På plass i Marbella

Viking er på plass i sydligere strøk for årets andre treningsleir. Allerede etter et par treningsøkter venter den første av tre kamper som skal spilles under oppholdet. Fredag er russiske Chayka motstander.

Ankom onsdag

Med søndagens kamp mot Stabæk ute av både bein og hoder satte Viking seg på flyet sydover onsdag. På den spanske sørkysten skal spillere og støtteapparat nyte sol, 18-19 grader og grønne gresstepper den neste halvannen uke – og selvsagt kose seg med doble treningsøkter og noen treningskamper.

Hele reisefølget er innlosjert på Melia Puerto Banus Hotel og treningene finner sted på samme anlegget som i fjor, Dame de Noche. Her blir det økter kl. 09.30 og 15.30 stort sett hver dag.

Letter på hardkjøret

Med seg til Spania har Bjarne Berntsen hele A-troppen samt én junior. Det betyr at også spillerne som har brukt mye tid på styrkerommet under oppkjøring får kjenne litt på varmen. Og kanskje slipper noen av dem også til i kamp. Planen er i hvert fall at både Veton og "Yanni" skal få prøve seg.

Til nå i vinter har det blitt trent knallhardt, noe som har vist litt igjen i det siste i form av slitne bein. Under dette oppholdet vil man slippe litt opp fra hardkjøret.

– Vi kommer til å ha fokus på kampene, og rolletreninger de dagene det lar seg gjøre, sier assistenttrener Morten Jensen.

Viking spiller tre kamper der nede. I de to første vil de fleste spille 90 minutter, og ifølge Jensen vil fokuset her være på at spillerne individuelt skal løse rollen sin best mulig inn i det kollektive.

Mot Honka, fredag 6. mars, får vi første kamp hvor det ikke rulleres så mye. Med andre ord kan den kampen kanskje gi oss en viss pekepinne på hvordan serielaget vil se ut.

– Der håper vi å få noen gode svar, både på det relasjonelle og det kollektive som blir viktig for oss i år, sier Jensen.

Mot Stabæk forrige søndag så vi at laget slet litt foran mål, og til tider også med pasningskvaliteten. Dette kan det selvsagt være mange grunner til, men Jensen forteller at de ønsker å se mindre av upressa pasningsfeil, og mer av gode valg på siste tredjedel. Og han forsikrer oss om at laget skal være gjennkjennelig.

– Vi skal fortsette å være Viking, med fart i lengderetning og høyt press når det lar seg gjøre.

Her er hele troppen:
Even Østensen
Zymer Bytyqi
Ylldren Ibrahimaj
Harald Nilsen Tangen (kommer direkte fra landslagssamling torsdag)
Tommy Høiland
Yann-Erik de Lanlay
Jefferson de Souza

Russisk motstand

På fredag kl. 16.00 er det duket for første kamp. Russiske Chayka, som kommer fra stedet Peschanokopsky sør i landet, og som holder til på nivå to i det russiske ligasystemet etter å ha rykket opp forrige sesong, står på motsatt banehalvdel.

Laget kaller seg "Måkene", noe som vel betyr at de er Russlands svar på FK Haugesund. Stort mer enn det vet vi ikke om dem, annet enn at de slo OBOS-ligalaget Raufoss 1-0 etter en jevnspilt kamp for en drøy uke siden.

Fredagens kamp kan streames både hos aftenbladet.no og direktesport.no.

Grunnet en kort vinterferie vil kampreferatet bli noe forsinket. Det beklager vi, men lover å ha det på plass i brukbar tid før søndagens kamp mot Tromsø.

Kamper under oppholdet:
Fredag 28.02: Chayka (RUS), kl. 16:00 på La Quinta (aftenbladet.no og direktesport.no)
Søndag 01.03: Tromsø, kl. 18:00 på Marbella football center (direktesport.no)
Fredag 06.03: Honka (FIN) kl. 16:00 på La Quinta (direktesport.no)