Viking - Vålerenga. Reidar Goa overrakte gratulasjoner til André Danielsen. Foto: Tore Fjermestad

Reidar Goa stod for det fineste ved Viking

Reidar Goa kom til Viking fra Randaberg og spilte sin første seriekamp i 1966. Siden forble han mørkeblå, som han forble glad i sitt Randaberg IL. Reidar  var forsvareren som vant fire strake seriegull og 404 ganger opptrådte for Viking.

Han var banemesteren som la så mye av sjelen ned i graset at det ble naturlig å snakke om Goa-marken. Han var oppmann i en årrekke, assistenttrener, fast inventar i Viking-huset og en samtalepartner for alle som trengte en prat. I 2000 ble han æresmedlem i Viking. Reidar Goa var ekte klubbmann. 

Men framfor alt var han et så fint og helstøpt menneske. Inntil det siste vandret han omkring i miljøet, akkurat så trygg, raus, blid og varm som han alltid hadde vært. Reidar Goa betød mye for folkene i Viking, enten det var medspillere mens han selv, fram til 1977, knyttet fotballskoene hver dag, eller unggutter på vei opp og inn på laget. Eller treneren som fikk en lokal, kunnskapsrik og fotballklok assistent. Så døde han så plutselig og alt for tidlig nå lørdag, 76 år gammel. Så seint som to dager før satt han blant klubbens veteraner i Vikinghuset.

Neste gang veteranene samles til drøss og kaffe, er ikke Reidar der lenger. Ikke kommer han på neste hjemmekamp heller. Men han vil alltid bli husket. Reidar Goa vil for alltid ha en sentral plass i Viking. 

Vi vil huske håndtrykkene, vi vil huske klemmene, vi vil huske klokskapen.

Vikings tanker går til kona Inger og alle etterlatte.

Hvil i fred, Reidar.

Annonse fra Eliteserien: