en halv time å kjøre fra Stavanger til Drammen. Starter man ved åttetiden lørdags morgen har man god tid. Parkeringsmuligheten ved stadion ser man på kartet under.

Saken fortsetter under bildet.

Parkering Marienlyst stadion
P-plassene Schwartz gate 10 Parking og Drammen Parkering er stengt på kampdag.

Med tog:

Tar man toget som går fra Byterminalen i Stavanger kl. 06.47 lørdag morgen, er man i Drammen ca. kl. 14 – to timer før avspark. Man kan også ta nattoget som går 22.17 fra Stavanger på fredagen. Det er fremme ca. kl. 07.00 på morgenen.

Hjemover går det dessverre ikke tog før søndag kl. 23.00. Da er man i Stavanger mandag morgen kl. 07.20.

Merk at det går buss for tog mellom Drammen og Kongsberg.

Mer info: https://go-aheadnordic.no/

Med fly

Det finnes flere muligheter med fly, og tar man til Gardermoen går Flytoget direkte fra flyplassen til Drammen på under en time.

Norwegian har avgang fra Stavanger både 07.30 og 11.30 lørdagen. SAS har avganger 07.15, 09.00, 10.50 og 13.20.

Norwegian

SAS

Flytoget

Med buss:

Både Nor-Way og Lavprisekspressen har avganger fredagen. Få mer info på deres hjemmesider.

Nor-Way

Lavprisekspressen

Hordene

VikingHordene vil selvsagt være godt representert, og supporterklubben arrangerer også eget opplegg med busstur og overnatting. Les mer, meld deg på og hold deg oppdatert på deres Facebook-arrangement.

Møtested

Før kamp vil supporterne møtes på Lauritz Public Bar. De åpner kl. 11.00.

Lauritz Public Bar
Bragernes Torg 2A
3017 Drammen
 

Supporterkoordinator

Vår SK, John Magne Danielsen, vil også være på plass i Drammen. Han kan kontakes for alle supporterrelaterte spørsmål.

Mob: +47 48 34 65 12
 

Billetter

Bortesupporterne bruker felt S, på den ene kortsiden. Billetter kan kjøpes i billettluken på stadion eller ved å følge linken under. Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd.

Billetter finner du her

Marienlyst stadion

Adresse: Schwartz gate 2, 3044 Drammen
Underlag: Kunstgress med undervarme
Kapasitet: 8935 (bortefelt 702, hvorav 488 er ståplasser)
Tilskuerrekord: 17 300 (Mjøndalen - Viking(!) i 1947)
 

 

Annonse fra Eliteserien: