Ny midtstopper på plass

Bjarne Berntsen har begynt å dele ut julegaver. Først ut: Runar Hove.

Viking viste mest interesse

23-åringen kommer fra Florø hvor han har spilt fast på A-laget de siste seks sesongene. Klubben har de to siste sesongens spilt i OBOS-ligaen, men rykket i år ned. Selv om Vikings nye mann naturligvis gleder seg til å prøve noe nytt, erkjenner han at det blir litt vemodig å forlate gamleklubben – som han har spilt for i hele sitt liv.

– Det har jo vært et eventyr i Florø siden vi startet for 7-8 år siden med A-laget i tredjedivisjon. Men det blir kjekt å prøve noe nytt. Noe mye større, sier han.

Spilleren beskriver seg selv som en snill og god gutt, og tror ikke han vil få noen problemer med å gli inn i spillergruppa. Han drar til Stavanger for den medisinske testen like over nyttår, og knytter seg til restene av gjengen når treningene starter opp igjen 8. januar.

Til tross for interesse også fra andre klubber falt altså valget hans på Viking.

– Det var egentlig de som har vist mest interesse, og det virker som en perfekt klubb for meg, sier han til Viking-fk.no og forteller videre at han har lyst å være med å bidra til å ta klubben opp til gamle høyder, og at det var totalpakken, med gode utviklingsmuligheter, rammevilkår og det trykket som er rundt klubben, som gjorde at det ble nettopp Viking. 

– Alt bare klaffet, sier han.

Den høyreiste stopperen ser frem til å forhåpentligvis få muligheten til å spille foran et fullstappet stadion (han lot seg imponere av stemningen i siste serierunde mot Kongsvinger), og han gleder seg til å få prøve seg på et høyere nivå.

– Eliteserien er jo en drøm det og, sier han.

Runar har aldri før vært fotballspiller på heltid, og har alltid kombinert det med jobb og skole. Når han nå setter navnet sitt på en treårskontrakt med Viking, blir det en ny hverdag for den friluftsinteresserte karen.

– Nå er det fullt fokus på fotballen, det tror jeg kan gjøre meg til en bedre fotballspiller, forklarer han.

Målfarlig spiller

Bjarne Berntsen er selvsagt fornøyd med signeringen, og forteller om en spiller de har stor tro på. Treneren har også tro på at Hove kommer til å utvikle seg nå som han kan konsentrere seg om å “bare” spille fotball.

– Vi synes det er veldig spennende å prøve å finne spillere som ikke har spilt på dette nivået før, som vi tror har potensialet som skal til for å kunne markere seg i Eliteserien – og uten tvil konkurrere om en plass på vårt A-lag, sier Vikings hovedtrener og tilføyer at de tror spilleren har store utviklingsmuligheter når han nå får komme til et profesjonelt og godt treningsmiljø som i Viking.

Runar Hove er en stoppertype som er god begge veier, og 26 mål på de 5 siste sesongene sier noe om at han også leverer i motstanderens boks.

– Jeg pleier å score en del mål hver sesong, det gjør jeg. Håper det fortsetter, sier han som med sine 195 cm ruver over de fleste i begge felt.

Både Hove selv og Berntsen trekker frem at han også har bra fart og er god med ballen.

(Runar Hove scoret to mål da Florø slo Sogndal denne sesongen)

Midtstopperen slet en del med skader i år, og var ute halve sesongen. Men dette er ikke noe vi trenger å uroe oss for.

– Det kjenner jeg ingenting til lenger, sier han.

Bjarne Berntsen forteller om gode samtaler med både Florø og spilleren, og han sier de har blitt enige med Runar om en treårskontrakt og Florø om et engangsbeløp som betales når spilleren signerer, et nytt beløp etter et visst antall spilte kamper og en videresalgprosent.

Vi i Viking er veldig glade for å få Runar på plass, og gleder oss til å se ham i Viking-drakt.

Annonse fra Eliteserien: