Semifinalemåned: G16 møter Sarpsborg 08

På søndag er det duket for den første av totalt fire NM-semifinaler hvor Viking er involvert. G16-lagets trener, Manu Hervás, spår en jevn kamp, men har tro på avansement.

Søndag 13. oktober kl. 18.00 (G16-NM): Viking - Sarpsborg 08
Lørdag 26. oktober kl. 16.00 (J16-NM): Viking - Stabæk
Onsdag 30. oktober kl. 20.00 (NM herrer): Viking - Ranheim
Torsdag 31. oktober kl. 16.30 (G19-NM): Viking Rosenborg

I god form

Først ut er altså G16-laget. Og skal vi tro guttenes trener, er det en godt forberedt gjeng som entrer SR-Bank Arena søndag.

– Gutta er veldig klare, og i tillegg har vi ingen skader eller forfall, sier Manu Hervás og tilføyer at de har hatt en fantastisk treningsuke.

I kvartfinalen ble Lillestrøm slått ut. Kanarifuglene tok ledelsen på SR-Bank Arena, men Viking kom sterkt tilbake i andre omgang. Til slutt sto det 4-1 på resultattavla, etter to scoringer hver av Erik Dalaker og Jakob Bomo.

Siden kvartfinalen, har Viking spilte tre kamper i nasjonal serie. Først ble det et knepent tap for Sandnes Ulf. Så har det blitt to overbevisende seire over henholdsvis Vålerenga og Stabæk – med 12-1 i målforskjell!

Spår jevn kamp

Lagets trener sier de to siste kampene har gitt dem bekreftelse på at de holder et høyt nivå. Vålerenga og Stabæk er to av landets beste klubber på dette nivået, og prestasjonene som ble vist mot disse gir selvtillit og tro inn mot kampene som kommer.

Samtidig påpeker Hervás at de ikke kan leve på disse solide resultatene og tro at alt går av seg selv fremover. Fokus er på det som kommer, ikke det som har blitt gjort. Og det som kommer er blant annet søndagens semifinale. Noe han sier de gleder seg til.

– Det er en kamp som er litt annerledes enn en vanlig seriekamp og det er noe vi gleder oss til. Vi er alle i en utviklingsprosess hvor vi trenger sånne opplevelser for å ta steg videre, forteller treneren og skryter samtidig av spillernes innstilling:

– Jeg synes gutta har vært flinke til å riktig fokus inn mot hver eneste trening, hvor du skaper det du trenger for å levere en god prestasjon.

Saken fortsetter under bildet.

Manu Hervás spår en jevn kamp mot Sarpsborg, men har tro på avansement.

Sarpsborg, som for øvrig trenes av tidligere Viking-spiller Sander Solberg (fra 92-95), ligger på andreplass i sin interkrets-serie. På sin vei til semifinalen har de blant annet slått ut Fredrikstad og Odd.

Hervás spår en jevn kamp, og beskriver Sarpsborg som et godt lag som er organisert og tydelig i måten de spiller på, og som i tillegg har et par individualister som har evnen til å utgjøre en forskjell. Men treneren har troen på avansement, og sier de føler seg klare til å ta siste steg mot en cupfinale i Oslo neste måned.

Møt opp og støtt ungdommen!

G16