Ny uke, ny treningskamp

Sesongoppkjøringen er for alvor i gang, og treningskampene kommer nå på rekke og rad. Om en uke går turen sydover til Marbella, men før det skal det spilles to kamper her hjemme. Første motstander ut er Nest-Sotra.

Strålende kamp mot Sola

Det var kaldt i Jåttåvågen da Viking slo Sola 8-1 fredag kveld. Så kaldt at ullundertøy ikke var i nærheten av nok til å holde varmen for oss som satt på tribunen. Med det i bakhodet er det jo gledelig at torsdagens kamp mot Nest-Sotra går inne i Randaberg Arena – som forøvrig har fått samme type kunstgress som på SR-Bank Arena siden sist Viking spilte kamp der.

Men selv om det var kaldt fredag, varmet spillet vi fikk servert. Offensiv fotball med få touch, stor fart og gode innlegg resulterte i hele 17 målsjanser og 8 mål. Bjarne Berntsen var godt fornøyd, og sier de fikk de svarene de var ute etter.

– Det var en strålende kamp offensivt. Stor fart. Gode bevegelser. Gode motsatte bevegelser. Mange sjanser og flotte mål, forklarer han etter onsdagens trening.

Viking stilte med forskjellige lag i hver omgang, så mange fikk prøvd seg – og vist seg frem – under lysene. Blant annet fikk flere unggutter muligheten, og samtlige viste godt igjen.

Berntsen sier at de ikke setter opp konkrete mål til hver treningskamp over hva de ønsker å se, men at de vil se igjen det de til daglig trener på og selvsagt ønsker progresjon.

Morten Jensen følger opp:

– Vi skal jo ut og øve på noe vi har blitt enige om i trenerteamet, noe vi ønsker å se igjen fra treningshverdagen. Det er jo det aller viktigste, så er resultatet sekundært, sier han og legger til at det jo alltid er gøy å vinne fotballkamper og at han tror spillerne er ganske innstilte på nettopp det.

Assistenttreneren forteller at fokuset på de siste treningene har vært på det defensive.

– Hvordan laget skal organisere seg defensivt både i lavt og høyt press, og i omstillingsfasen og gjennvinningsfasen.

Det går fortsatt i doble treningsøkter hver dag, så spilleren får virkelig kjørt seg. Jensen tror derfor ikke det er mange Viking-spillere som sitter igjen med mye overskudd om dagen.

Ønsker revansje

Mens Viking kun har spilt én treningskamp så langt, står Nest-Sotra med tre. Det har endt med knepne tap for Brann, FK Haugesund og Åsane. De fleste av oss husker altfor godt hvordan det gikk i begge møtene med klubben fra Ågotnes i OBOS-ligaen, så selv om det "bare" er en treningskamp, er det et ønske om å revansjere seg. Morten Jensen tror også det gir en god effekt å fortsette å vinne fotballkamper, selv om det bare er trening.

– Det er mange som sier at det ikke gjelder å vinne treningskamper. Men når vi har vunnet så mange kamper som vi gjorde i OBOS-ligane, tror jeg bare det teller positivt hvis vi greier å fortsette med de gode opplevelsene i treningskampene og, sier han.

Det blir nok gjort en del bytter i løpet av kampen også mot Nest-Sotra, slik som mot Sola. Men det blir ikke to ulike ellevere. Amund Wichne og Iven Austbø får hver sin omgang, men av utespillerne er det flere som kan komme til å spille opp mot nitti minutter, da det fortsatt er et par man ute. Man kommer heller ikke til å ta med så mange fra rekruttlaget denne gang.

Viljar Vevatne, Fredrik Torsteinbø og Harald Nilsen Tangen er alle uaktuelle grunnet skade. I tillegg er Ylldren Ibrahimaj ute på grunn av sykdom.

Avspark i Randaberg Arena er kl. 18.30, og alle er hjertelig velkomne.

Voksen: 100,-
Barn: 50,-
Sesongkortholdere går gratis på alle treningskamper.