Landslagsrapport: Sondre Auklend har brynt seg på topp internasjonal motstand

Juniorspilleren har vært i England med G16-landslaget, hvor de norske gutta har møtt England, Brasil og Frankrike.

Norge har nylig deltatt i UEFA Development turneringen på St George's Park National Center i England. Der har de målt krefter med tre toppnasjoner, samtidig som de startet forberedelsene til høstens EM-kvalifisering.  
 
– Vi har blitt invitert til en turnering med et veldig høyt nivå fordi vi har hatt gode resultater med de aldersbestemte landslagene de siste årene. Forholdene her er veldig bra og vi trener og spiller på et topp anlegg hele uka, sa landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no før turneringen startet. 
 
Til tross for tre tap, var det mye positivt å ta med seg videre, ifølge landslagssjefen. 
 
– Vi har møtt tre av de beste lagene på dette nivået og vi har klart oss bra i veldig godt selskap. Det har vært mange gode prestasjoner den siste uka og vi har også tatt store steg som lag, sa Halle etter siste kamp. 
 

Tøff motstand 


Første kamp ut var mot England. Etter det som i utganspunktet var en jevn førsteomgang, gikk britene likevel til pause med 2-0-ledelse. I andre omgang var Norge best, og var nære å få med seg ett poeng. 

Tidligere Vidar-gutt, nå Viking-gutt, Sondre Auklend, kom inn i det 65. spilleminutt. Kvarteret etter ble han felt inne i sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket. Det ble tatt av Stabæk-spiller Kristian Malt Arnstad, som reduserte for Norge med ti minutter igjen av kampen. Dessverre ble det ikke flere scoringer, og dermed endte det med tap.

Men landslagstreneren var likevel fornøyd. 
 
– Vi er skuffa over at vi tapte kampen, men er veldig fornøyd med prestasjonen, fortalte han fotball.no. 
 
Les mer om kampen: – En stor opptur

Tirsdag var det selveste Brasil som var motstander. Sør-amerikanerne vant 4-1, etter at Norge blant annet hadde bommet på straffespark på stillingen 0-0. Sondre var med fra start, og til tross for et dårlig resultat, spilte Norge tidvis bra. 
 
– 1-4 er et stygt resultat, men spillemessig var vi bedre i perioder i dag enn vi var mot England. Det høres litt rart ut i og med at vi tapte med tre mål, men det var en jevn kamp og vi hadde muligheter nok til å score flere mål, sa landslagstrener Gunnar Halle etter kampen. 
 
Brasil scoret to kjappe mål tidlig i andre omgang, og punkterte kampen to minutter før slutt med sitt tredje. På overtid reduserte Strømsgodset-spiller Tobias Fjeld Gulliksen fra straffemerket, men ikke lenge etter økte Brasil til 4-1. 
 
Sondre spilte 70 minutter. 
 
Les mer om kampen: Hardt straffet av Brasil

Frankrike var motstander i siste kamp. Det endte med nok et 1-2-tap, i en kamp som inneholdt to straffescoringer og et rødt kort. Le Bleus tok ledelsen på et straffespark allerede etter åtte minutter, men bare fem minutter senere fikk Norge muligheten fra ellevemetersmerket. Tobias Fjeld Gulliksen utlignet, og satte samtidig inn Norges tredje straffescoring i turneringen.

I andre omgang scoret Frankrike igjen, og til tross for at Norge hadde en kjempesjanse like før slutt, og spilte sin beste kamp i turneringen, ble det tap.
 
– Førsteomgangen i dag er den beste omgangen vi har spilt her nede, da var vi gode og produserte flest sjanser. Vi brukte ballen godt offensivt, fant rom og hadde gode bevegelser. Vi frustrerte det franske laget. Det var veldig positivt og gutta viste at de har tatt store steg som lag og at alle jobber godt både defensivt og offensivt, sa landslagssjefen etter kampen. 

Sondre kom inn i det 62. minutt.

Det norske laget har hatt god progresjon gjennom turneringen, og de har fått positive tilbakemeldinger fra UEFA og de andre nasjonene som var med. Neste samling blir i Romania i mai. Da venter Polen, Kroatia og Romania.

Les mer om kampen: – Vår beste kamp i turneringa

Annonse fra Eliteserien: