Foto: Haavard Hana

Kommer i gang med treningskamper neste uke

Viking møter seg selv, Sandnes Ulf og FK Haugesund før sesongstarten. (Foto. Haavard Hana)

Fikk klarsignal torsdag

– Endelig kan vi komme i gang, sa daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, da nyheten om at det åpnes opp for treningskamper kom.

For torsdag ble det endelig klart at lagene i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen får lov til å spille treningskamper i sesongoppkjøringen. Kravene i treningsprotokollen vil inntil videre gjelde også her.

– Treningskamper er svært viktig for å forebygge skader etter et langt opphold. Vi er glade for at lagene nå kan møtes til treningskamper. Men det understrekes at dette ikke er ordinære kamper arrangementsmessig. Det skal foregå innenfor rammene og formålet med NFFs treningsprotokoll, så klubber, publikum og mediene må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Kun personer som er nødvendig for avvikling av treningskampene skal være til stede, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness.

Med "kun personer som er nødvendig for avvikling av treningskampene skal være til stede", mener Klaveness blant annet at det totale antall mennesker på arenaen (inkludert spillere, støtteapparat og dommere) skal holdes så lavt som mulig og aldri overstige 50 personer.

– Dessverre så får vi ikke anledning til å invitere noen til å komme her og se kampen, sier Henningsen, men legger til at det jobbes med en løsning der Aftenbladet for lov til å komme inn og filme de kampene som går på SR-Bank Arena, så lenge de holder seg helt oppe under taket på medieplattformen.

Starter med internkamp

Bjarne Berntsen er fornøyd med å få spille kamper igjen, tre måneder etter den forrige, og sier det er viktig å få flest mulig spillere i gang nå før sesongstarten den 16. juni.

Allerede mandag er det duket for internkamp; elleve mot elleve, to ganger 45 minutter, med dommertrio.

– Det er et veldig godt alternativ med internkamp, men det er jo enda kjekker å møte en annen motstander, sier Berntsen og sikter til den opprinnelige planen som var å møte Sandnes Ulf.

Dessverre ble det litt kort frist for de lyseblå, som fikk starte med treninger igjen en stund etter Viking. Da ble det heller internkamp på SR-Bank Arena 2. pinsedag.

– Det lever vi fint med, sier Berntsen.

Videre er planen at Viking skal møte Sandnes Ulf to ganger under oppkjøringen. Først på Sandnes neste lørdag, altså den 6. juni, så på SR-Bank Arena lørdagen etter.

Onsdag 10. juni klokken 18.00 går turen til Haugesund for å møte FKH.

Åpnes det opp for spill også for klubbene i andredivisjon, kan det bli kamp mot EIK før seriestarten.

Går fint å forholde seg til protokollen

Spillerne har måttet akseptere en ganske annerledes hverdag etter at det ble åpnet opp for kontakttreninger igjen. De må forholde seg til den meget strenge protokollen fra NFF, noe som blant annet innebærer at de mer eller mindre er i karantene når de forlater treningen.

Berntsen sier han synes spillerne klare seg bra i den nye hverdagen, og Viking-treneren forteller at de prøver å ha en god dialog med dem rundt de utfordringene som måtte dukke opp, slik at de kan fange opp eventuelle problemer så tidlig som mulig.

For trenere og ledere er det en langt mer normal hverdag, da de ikke er pålagt like strenge karanteneregler.

Når spillerne er på trening, jobber de godt og man merker lite til restriksjonene de levere under.

– Da er det veldig fokus, noe vi er godt fornøyde med, sier Berntsen.

Foreløpig oppsett for treningskamper:

Mandag 1.6 kl. 18.00: Internkamp (SR-Bank Arena) vises på aftenbladet.no
Lørdag 6.6: Sandnes Ulf - Viking (Sandnes)
Onsdag 10.6 kl. 18.00: FKH - Viking (Haugesund)
Lørdag 13.6: Viking - Sandnes Ulf (SR-Bank Arena)

I tillegg kan det dukke opp en kamp mot EIK.