Nye signeringer på siste dag av overgangsvinduet

Deadline day er kanskje ikke det samme sirkuset her hjemme i Norge som det det er i England, men Viking gjorde hvert fall sitt for å bidra til spekulasjoner, og leverte etter hvert to spennende signeringer.

Overgansvinduet er stengt for denne gang, og for Viking sin del ble det aktivitet helt inn. Offensivt er laget forsterket med Ylldren Ibrahimaj, Johnny Furdal og Even Østensen, mens forsvarsrekken ble styrket like før full tid.

Lokal spiller

24 år gamle Sondre Flem Bjørshol kommer til Viking fra Åsane, men er opprinnelig Vidar-gutt og har gått gradene i klubben på Lassa. Og med den bakgrunnen er det selvsagt lett å la tankene vandre mot spillere som Frode Hansen og Brede Hangeland.

Forsvarspilleren står oppført med 44 kamper for Vidars A-lag, og var blant annet med på å slå Viking ut av cupen i 2016. Ikke lenge etter flyttet han på seg og turen gikk til Åsane, hvor han har kombinert fotball med studier de siste to årene. Denne sesongen har Bjørshol vært involvert i alle lagets 19 kamper, hvorav 16 har vært fra start, og han har bidratt med tre målgivende. Han har for det meste bekledd høyrebacken, men har kamper både som venstreback, som senest mot Viking, og midtstopper.

Totalt ble det 52 kamper og én scoring for Åsane, og hans siste kamp for martyrene ble mot Viking på søndag.

Bjørshol er ferdige med studiene i Bergen og var på utgående kontrakt i Åsane, noe som gjorde at Viking ikke lot sjansen til å sikre seg hans signatur gå fra seg.

- Spennende lokal spiller som vi har fulgt en tid. Har vært god for Åsane de siste årene, og når muligheten presenterte seg selv så valgte vi å agere på den, sier Bjarne Berntsen.

Viking-treneren forteller at hans nyeste signering er en løpssterk spiller som vil konkurrere om en startplass utover høsten.

Bjørshol har skrevet under for to og et halvt år i Viking.

Ny islending

20 år gamle Axel Óskar Andrésson kommer, som meldt tidligere, på lån fra den engelske Championship-klubben Reading. Midtstopperen har for det meste spilt for klubbens U23-lag, men har et innhopp for A-laget i ligacupen. Like før han ble klar for Viking signerte han en kontraktsforlengelse, så det er en spiller de har tro på i Reading. 

axelandresson

Andrésson har flere aldersbestemte landskamper for Island, blant annet ni kamper for U21-landslaget.

Bjarne Berntsen sier dette om sin nye stopper:

- Han var en av de aktuelle kandidatene i vinter, så det er gledelig at timing nå er slik at vi fikk dette til. Han skal inn å utfordre de stopperne vi allerede har, og med sin erfaring fra England og det Islandske U21-landslaget tror vi han kommer til å gli fint inn i prestasjonsgruppa vår.

Den venstrebeinte spilleren kommer på lån ut sesongen, og føyer seg inn i rekken av islendinger som har ikledd seg den mørkeblå drakten opp gjennom årene. En av dem, Jón Dadi Bödvarsson, er til vanlig lagkamerat med Andrésson i Reading.

En funfact er at hans far ble kåret til verdens sterkeste mann i 1994. Med andre ord er det god grunn til å tro at den nesten to meter høye 20-åringen komme utstyrt med nok av muskler.

Vi ønsker både Sondre og Axel velkommen til SR-Bank Arena og Viking.

Overgangsvinduet stengt

Med disse to signeringene er handelen over for denne gang, og vi ser frem til å se de nyeste spillerne i aksjon så fort som mulig.

Inn

Ylldren Ibrahimaj fra Mjøndalen
Johnny Furdal fra Nest-Sotra
Even Østensen fra Staal Jørpeland
Axel Oskar Andrésson fra Reading (lån)
Sondre Flem Bjørshol fra Åsane
Tord Johnsen Salte fra Lyon (permanent)

Ut

Julian Ryerson til Union Berlin
Leo Skiri Østigård tilbake til Molde, så Brighton
Aniekpeno Udo til Ljungskile
Stian Michalsen til Arendal
Thomas Klemetsen Jakobsen til Vidar (lån)
Jordan Hallam tilbake til Sheffield United
Tore André Sørås til KFUM Oslo

Annonse fra Eliteserien: