Viking - Levanger. Ylldren Ibrahimaj feirer sin 3-0 scoring.  Foto: Tore Fjermestad

Klar til å senke tidligere lagkamerater

Ylldren Ibrahimaj er kvitt ryggplagene og melder seg spilleklar til søndagens toppoppgjør. Og han gjør gjerne opp for målet han scoret for Mjøndalen mot Viking på SR-Bank Arena i vår.

Onsdagens trening foregikk i et skikkelig stavangersk høstvær. Surt, kaldt og vått. Men det så ikke ut til å plage gjengen ute på kunstgressmatta nevneverdig. Og innsatsen som ble lagt ned under en av de siste treningene før det som kan bli sesongens aller største kamp, var upåklagelig.

Kristian Thorstvedt, Tord Johnsen Salte og et par av de andre unge lovende som pleier å være med på A-lagstreningene var i Molde for å spille kvartfinale i G19-NM, mens et par andre spillere drev restitusjonstrening og var heller ikke å se under de tunge regnbygene. Det ga plass til et par nye fjes. Jefferson de Souza fra Brodd og Ingvald Halgunset fra Vidar har begge trent med laget før, og var tilbake for et par økter denne uken. I tillegg var Madla-keeper Lars Sveingard med grunnet keepermangel (Austbø restitusjon, Arnebrott og Kleven i Molde med G19).

En som var i godt slag under treningen, var Ylldren Ibrahimaj. 22-åringen, som blir 23 på selveste julaften, dunket baller i nettet, og var tydelig spillesugen etter å ha måttet trene alternativt de siste ukene. Etter å beskyldt Zlatko Tripic for juks, etter at han gikk seirende ut av en avslutningsduell de to i mellom, var arendalitten klar for en liten prat om blant annet sin tidligere klubb.

Kom fra Mjøndalen

Ylldren Ibrahimaj kom fra opprykksrivalen i sommer, etter å ha spilt 15 seriekamper, scoret to mål og levert tre målgivende pasninger for laget. Men han har ingen lang historie bak seg i Mjøndalen. Han kom nemlig til bruntrøyene før denne sesongen, men valgte altså å gå til Viking etter bare et halvt år i Buskerud. 

– Jeg hadde et fint opphold i Mjøndalen, og fikk mye tillit. Når en klubb som Viking kommer på banen mener jeg imidlertid at det er et såpass stort steg opp, at jeg bare måtte si ja til utfordringen, sa Ibrahimaj da overgangen var i boks.

Før han gikk til Mjøndalen spilte han for Arendal, hvor han debuterte tilbake i 2012. I de fem påfølgende årene spilte han nærmest alt av kamper for Aust-Agder-klubben, og tiltrakk seg etter hvert interesse fra flere klubber. Blant annet bet Bjarne Berntsen seg merke i ham da han var på besøk i Arendal i fjor, lenge før han ble Viking-trener. Men det skulle som nevnt bli Mjøndalen som etter fjorårssesongen sikret seg signaturen hans. Og han leverte som vi vet bra den halve sesongen det ble. Også mot Viking i andre serierunde.

På søndag er han klar til å gjenta dette, bare motsatt vei. For nå er Ylldren mørkeblå, noe han er godt fornøyd med.

– Jeg trives veldig godt i gruppa og med guttene. De har tatt meg veldig godt imot, sier han og legger til at han trives i byen.

Etter overgangen har det blitt ni kamper, tre mål og én målgivende, og han har allerede vist seg å være en viktig bidragsyter for laget.

– Jeg føler selv det har gått bra. I de kampene jeg har spilt føler jeg at jeg har prestert godt, og jeg har levert mål og målpoeng, sier Ibrahimaj om sine egne prestasjoner så langt.

I det siste har han hatt litt problemer med ryggen, noe som har holdt ham ute av troppen både mot Aalesund og Ull/Kisa. Nå har han trent skikkelig i snart en uke, og han melder seg selv klar til søndag.

Sterke defensivt og gode på dødballer

Søndagens motstander Mjøndalen har vært bunnsolide denne sesongen. Vegard Hansens gutter har vært svært gjerrige bakover, og kun sluppet inn 20 mål på 28 kamper. Halvparten av det Viking har sluppet inn.

– De er jo selvfølgelig et godt defensivt lag, først og fremst. De slipper inn lite mål, det vet vi jo, forklarer Ibrahimaj.

I høst er de i tillegg ubeseiret. Faktisk har de ikke tapt siden starten av juli. De ligger også i førersetet når det kommer til opprykk, da de med to serierunder igjen ligger øverst og kan sikre seg en Eliteserie-plass med seier over Viking.

Troppen deres består av flere gode, rutinerte spillere som Christian Gauseth, Olivier Occéan og Joackim Solberg Olsen. Sistnevnte med en livsfarlig dødballfot. Og det er nok på dødballer bruntrøyene er sterkest. For eksempel har lagets fem siste scoringer alle kommet enten direkte fra eller i forbindelse med dødball.

– De er et godt dødballag, sier Ylldren og fortsetter:

– Så er det opp til oss om vi klare å matche dem der. Klarer vi det så tror jeg vi kan få med oss tre poeng, sier han optimistisk.

(Ylldren Ibrahimaj setter inn 3-0 for Viking over Levanger)

Forberedelsene til søndagens kamp er godt i gang, og det gjenstår fortsatt treninger både torsdag og fredag. Ifølge rapportene mønstrer også trenerteamet en skadefri tropp (selvsagt med unntak av Viljar Vevatne og Kristian Novak), noe som medfører tøff konkurranse om en plass i troppen. I media er ordkrigen påbegynt, og fra begge leire meldes det i hytt og gevær. Akkurat slik det skal være foran det som jo blir en av de største kampene til Viking på lange tider.

Vi er klare, Ylldren er klar og vi håper også dere er klare. For dette blir spennende!

Har du lyst til å være med til Mjøndalen kan det være et alternativ å reise med Vikinghordene. Se hvordan du kan bli med våre trofaste her

Vi håper også flest mulig tar turen til SR-Bank Arena for å se det som forhåpentligvis blir sesongens siste kamp, når Kongsvinger kommer på besøk søndag 11. november.

Billetter til den kampen finner du her

Det e' på høsten det skjer!

Annonse fra Eliteserien: