Mandagskampen utgår i 2020

Fra 2020 - sesongen vil mandagskampen i Eliteserien utgår.

Når Eliteserien sparkes i gang i april vil den bli spilt på lørdag og søndag med henholdsvis 2 og 6 kamper.
Avspark blir lørdag 4. april med kamp klokka 16:00 og 18:00.
På søndager blir det 6 kamper fordelt på 5 kamper klokka 18:00 og en kamp 20:00.

I mai, juni, juli, august og september blir det lørdagskamper kl. 18:00 og kl. 20:00.

Eliteserien 2020:

 

*NFF offentliggjør spilleplanen for 2020-sesongen torsdag den 19. desember.

 

Lyttet til supporterne:

- Vi har hørt på supporterne og flyttet mandagskampen inn i helga. Det er et viktig grep som blant annet Norsk Supporterallianse (NSA) har vært pådriver for. Våre publikumsundersøkelser viser at de fleste fotballinteresserte nordmenn ønsker senere start på sesongen og at kampene konsentreres om helgene. Vi er svært glad for å levere begge deler, sier adm. direktør for Norsk Toppfotball Leif Øverland, som berømmer mediepartneren Discovery for å være med på endringene.

- Vår ambisiøse plan er å få publikumsvekst allerede i 2020. Interessen for norsk fotball er økende. Mange unge spillere får en god skole i klubbenes akademier og lokale klubber. Man ser at spillerne leverer på et svært høyt nivå når de i tidlig alder får sin A-lags debut. Samtidig ser vi at flere tidligere spillere fra Eliteserien preger europeisk fotball på en særdeles positiv måte. Det gir grunn for optimisme både for landslaget og for norsk klubbfotball fortsetter Øverland.

- Vårt mål er å øke interessen rundt norsk fotball. Vi skal gi fotball til folket og bygge det norske fotballproduktet, sammen med fotballen. Så langt har vi gjort norsk toppfotball mer tilgjengelig og billigere for sluttbruker enn det har vært i foregående rettighetsperioder. Nå skal vi, sammen med fotballen, prøve å gjøre Eliteserien til et enda større og tydeligere helge-produkt. Vi flytter derfor mandagskampen til lørdag, og bytter i tillegg ut MAX med TVNorge som kanal for denne kampen. Dermed er det Eurosport Norge, TVNorge og Dplay som blir hjem for norsk toppfotball det neste året. Vi tror disse grepene kan gi en enda bedre totalopplevelse for norske fotballfans – både for de som ønsker å dra på stadion og de som ser kamper på TV eller Dplay, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge. 

Hva sier tallene om endringen?

Dette er fra kamper spilt i 2019.

Bilde1

 

Cupfinalen flyttet

Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober. Rundene i Eliteserien vil spilles under EM, men på dager det ikke spilles EM-kamper.

Annonse fra Eliteserien: