Overlegne i første kvalifiseringskamp

(Viking - Tromsø 6-0) Søndag startet damelaget kvalifiseringen til 1. divisjon. Det gikk riktig så godt.(Foto: Espen Brevik)

Lang vei å gå

Viking vant sin avdeling i 2. divisjon på mest mulig dramatisk vis. Rivalen Bryne hadde ledet serien nærmest fra start til mål. Men i siste serierunde feilet laget fra Jæren samtidig som Viking vant overlegent hjemme mot Arna-Bjørnar 2, og med det var en plass i kvalifiseringsspillet for opprykk til 1. divisjon sikret.

Men veien til nest øverste nivå blir på ingen måte enkel, hør bare hva som må til for å rykke opp:

De seks avdelingsvinnerne i 2. divisjon fordeles i to grupper på tre lag. Viking er i gruppe med Tromsø og Frigg. Det spilles så en serie hvor lagene møter hverandre én gang. De to gruppevinnerne møtes deretter på nøytrale bane, og det laget som går seirende ut av den duellen får så møte det laget som ender som nummer åtte i 1. divisjon til en ren kvalifiseringsfinale over to kamper.

Med andre ord er det et stykke igjen før Viking eventuelt rykker opp. Men for en start det ble.

Saken fortsetter under bildegalleriet.

Godt utgangspunkt

Søndag klokken 13 møtte Viking Tromsø på Vestbanen. Flere av spillerne hadde dagen i forveien vært med å spille J16-laget til cupfinale, og for dem ble nok helgen enda bedre da søndagens kamp var unnagjort.

For De mørkeblå tok kommando fra start, kjørte over gjestene og ledet 4-0 etter en drøy halvtime. I andre omgang kontrollerte laget til Helge Aune og Egil Østenstad det meste, og scoret ytterliggere to mål slik at sluttresultatet ble 6-0.

Med det sikret de seg en solid målforskjell, som kan bli avgjørende når regnskapet skal gjøres opp etter at alle kampene er ferdigspilt.

Men slår Viking Frigg borte på onsdag, vil de allerede være klare for å møte den andre gruppevinneren, uavhengig av hva som måtte skje i oppgjøret mellom Tromsø og Frigg.

Vi gratulerer med første seier, og følger spent med på veien videre!

Målene ble scoret av: 1-0 Mille Aune (9.), 2-0 Hanne Sæthre Jakobsen (11.), 3-0 Julie Merkesdal (29.), 4-0 Hanne Sæthre Jakobsen (33.), 5-0 Gina Ødegaard (75.), 6-0 Julie Merkesdal (90.)