Johnny Furdal klar for Viking

Viking signerte i dagen en 2,5 års avtale med Nest Sotra legenden Johnny Furdal (32)

De fleste eliteserieklubbene har nok på et eller annet tidspunkt vært i kontakt med Nest Sotra angående midtbaneeleganten, Johnny Furdal. Senest i vinter var han med Brann på treningsleir til Gran Canaria, uten at det ble noen overgang for midtbanespilleren. Nå skal han spille for Viking de neste to sesongene, og valget om å si ja til de mørkeblå var enkelt.

- Hvem har ikke lyst å spille for Viking? Samtidig er jeg er veldig ydmyk og stolt overfor muligheten jeg har fått her i Stavanger. Dette ser jeg frem til, sier Furdal.

Fornøyd Bjarne Berntsen

Viking trener Bjarne Berntsen er i ekstase over å få Furdal på plass i Stavanger.

- Johnny er en spiller som har bemerket seg i en årrekke, men aldri fått sjansen hos en større klubb. Nå er vi glad for at vi kan gi en slik spillertype en god mulighet.

Berntsen mener Furdal gir Viking enda større konkurranse om de offensive posisjonene i klubben.

- Han gir oss en ekstra dimensjon offensivt, da han er en kreativt anlagt spiller. Han komplementerer den midtbanen vi har i dag på en god måte, og vil i hovedsak bli sett på i indreløper rollen.

Dominert OBOS-ligaen i en årrekke

Furdal har de siste sesongene blitt omtalt som OBOS-ligaens beste spiller av flere eksperter, medspillere og motspillere. Etter et kort opphold i Haugesund for 10 år siden, har det vært Nest Sotra som har vært klubben for Furdal.

I perioden på Ågotnes Stadion har Furdal levert 62 mål på 176 kamper, noe som vitner om at vi får en spiller med mye offensiv kraft. Et av de målene kom forøvrig i 5-0 nedsablingen av Viking på Ågotnes i Juni. Furdal ligger på andre plass på assisttabellen i OBOS-ligaen med 7 assist. 7 scoringer plasserer han på 4. plass i poengligaen totalt. Poengligaen er det Tommy Høiland som topper med 16 poeng. 

Forøvrig har Furdal en Twitterkonto som blir flittig brukt og besøkt. Følg @furdel her!

Johnny Furdal:

  • Alder: 32

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Tidligere klubber: Rosendal, Haugesund, Vard Haugesund, Halsnøy TRIO, Nest Sotra

  • Antall mål OBOS 2018: 7

  • Antall assist OBOS 2018: 7

Annonse fra Eliteserien: