Viking - Åsane.  Julian Ryerson kontrollerer ballen.

Julian Ryerson forlater Viking

Midtbanespilleren er klar for den tyske klubben Union Berlin.

Etter flere ukers forhandlinger har Viking og Union Berlin blitt enig om en overgang for vår U21 landslagspiller Julian Ryerson.

Ryerson er nå på vei til Berlin for å gjennomgå medisinsk sjekk, og om han passerer den, blir han Union Berlin spiller omgående.

Bjarne Berntsen er fornøyd med avtalen som er kommet på plass med klubben på nivå 2 i Tyskland. 

- Avtalen er tredelt. Vi får en sum utbetalt umiddelbart. Videre har vi en trappetrinnsmodell med utbetalinger etter antall spilte kamper, og så har vi sikret oss en god prosentandel ved videresalg, så vi er godt fornøyde.

Selv om Berntsen ikke liker å miste en etablert U21 landslagspiller, så ønsker han Ryerson lykke til med profftilværelsen.

- Dette har vært et sterkt ønske fra Julian i en tid nå. Han har gått gradene i Viking de siste 5,5 årene og fått en rivende utvikling. Nå er tiden for å ta et steg videre, og da er det gledelig at vi kunne komme til enighet om en avtale som er god for alle parter. Vi i Viking ønsker at Julian skal etablere seg i Berlin og bli attraktive for enda større klubber på sikt. 

 

Berntsen forberedt på overgangen

Hvem som skal erstatte Ryerson på Vikings midtbane har Berntsen en plan for.

- Vi har vert klar over at dette var et mulig utfall i dette overgangsvinduet. Derfor har vi hentet inn to gode midtbanespillere for å komplimentere de vi allerede har i klubben. Vi har flere som har spilt i den dype posisjonen på midten i år, og kanskje kan vi omskolere andre til den rollen også? 

I Viking siden 2013

Ryerson kom til vår ungdomsavdeling i 2013 fra moderklubben Lyngdal. Allerede i 2015 fikk han sin A-lags debut borte mot Start. Siden den gang har det blitt 67 kamper og 7 mål for vårt første lag.

Ryerson har ogs vært fast inventar på ungdomslandslagene de siste årene. Han har spilt 25 landskamper og scoret 1 mål.

Annonse fra Eliteserien: