Viking - Hønefoss. La Manga, Pinatar Arena. Foto: Tore Espedal

Klart for årets første treningskamp

WSG Swarovski Tirol stå på motsatt banehalvdel når Viking spiller kamp onsdag. Avspark på La Manga er kl. 15.30. (Arkivfoto)

Kort ferie

Det har snart gått to måneder siden 2019-sesongen ble avsluttet med cupgull på Ullevaal. Jubelscenene og gleden fra hovedstaden, Gardermoen og sent, sent på kvelden Torget i Stavanger, sitter ennå i. Og selv om det fortsatt er en stund til det virkelige alvoret starter i form av seriestart og NM-runder, har det allerede begynt å krible i magen.

Etter noen få ukers hvile, bar det rett tilbake på treningsfeltet igjen for Viking-spillerne allerede 13. januar. Nå, halvannen uke etter først økt i oppkjøringen, er det duket for første kamp. Og det på berømte La Manga.

Viking reiste sydover på lørdag og hadde sin første treningsøkt søndag. Mens det hjemme i Stavanger har gått i en god del kondisjonsrettet trening – bip-tester og intervaller i bakke – får spillerne kose seg litt mer med ball på de strøkne gressbanene på anlegget som ligger tolv mil sørvest for Alicante.

Selv om solen skinner, spillerne har fått lov til å leke litt mer og noen også har testet badevannet, er det ingen som er på ferie. Fokuset på trening denne uken har vært å jobbe med det fysiske grunnlaget, bygge kapasitet på styrke og utholdenhet. Og ingen slipper billig unna.

Flere unggutter med på tur

Med seg på treningsleir har Bjarne Berntsen og hans team 26 spillere; 19 mann fra A-troppen, 1 prøvespiller og 6 unggutter.

Prøvespilleren er ikke ukjente Jefferson de Souza. Brodd-spilleren har også tidligere trent med Viking, og spilte i fjor halve sesongen for Nest-Sotra før han vendte hjem til Storhaug-klubben på høsten.

Av unggutter finner vi de to førsteårs seniorene Herman Haugen og William Husebø. Begge spilte for rekruttlaget i fjor, men Herman var også på utlån hos Vidar i andredivisjon store deler av sesongen, hvor han spilte 19 kamper.

De fire siste er alle juniorer og blir å finne på rekruttlaget denne sesongen. Lars Erik Sødal og Sondre Auklend, som begge nylig ble tatt ut til G17- og G18-landslaget, samt Henrik Heggheim og Heine Åsen Larsen.

Les også: Flere av ungguttene tatt ut på landslaget

Mandag var det også bursdagsfeiring for Axel Óskar Andrésson og Sebastian Sebulonsen, henholdsvis 22 og 20 år, med kake og god stemning.

Møter bunnlag

Onsdagens motstander er østerrikske WSG Swarovski Tirol. De ligger for tiden sist i den hjemlige ligaen, som akkurat nå har vinterpause.

Morten Jensen kan fortelle at de ønsker seg en god gjennomkjøring uten skader, og at det å spille mot denne typen internasjonal motstand, vil forberede laget litt på det som venter i sommer: europacup!

Han sier også at han gleder seg til å se ungguttene som er med på treningsleir i aksjon.

Når det kommer til de som var i klubben i fjor, håper han å se progresjon – at utviklingen går i riktig retning. Viking går en ny tøff sesong i vente, og skal man greie å hevde seg også i år, må man ta nye steg både spiller for spiller og som lag.

– Det er mye på det individuelle og kollektive som vi ønsker og tror kan forbedres i år, sier Jensen.

Få med deg kampen

Yann-Erik de Lanlay, Tord Johnsen Salte og Runar Hove er hjemme i Stavanger og selvsagt utilgjengelige til kampen. Heller ikke Veton Berisha og Axel Óskar Andrésson blir å se på banen. Veton fikk seg en smell på trening, mens Axel fortsatt ikke er helt kampklar etter skaden som holdt ham ute av spill hele fjoråret.

De to målvaktene Iven Austbø og Arild Østbø blir også mest sannsynlig tilskuere, ettersom Erik Arnebrott vokter buret i begge omgangene. Foruten ham, skiftes hele laget ved pause.

1. omgang:
Erik Arnebrott – Herman Haugen, Fredrik Torsteinbø, Rolf Daniel Vikstøl, William Husebø – Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg, Joe Bell – Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Harald Nilsen Tangen

2. Omgang:
Erik Arnebrott – Sondre Flem Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereira – Sebastian Sebulonsen, Lars Erik Sødal, Johnny Furdal – Sondre Auklend, Even Østensen, Jefferson de Souza

Heine Åsen Larsen er innbytter og står klar til å bidra ved behov.

Kampen kan ses på Aftenbladet.no (abo) og på Direktesport.no (krever abo. hos en Amedia-avis; Solabladet, Bygdebladet, Gjesdalbuen, Dalane Tidene, Jærbladet, Sandnesposten, Strandbuen mfl.)