Viking - Rosenborg, Ryerson

Midtbaneterrieren fra Lyngdal har signert ny kontrakt

Julian Ryerson har tatt Stavanger-publikummet med storm denne våren. Til tross for en tøff start rent poengmessig har han blomstret under trener Ian Burchnall. I dag signerte han ny kontrakt med Viking.

- Jeg er veldig glad, Viking er et fantastisk sted å være. Det sier Julian Ryerson til Viking-fk.no, kort tid etter at det ble klart at han har signert en kontrakt som gjør at han er Viking ut 2018. 

En av de største kultheltene og legendene i Viking gjennom tidene er lyngdølingen Alf Kåre Tveit.  Sambygdingen Julian Ryerson (19) var ikke født på den tiden "Fygaren" fløy verden rundt, men er definitivt et navn å feste ved seg.

I fjor spilte Ryerson 18 kamper, tolv av disse fra start, men det er nå han virkelig kan sies å ha fått sitt gjennombrudd for de mørkeblå. 

Hans spill har vært et stort lyspunkt i det som har vært en vanskelig start på året, og selv om han scoret mot Tromsø er det spesielt innsatsen mot Rosenborg som har gjort ham bemerket. Julian var høyt og lavt mot Norges beste lag, og det var ikke den gresstust på Viking Stadion som han ikke dekket under samfulle 90 minutter.

Etter kampen omtalte trener Ian Burchnall unggutten som kanskje banens beste spiller, og var spesielt imponert over måten han tok duellene på. Selv med et tidlig gult kort var det ikke snakk om at Ryerson skulle gi noe som helst med dørene.

Ryerson er en fleksibel spiller som kan bekle flere midtbaneroller, både offensivt og defensivt, og kan gi assosiasjoner til den gamle Viking-helten Magnus "Turbo" Svensson. Som svensken virker det å være en utømmelig energi som gutten fra Lyngdal innehar, og Julian er blitt en særdeles viktig brikke for Viking.  Før kontrakten ble signert hadde VikingTV en prat med lyngdølingen. 


Annonse fra Eliteserien: