Islandsk landslagspiller klar for Viking

Samúel Kári Friðjónsson kommer fra Vålerenga for å styrke midtbanen vår.

Viking og Vålerenga har blitt enige om en låneavtale som strekker seg ut 2019-sesongen for den 22 år gamle islendingen som spilte 17 kamper, scoret 1 mål og hadde 2 målgivende i Eliteserien i fjor.

- Viking er en stor klubb som jeg ser fram til å spille for. Prosjektet klubben startet på i fjor er virkelig spennende, så det gleder jeg meg til å bli en del av. sier Friðjónsson.

Fornøyd Berntsen:

– Vi har vært på jakt etter en midtbanespiller i noe tid nå. Da denne muligheten dukket opp var vi svært fornøyd med å få signert en landslagspiller fra Island i den posisjonen, sier Bjarne Berntsen.

Viking-treneren beskriver Friðjónsson som en spiller som kan bekle alle posisjonene på midtbanen. 

– Her får vi en spiller med en enorm løpskapasitet. Han sprenger de fleste tester på det området, og er samtidig rolig med ballen. Dette gir oss en del valgmuligheter på midtbanen.

Andrésson skryter

Vår andre Islending, Axel Andrésson, skryter av landsmannen som nå blir Viking-spiller: 

– Han er et monster fysisk. Løper, løper og løper. Han kommer til å bli en klassespiller for oss.

Som Andrésson har også Friðjónsson en fortid i den engelske klubben Reading. Sommeren 2016 meldte han overgang til Vålerenga, men kort tid etter satte en korsbåndskade ham på sidelinjen i nesten et helt år.

I 2017 fikk han 11 eliteseriekamper og scoret 1 mål for Oslo-klubben, og i starten av 2018 kom debuten på A-landslaget. Han var også med i troppen til det islandske landslaget som deltok i fjorårets VM.

Om Friðjónsson:

  • Nasjonalitet: Island

  • Født: 22 februar 1996

  • U-landslagskamper: 41

  • A-landslagskamper: 6

  • Tidligere klubber: Keflavik, Reading, Vålerenga

Annonse fra Eliteserien: