Viking - Sandefjord.   Foto: Tore Fjermestad

Ingen seier i solen

Viking hadde sjansen til å vinne to hjemmekamper på rad da Sandefjord ble ønsket velkommen til Viking Stadion. Den sjansen tok vi ikke vare på.

Det har vært en positiv trend for Viking siden tapet mot Rosenborg, der laget storspilte. Dette ble følgt av seier mot Odd og en sterk uavgjort borte mot Brann.

Denne maidagen var det flere av tilskuerne som følgte Ian Burchnalls oppfordring om å ta med solbrillene, men det er ikke til å stikke under en stol at kampen ikke levde opp til forventningene. 

Daff førsteomgang

Det må være lov å si at de første 45 minuttene ikke akkurat var en stor fotballkamp fra noen av lagene. Sandefjord var nok mest fornøyde med 0-0, all den tid de brukte svært god tid på sine dødballer, men Viking skapte ikke spesielt mange sjanser. 

Et lite høydepunkt sett med Viking-øyne var når Samuel sendte en stakkars Sandefjord-spiller langt opp på togstasjonen med en finte etter fem spilte minutter, men desverre var innlegget for løst. Det ble plukket enkelt av Sandefjords keeper Ingvar Jonsson. 

Etter det ble det skapt enkelte gode kombinasjoner blant Viking-spillerne, men det var lite produkt å spore. Viking hadde ballen mye, men skapte ikke noe. 

Den eneste sjansen Sandefjord hadde stod Flamur Kastrati for, men skuddet var løst og Iven Austbø hadde null problemer med å ta den. De første 25 minuttene hadde ikke mer å by på enn dette.

Den eneste reelle Viking-sjansen kom etter at det var spilt 41 minutter.  Steffen Ernemann sendte igjennom en fin pasning til Kwesi Appiah, som kom seg fri fra Sandefjord-forsvaret. Desverre var vinkelen noe for spiss, og Kwesis skudd ble reddet av Jonsson. Det resulterende hjørnesparket ble det ingenting av. 

Kampen var også meget preget av flere frisparkavblåsninger, og det var aldri noen spesiell rytme i denne første omgangen. Derfor var det ingenting å si på 0-0 når dommer Rohit Saggi blåste for pause.

Marerittomgang

Det var ikke sånn det skulle være når vi kom på banen i andre omgang. Vi startet friskt, skapte muligheter og virket generelt sett å være på gang. Desverre ble det ikke noe av de mulighetene, og det ble jevnere og jevnere. 

Den ene muligheten kom etter rundt 52. spilte minutter, etter et dårlig utspill fra Sandefjords keeper. Appiah snappet den opp, sendte ballen videre til Ernemann, og dansken fyrte av et skudd som keeper slo til corner. Desverre skulle det ta rundt 82 minutter før vi fikk en virkelig stor mulighet i andre omgang, og da hadde det verst tenkelige allerede skjedd.

En kunne se tegnene på det i det 65. minutt. Sandefjord kom til en god sjanse, en heading som Iven såvidt klarte å slå over mål etter en god redning. Så kom det 68. minutt. Sandefjords Storbæk slo en glimrende pasning i bakrommet til Södlund, og han slo en pasning på bakerste til Morer Vicente. Han gjorde ingen feil fra kort hold, og ballen gikk i mål via Iven Austbø.

Tre minutter etter hadde Storbæk skiftet rolle fra tilrettelegger til målscorer, og etter litt klabb og babb i feltet endte ballen i hans føtter. Denne gangen gikk den ikke via keeper, den gikk rett i mål og bortelaget hadde føringen med to mål. En merket at atmosfæren på stadion sank flere hakk, og desverre var ikke Viking i stand til å virkelig true med et comeback.

Det nærmeste vi kom redusering var en heading som gikk rett utenfor fra Michael Ledger. Briten var i god posisjon, men desverre klarte han ikke å omsette det gode innlegget fra Steffen Ernemann til mål. 

Mathias Bringaker hadde også en ok sjanse når han i det 90. minutt headet utenfor på et bra innlegg fra André Danielsen, men det ville seg rett og slett ikke for Viking i dag. Dermed ebbet det hele ut med borteseier til laget fra hvalfangerbyen. Kampfakta: 

Viking 0  - 2 Sandefjord

Sted/dato:

Viking Stadion, 07.05.2017 

Tilskuere: 7261

Dommer: Rohit Saggi, Drafn

Målscorere:

Vicente (SF) 68'

Storbæk (SF) 71'

Gule kort: 

Kane (SF) 44'

Storbæk (SF) 45'

Samuel (VIK) 55'

Vicente  (SF) 62'

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø - Claes Kronberg, Michael Ledger, Karol Mets, Kristoffer Haugen - André Danielsen, Julian Ryerson - Samuel Adegbenro, Steffen Ernemann, Zymer Bytyqi (Bringaker 70') - Kwesi Appiah

Benk: Amund Wichne, Rasmus Martinsen, Mathias Bringaker, Michael Haukås, Robin Shroot, Stian Michaelsen

Sandefjord (3-5-2): Ingvar Jonsson - Abdoulaye Seck, Christer Reppesgård Hansen, Elhadji Gana Kane - Håvard Storbæk, Joackim Andreas Solberg Olsen, William Akbin Kurtovic, Victor Demba Bindia (Kebbie 34'), André Södlund - Pau Morer Vicente (Lorentzen 85'), Flamur Kastrati (Gabrielsen 77')

Benken: Øystein Øvretveit, Alexander Gabrielsen, Markus Kvame Naglestad, Elliot Kebbie, Kevin Jablinski, Håkon Holmefjord Lorentzen, Sabawon Wahid Shamohammed

Annonse fra Eliteserien: