Scoret i debuten

Flere Viking-spillere har vært på landslagsoppdrag den siste uken. For Kristian Thorstvedt gikk det riktig så bra. (Foto: NTB Scanpix)

Landslagspausen er omsider over, og på søndag et det duket for ny runde i Eliteserien. Viking har hatt flere spillere i aksjon, og her følger en kort oppsummering.

Pangstart på U21-karrieren

Kristian Thorstvedt og Tord Johnsen Salte ble begge tatt ut i Leif Gunnar Smeruds tropp. Først ut var det EM-kvalifisering mot Kypros i Drammen, hvor Norge til slutt vant 2-1.

Tord Johnsen Salte så hele kampen fra benken, mens Kristian Thorstvedt spilte fra start og fikk debuten sin for U21-landslaget.

Og hvilken debut det ble.

Først var han svært delaktig da Norge tok ledelsen 1-0. Thorstvedt slo inn i feltet og så etter hvert Tobias Heintz sette ballen i mål.

I andre omgang satte han selv ballen bak den kypriotiske målvakten, etter et innlegg fra Birk Risa. Thorstvedt pådro seg også gult kort.

– Det er utrolig deilig å komme i gang med en scoring og ikke minst tre poeng på U21-landslaget. Jeg synes vi leverte en god prestasjon, særlig i førsteomgang. Etter pause ble det litt for mange enkle balltap. Vi burde avgjort kampen mye tidligere, men alt i alt var det en bra prestasjon, sa Thorstvedt til fotball.no etter kampen.

Tirsdag denne uken spilte de treningskamp borte mot Ungarn. Det endte med 3-0-seier. Begge Viking-spillerne startet på benken, men kom inn etter en time.

Källman-scoring

Sebastian Sørlie Henriksen har vært i aksjon for G17-landslaget. Den lovende forsvareren spilte hele kampen da Norge greide 1-1 borte mot Østerrike.

Også Sondre Auklend har vært på samling. Unggutten representerte G16-landslaget da han kom inn i 4-1-seieren over Finland.

Vi holder hos til Finland. For til slutt har vi Benjamin Källman. Spissen som kom til klubben i sommer scoret Finlands første mål da U21-laget deres slo Ukraina 2-0.

Han spilte også mot Nord-Irland tirsdag kveld, i en kamp som endte 1-1.