Viking-flagg.

NM-kvartfinaler på rekke og rad

Denne måneden skal flere av klubbens lag i aksjon i NM. Allerede førstkommende lørdag serveres en meget interessant cupdag på SR-Bank Arena.

De fleste har nok fått med seg at Bjarne Berntsens gutter skal til Ålesund for å spille kvartfinale i cupen. Det kanskje ikke like mange vet, er at klubben har flere lag som har tatt seg like langt i NM.

Førstkommende lørdag tar G16-laget imot Lillestrøm på SR-Bank Arena. Like etter er det jentene sin tur, når de møter Arna-Bjørnar.

Sånn, da vet du hva du skal bruke lørdagen på!

Torsdag 19. september drar G19-laget til Østlandet for å møte LSK. Og én uke senere er det altså A-lagets tur når de møter Aalesund til dyst.

Det er med andre ord mye å se frem til for alle som følger De mørkeblå.

Tok en omvei

G16-laget har tatt en liten omvei til kvartfinalen. Etter to solide seire over Madla og Vard, kom nedturen da laget tapte den regionale finalen mot Bryne etter straffesparkkonkurranse.

Cupen var likevel ikke over. For Viking fikk nemlig en ny sjanse til å komme seg videre, via en playoffkamp mot det nest beste laget fra Hordaland.

Fana var motstander på nøytral grunn i Tysvær, og De mørkeblå vant 5-2. Det ble også resultatet da Viking nok en gang møtte Bryne, og dermed var guttene i kvartfinalen.

Nå venter LSK på SR-Bank Arena.

Manu Hervás tok over G16-laget etter Espen Andersen foran årets sesong. Og treneren, som kom med de beste skussmål fra sin tidligere arbeidsgiver Raufoss, kan fortelle om et lag i god form, som er sugne på et lite cupeventyr.

– Det er mange gode spillere på laget som er i god form. Vi er trygge på at alle kan gå inn og gjør en fantastisk jobb for laget, sier han.

Guttene hans spiller i nasjonal serie, og treneren sier de har levert gode prestasjoner i det siste. Han forteller også at det er et par mann på vei tilbake fra skade, noe som er viktig med hensyn til forberedelsene.

G16-laget er en del av utviklingsavdelingen, eller akademiet, om du vil, og i så måte er det vel gjerne veien som er målet. Men det legger på ingen måte noen demper på ambisjonene.

– Vi er en klubb med ambisjoner om å produsere spillere som kan spille på toppnivå både nasjonalt og internasjonalt, forteller Hervás og sier at det i seg selv tilsier at de går til hver kamp med intensjon om vinne.

– I tillegg til det er Viking, tradisjonell sett, et vinnerlag. Så det er klart at vi går all in i alt det vi gjør, NM inkludert, hvor det også ligger en god dose av prestisje på nasjonalt nivå, sier han.

De to foregående årene har 16-åringene kommet helt til semifinale og finale. Hervás mener det er mulig å gå hele veien i år.

– Vi har spilt 30 kamper i år, og mange av dem har vært mot de beste i landet; RBK, Brann, Strømsgodset, Vålerenga, Tromsø og mange andre. Vi kan si at vi har spilt jevnt mot alle dem. Det viser at det er realistisk å oppnå drømmen om å vinne NM, sier han, men legger til at det for tidlig å begynne å se for seg det å spille finale, da det fortsatt er et stykke igjen.

Lørdag er det Lillestrøm som står på motsatt banehalvdel, og treneren spår et tett oppgjør.

– Vi har spilt mot LSK tidligere i år, både i nasjonal serie og en turnering i Trondheim i mars, og vi vet at det er et veldig godt lag, organisert og med gode ferdigheter. Vi har veldig stort fokus på oss selv i hverdagen vår, men ingen tvil om at kampen blir jevn helt til slutt, sier Hervás.

Førstkommende lørdag, altså. Kl. 15.00 på SR-Bank Arena. Viking - Lillestrøm i G16-NM. Vel møtt!

Veien så langt
Madla - Viking 0-17
Viking - Vard 5-1
Bryne - Viking 2-2 (6-3 e.e.o.)
Viking - Fana 5-2
Bryne - Viking 2-5
Viking - Lillestrøm (14.09 kl. 15.00)
 

Ønsker å skrive historie

Etter guttene, er det jentenes tur. De har kommet seg til kvartfinale ved å først slå Bryne og Vidar i kvalifisering, så Stord i første offisielle NM-runde. Nå gjør de seg klare for å ta enda et steg videre i cupen – og kanskje til og med skrive historie.
 

– Alle andre kamper har blitt ryddet vekk for å få en normal treningsuke, for en gang skyld, forteller Vebjørn Johansen, lagets trener, om forberedelsene før han legger til.

– Fokuset er å skulle ha godt humør inn mot kamp, der vi er godt forberedt på en kampplan og kan stille til kamp med pigge bein.

Vikings jentelag har kun kommet til kvartfinalen én gang tidligere. Aldri lenger. Derfor er det en topp motivert gjeng som ser frem til utfordringen som venter lørdag.
 
– Vi nærmer oss ukjent terreng, men det gjør at lysten til å oppnå noe i NM er svært stor hos jentene, sier Johansen.
 
Treneren forteller at det er Stabæk som er storfavoritt til å vinne cupen. Bak dem er det 4-5 lag som er ganske jevne. Blant andre Viking. Det gjør at om jentene leverer på sitt beste, vil det være realistisk å håpe på en finale.
 
Men først ut er det Arna-Bjørnar i kvartfinalen. Det oppgjøret ser du på SR-Bank Arena fra kl. 17.00 førstkommende lørdag. Vel møtt!
 
Veien så langt
Bryne - Viking 0-5
Viking - Vidar 6-0
Stord - Viking 0-6
Viking - Arna-Bjørnar (14.09 kl 17.00)
 
Saken fortsetter under bildet
 

 

– Målet hvert år er å komme til en cupfinale

Som både G16 og J16, har også G19-laget slått ut Bryne på sin vei til kvartfinalen. Det lover godt for fremtiden, for som de fleste vet har herrenes A-lag hatt store problemer med å få has på erkerivalen i en årrekke nå.

Juniorenes kamp mot Bryne var en klassiker verdig. I et heidundrende derby ble det dramatikk med comeback, seks scoringer og rødt kort.

Rødtrøyene fra Jæren ledet 2-0 til pause på SR-Bank Arena. Men etter hvilen snudde De mørkeblå oppgjøret, og vant til slutt 4-2.

Laget, som ledes av Thomas Pereira, kom til semifinale i både 2017 og 2018. Pereira mener det skal kunne gå an å kopiere det også i år. Kanskje greier man til og med å komme enda lenger.

– Realistisk sett så er det mulig å komme til en semifinale, men alt er mulig i cupen. Små marginer avgjør, og er vi gode nok, så får vi marginene på vår side, sier han og legger til:

– Målet hvert år er å komme til en cupfinale, og det er det vi går for.

Kampen spilles i LSK-hallen torsdag 19. september. Avspark er klokken 16.00.

Veien så langt
Madla - Viking 0-6
Brodd - Viking 1-6
Viking - Djerv 1919 2-0
Viking - Bryne 4-2
Lillestrøm - Viking (19.09 kl. 16.00)
 
Annonse fra Eliteserien: