Viking-flagg.

Semifinalemåned: G19 møter Rosenborg

Den siste av de fire NM-semifinalene Viking er involvert i sparkes i gang torsdag klokken 16.30.

Søndag 13. oktober kl. 18.00 (G16-NM): Viking - Sarpsborg 08 3-2
Lørdag 26. oktober kl. 16.00 (J16-NM): Viking - Stabæk 2-0
Onsdag 30. oktober kl. 20.00 (NM herrer): Viking - Ranheim 3-0
Torsdag 31. oktober kl. 16.30 (G19-NM): Viking Rosenborg

Møtes igjen

Som i 2017 er det Viking og Rosenborg som møtes til semifinale i G19-NM. Den gang, i Trondheim, endte det med 4-2-seier til trønderne. Nå er det duket for revansj!

Lagene har møtt hverandre to ganger tidligere i år, i seriespill. I Trondheim ble det 1-1, mens Viking stakk av med en 2-1-seier i Stavanger etter to mål av Adrian Amundsen Bergersen.

Dette blir femte semifinale på de seks siste årene for G19-laget. Foreløpig har det ikke gitt en eneste finale.

I fjor stoppet det i semifinalen mot Sogndal etter straffesparkkonkurranse. Kristian Thorstvedt og Adrian Nilsen Pereira, som i går bidro til at A-laget tok seg til cupfinalen for første gang på 18 år, var med den gang.

Forrige finale juniorene spilte var i 2008. Da kom Stabæk til Stavanger og snøt blant andre Tommy Høiland for NM-gullet. Sist cupen ble vunnet var i 2003, da spillere som Iven Austbø og Andre Danielsen var med på laget.

Veien til semifinalen

I de to første rundene i NM slo Viking Madla og Brodd borte. Første hjemmekamp var mot Djerv 1919. Det oppgjøret endte 2-0, etter scoringer av  Jacob Jørgensen og Tobias Vik Åsbø.

I neste runde ventet Bryne. Etter å ha havnet under med to mål i første omgang, snudde Viking kampen og vant til slutt 4-2. Harald Nilsen Tangen scoret to ganger, William Schjølberg Husebø og Jacob Jørgensen sto for de to andre målene.

Lillestrøm var motstander i kvartfinalen. Også i denne kampen gikk Viking til pause liggende under med to mål. Men nok en gang reiste de seg og kom tilbake, og fem minutter før full tid satte Adrian Amundsen Bergersen inn straffesparket som ga 2-2 og ekstraomganger.

Da ingen maktet å score der, bar det til straffesparkkonkurranse. Der trakk Viking det lengste strået, og nå venter Rosenborg i semifinalen på SR-Bank Arena.

Kampen har avspark klokken 16.30. Det vil være speakertjeneste, og kiosken er åpen for dem som ønsker noe godt å tygge på.

Vel møtt!